29.10.2017 | 1. SŽNL
IME KROGA SŽNL: Zala Meršnik

Uvodni del sezone V SŽNL je zagotovo obeležila tudi Zala Meršnik (2001), vratarka ŽNK Teleing GMT Beltinci in članica članske in reprezentance do 17 let, ki ravno danes končuje kvalifikacije za EP 2018. Slovenke čaka še ena tekma, ob 15. uri bo v Nacionalnem nogometnem centru obračun Brdo še obračun z Malto.

Disciplina in požrtvovalnost

„Želimo si kar se da dobro zastopati državni grb ter prikazati dobre predstave. Verjamem, da je vsaka igralka dajala svoj maksimum na treningih ter upam, da bo to razvidno na kvalifikacijah. Uigrane smo dokaj dobro, malenkosti še lahko izpilimo, adut pa bo sigurno disciplina in požrtvovalnost v igri!“ je že pred začetkom kvalifikacij razmišljala Zala, ki je bila tudi igralka kroga SŽNL, izkazala se je na tekmi Pomurk proti Radomljankam, 5:0 je bilo za Beltinčanke.

:: Ime 5. kroga SŽNL: Ines Krajnc (ŽNKL Maribor)

:: Ime 4. kroga SŽNL: Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje)

:: Ime 3. kroga SŽNL: Tjaša Tibaut (ŽNK Olimpija Ljubljana)

:: Ime 2. kroga SŽNL: Eva Potočnik (Fužinar)

:: Ime 1. kroga SŽNL: Tina Paliska (ŽNK Ankaran)

Premagale vodilne Radomljanke

„Zmaga je prinesla dokaz, da smo poleti trenirale dobro, prav tako pa smo si dokazale, da lahko premagamo kvalitetne nasprotnice ter si dvignile samozavest. Na tekmo smo se pripravljale kot na vsako do sedaj. Z veliko mero zbranosti in želje po uspehu. Lahko bi tako rekli, da nismo bili v vlogi favoritinj, saj Radomljanke do te tekme še niso doživele poraza, kar pa je nam bil dodaten zagon,“ je dogajanje 6. kroga telegrafsko povzela Zala, pohvalil pa jo je tudi trener Radomljank Peter Kristan. „Na začetku so nasprotnice imele nekaj zrelih priložnosti, ki pa smo jih s pomočjo celotne ekipe odbile. Ob prejetem zadetku bi se tekma lahko razvila v drugo smer,“ je povedala, potem pa razkrila kdo in kako dela z njo ter skrbi za pripravljenost.

Špilak in Dabanovič

Vratarski trener v klubu je Jožek Špilak, septembra pa je začela s treningi pri Mladenu Dabanoviču. Trikrat na teden ima trening v šoli, kjer delajo na moči, kondiciji, koordinaciji in razvijanju drugih motoričnih spretnostih. Prav v fizični pripravljenosti vidi precej svojih rezerv, pri Mladenu Dabanoviču pa so v prvem planu vratarski treningi. „Igra z nogo mi ni tuja, prav tako pa odločnost pri branjenju. V sami igri mogoče kdaj sodelujem, ko so igralke v sredini pokrite, največ pa s tem, ko se s soigralkami spodbujamo in si med seboj pomagamo," izvemo od Zale.

Beseda je nanesla tudi na spremembe, ki jih je po koncu lanske sezone doživela ekipa iz Beltincev. Zala pravi, da so bile nekatere spremembe pričakovane, druge ne. Ne obremenjuje se s tem. Prizna pa, da si sedaj mlade igralke nekaj več upajo. „Seveda v dobrem pomenu te besede,“ hitro doda in poudari, da se posluša trenerko Nušo Ladinek in kapetanko Anjo Prša. Pred prihodom v Beltince je kolebala med odhodom v Velenje in Pomurje. Zaradi dobrih pogojev za delo in v želji po napredku, dokazovanju ter osvajanje naslovov pa se je odločila za Beltince, kjer bi rada tudi do naslova državnih prvakinj. „Če nam to uspe, bo to posledica trdega dela, odrekanja, ekipnega duha in nepopustljivosti,“ Zala navede razloge, zakaj bi si Pomurke lahko zaslužile naslov članskih državnih prvakinj.

Podpora družine

„Vsekakor želim postati profesionalka ter od tega živeti, vendar prvo želim dokončati šolanje. Mika me odhod na tuje, a je potrebno iti korak za korakom. Brez družine ne bi šlo, saj finančno to omogočajo, me vozijo iz treninga na trening. Je pa družina dodatna motivacija za prikazovanje dobrih iger ter predvsem velik steber podpore,“ je še dodala Zala, njena vzornica pa je ameriška vratarka Hope Solo. Zala je dijakinja športnega oddelka II. gimnazije Maribor, kjer jim pri usklajevanju pomagata športni in pedagoški koordinator. Prav tako pa ima omogočeno šolanje na daljavo s pomočjo Olimpijskega komiteja Slovenije.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Teleing GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 20.11.2018 | 1. SŽNL
  V Radomljah ponosni na pristop, Olimpija pogleduje na derbi
  Po 11. krogu SŽNL bistvenih sprememb na lestvici ni. Pomurke so se utrdile na vrhu, Radomljanke je na derbiju vodil pomočnik glavnega trenerja Zvone Čosić, manjkala je tudi prva vratarka Nika Šapek. Z učinkovito igro sta se izkazala ljubljanska kluba, Maribor pa se je utrdil v zgornji polovici prvenstvene lestvice.
 • 18.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke do 11. zaporedne zmage
  Vodilne Pomurke so se po tesni zmagi na derbiju še utrdile na 1. mestu SŽNL. Prvim spremljevalkam bežijo za 12 točk. Na 2. oz. 3. mesto sta se povzpela ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Maribor, ki imata po 12 točk, vijoličaste tekmo več. Radomljanke so padle na 4. mesto.
 • 18.11.2018 | 1. SŽNL
  Derbi v Bratoncih, Mariborčanke proti tradiciji
  „V obračun z Radomljami vstopamo samozavestno in borbeno, predvsem pa z željo, da se predstavimo z lepim nogometom in z dobro predstavo potrdimo naslov jesenskih prvakinj ter se s tem še bolj utrdimo na vrhu lestvice,“ za klubsko spletno stran pove Špela Rozmarič, ki bo vnovič pomemben adut v igri in zasedbi vrste trenerke Nuše Ladinek.
 • 13.11.2018 | 1. SŽNL
  Derbiji v znamenju gostujočih ekip
  „Tekma je bila izenačena, kar potrjuje tudi rezultat prvega polčasa. V drugem delu pa se nam je obrestovalo ekipno delo in iz dveh strelov z razdalje smo prišle do vodstva 2:0. Po drugem zadetku smo se povlekle nazaj, domačinke so izvajale velik pritisk in z odbite žoge pri kotu zadele za 2:1. Preostanek tekme je bil napet, ampak si Radomlje niso priigrale konkretne priložnosti in rezultat je ostal v našo korist. Čestitam ekipi za dobro odigrano tekmo,“ je sklenila Anisa Rola.
 • 12.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke po 18 sekundah, Maribor boljši od Radomelj
  V 10. krogu SŽNL so najvišjo zmago dosegle Pomurke, ljubljanski derbi je pripadel državnim prvakinjam, primorski pa Ankaranu Obali. Mariborčanke so prišle do treh točk v Radomljah.
 • 10.11.2018 | 1. SŽNL
  Mariborčanke v Radomlje po točke za 4. mesto
  Še trije krogi nas ločijo do konca jeseni, v nedeljo se na zelenicah v SŽNL igra 10. krog tekmovanja. Tekme so na sporedu v Radomljah, Velesovem, Ljubljani in Ajdovščini. V Radomljah Maribor lovi mesto med prvo četverico, v Ljubljani pa se igra mestni derbi, Ajdovščina lovi primorski derbi.
 • 06.11.2018 | 1. SŽNL
  Kolblova pri številki 17, Olimpija že misli na mestni derbi
  Devet krogov, devet zmag. Tako bi najkrajše opisali serijo in rezultate vodilne ekipe SŽNL ŽNK Telemach GMT Beltinci. Na zadnjih tekmi so varovanke trenerke Nuše Ladinek opravile z nogometašicami ŽNK Krim Rolljet.
 • 04.11.2018 | 1. SŽNL
  Vodilne Pomurke prevelik zalogaj za Krim
  V 9. krogu SŽNL so najvišjo zmago zabeležile igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki so z 10:0 odpravile ŽNK Krim Rolljet. Do treh točk tudi ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ŽNK Maribor in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.11.2018 | 1. SŽNL
  Krimovke sproščeno v Bratonce, Gorenjke bi nadaljevale gostujoči niz
  Ob pogledu na lestvico si naziv derbi 9. kroga SŽNL zasluži tekma med ŽNK Telemach GMT Beltinci in ljubljanskim ŽNK Krim Rolljet. Ob tem Maribor doma gosti Ceklje, na Obalo odhaja ekipa ŽNK Moje-lece.si Radomlje, Olimpija pa pričakuje Ajdovščino.
 • 01.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke opozarjajo, da prvenstva še ni konec
  S tekmo v Ljubljani se je sklenil 8. krog SŽNL, po katerem so se igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci le še bolj usidrale na vrhu. Derbi je z golom odločila Luana Zajmi, ki je v svoji 15. tekmi v SŽNL prispevala že deveti zadetek.

DELI NA