06.04.2018 | 2. SNL
Ilirija napada Dravo

Nedelja bo na drugoligaških igriščih ponudila še tri srečanja. Zadnji Veržej gostuje v Kranju, vodilna Mura pričakuje Brežice, na pomoč katerih bodo upali tudi Ptujčani, ki bodo s tekmo proti Iliriji odprli nedeljsko dogajanje. Dvoboj Ptujčanov in Ljubljančanov si boste lahko ob 13:15 ogledali na Sportklubu.

Drava se v obračun podaja z boljšo popotnico, saj so varovanci trenerja Simona Sešlarja spomladi še neporaženi, Ilirija pa je na svoj konto dodala šest točk. Ljubljančani so nogometno pomlad odprli z gostovanjem v soboški Fazaneriji, Prekmurje pa so zapuščali z dvema prejetima zadetkoma. Zeleno-beli so serijo porazov prekinili na Kodeljevem, ko so na igrišču z umetno travnato površino premagali Zarico, krog kasneje pa so na Prevaljah premagali še ekipo Fužinarja. Četa Stanka Božičeviča v tekmi z Radomljami, ki je bila odigrana na velikonočni ponedeljek, ni uspela podaljšati uspešnega niza, tretjo zaporedno zmago sta preprečila Luka Cerar in Ernest Grvala.

Sredi serije treh zaporednih zmag pa so Štajerci, ki so nazadnje slavili v Dobu. Kurenti so do novega kompleta točk prišli po dramatični končnici, ko je v tretji minuti sodniškega dodatka zadel Jon Šporn in gostom zagotovil minimalno zmago. Za vodstvo je po globinski podaji Nastje Čeha zadel nigerijsko-angleški napadalec Matthias Fanimo. Hitronogi nogometaš se je po zimski selitvi na Ptuj veselil že štirih zadetkov in bo tudi v nedeljo ena osrednjih groženj za vrata Ilirije. Nekdanji član West Ham Uniteda se domačim gledalcem na Ptuju še ni predstavil z golom, je pa trikrat v polno meril v Dekanih, kjer je Drava slavila z 1:4. Zatem so modri na svoji zelenici dobili še pomemben spopad z Radomljami, mrežo katerih je dvakrat zatresel Čeh.

Štiridesetletni Čeh je bil pomemben akter jesenskega dvoboja Ilirije in Drave, ki so ga Štajerci dobili s 3:2. Nekdanji reprezentant Slovenije je tik pred odmorom izkoristil najstrožjo kazen in zadel za vodstvo gostov, v 73. minuti pa je ptujski drugoligaš vodil z 0:3. Vmes, kmalu po vrnitvi na zelenice, je v polno meril še Ignacio Nahuel Cuffaro, gostitelji pa so se prebudili v izdihljajih srečanja. Erwin Tiganj je v 86. minuti za hrbet mladega Luke Domjana pospravil prvo žogo, Ljubljančanom pa zatem ni pomagal niti gol Mustafe Nukića, ki je Ilirijo v tretji minuti sodniškega podaljška približal zgolj na gol zaostanka, a je zeleno-belim zmanjkalo časa.

Ptujčani bi z novo zmago ostali v koraku z vodilno Muro, ki ima pred štajerskim klubom šest točk prednosti. Ilirija je pred 22. krogom prvenstva zasedala enajsto mesto, po ponedeljkovem porazu so se pred moštvo Stanka Božičevića zavihteli Slatinčani, ki pa so v soboto klonili v Radomljah in Ljubljančani imajo priložnost, da se v nedeljo vrnejo med deseterico.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA