12.09.2018 | WU19
Generalka proti Madžarski

S pripravami nadaljuje tudi dekliška mladinska reprezentanca (DU19), ki jo prihodnji mesec čakajo kvalifikacije za preboj na Euro 2019. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk za prihajajočo generalko – Slovenija se bo dvakrat pomerila z Madžarsko.

„Tekmi z Madžarsko bosta zadnji dve preizkušnji pred oktobrskim prvim krogom kvalifikacij. V igri je se precej rezerv, na treningih in obeh tekmah pa bomo poskušali osvežiti in izpiliti še nekaj taktičnih zamisli. Vse skupaj bo to vsekakor dobra priprava za tri tekme, ki nas v začetku oktobra čakajo na Švedskem,“ je pred pripravami dejala selektorica Petra Mikeln.

Vabljene igralke:
Pija Kovačič (ŽNK Maribor), Nina Žižek (ŽNK Maribor), Adrijana Mori (ŽNK Olimpija), Ana Milovič (ŽNK Olimpija), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija), Neva Kumalič (ŽNK Olimpija), Pia Božič (ŽNK Olimpija), Ines Sok (ŽNK Pomurje), Sara Makovec (ŽNK Pomurje), Špela Pernek (ŽNK Pomurje), Neli Hofman (ŽNK Pomurje), Eva Potočnik (ŽNK Pomurje), Sara Agrež (ŽNK Pomurje), Zala Meršnik (ŽNK Pomurje), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje), Izabela Križaj (ŽNK Radomlje), Lara Klopčič (ŽNK Radomlje), Nika Pintarič (NK Krim), Jana Intihar (NK Krim), Nina Šmid (NK Krim).

Igralke na čakanju so:
Nika Udovič (ŽNK Radomlje), Nika Šapek (ŽNK Radomlje), Jona Miletič (NK Krim), Lea Seručnik (NK Krim), Anja Žvokelj (ND Primorje), Manca Jamnik (ŽNK Cerklje), Maruša Česnik (ŽNK Olimpija).

Prenos tekme na nzs.si

Ekipa se bo zbrala v ponedeljek, 17.9., tekmi pa bosta na sporedu 18. in 20.9. Prvo tekmo, 18.9., boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Pripravljalni tekmi:

18.9.
Slovenija – Madžarska (Radenci, 16.30) (prenos na www.nzs.si)

20.9.
Madžarska - Slovenija (Zalaegerszeg, 11.00) 

Na Švedsko

Slovenija bo med 3. in 9. oktobrom na Švedskem igrala kvalifikacije za Euro 2019. Poleg Slovenije in gostiteljice bosta nastopili še izbrani vrsti Izraela in Kazahstana.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.09.2018 | WU19
  Z dobro popotnico na kvalifikacije
  Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let je na generalki za kvalifikacije za Euro 2019 dosegla še drugo zmago. Varovanke selektorice Petre Mikeln so bile na gostovanju boljše od madžarskih vrstnic, 0:4 je bilo. Gole so prispevale Adrijana Mori (2), Sara Makovec (1) in Zala Vindišar (1).
 • 18.09.2018 | WU19
  V Radencih boljše od Madžarske
  Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let je na prvi od dveh pripravljalnih tekem ugnala madžarske vrstnice. V Radencih je bilo 3:0 za varovanke selektorice Petre Mikeln. Gole so so prispevale Nika Pintarič, Ana Milovič in Adrijana Mori.
 • 18.09.2018 | WU19
  Z Madžarsko pred kamerami
  „Madžarska je nasprotnik po meri in  tekma bo vsekakor dober pokazatelj, kaj smo v sami igri uspeli nadgraditi v poletnem času in kako so igralke pripravljene. Želimo biti dinamični in imeti pravo mero agresivnosti,“ pa selektorica nameni nekaj besed tudi temu, kako naj bi Slovenija izgledala na tej tekmi.
 • 31.07.2018 | WU19
  Na Rogli z mislijo na uspešne kvalifikacije za Euro 2019
  Minuli teden sta se na Rogli zbrali dekliški mladinska in kadetska reprezentanca, ki ju vodita selektorici Petra Mikeln in Tina Kelenberger. Dekleta so trenirala od ponedeljka do petka, ekipi sta se tudi pomerili med sabo.
 • 20.07.2018 | WU19
  Mladinke na priprave na Roglo
  Dekliška mladinska reprezentanca tudi v juliju nadaljuje z delom. Z željo, da bi bila optimalno pripravljena na kvalifikacije za Euro 2019. Prvi del kvalifikacij bo na sporedu med 3. in 9. oktobrom na Švedskem. Poleg Slovenije in gostiteljice bosta nastopili še izbrani vrsti Izraela in Kazahstana.
 • 20.06.2018 | WU19
  Tesen poraz v Zenici
  Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je s porazom (0:1) sklenila gostovanje v Bosni in Hercegovini. Odločitev o zmagovalcu je padla v 1. polčasu, ko je edini gol dosegla Minela Gačanica. Dekliška izbrana vrsta z delom nadaljuje julija.
 • 18.06.2018 | WU19
  Visoka zmaga mladink v Zenici
  Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je s 4:0 v Zenici ugnala izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Gole za zmago so prispevale Neva Kumalič, Ana Milovič in Kim Juršnik, en zadetek pa so si domačinke zabile same. Ekipi se bosta pomerili še v sredo ob 11. uri.
 • 17.06.2018 | WU19
  Mladinke dvakrat proti BiH
  Včeraj se je zbrala, danes pa je proti Bosni in Hercegovini odpotovala ženska mladinska reprezentanca. V ponedeljek in sredo se bodo varovanke selektorice Petre Mikeln pomerile z domačimi vrstnicam, tekmi bosta na sporedu v Zenici.
 • 12.06.2018 | WU19
  Mladinke v BiH
  Mladinke se pripravljajo (skupne priprave bodo tudi v juliju, septembra pa tekmi z Madžarsko) na kvalifikacije za Euro 2019, prvi del kvalifikacij pa bo na sporedu med 3. in 9. oktobrom na Švedskem. Poleg Slovenije in gostiteljice bosta nastopili še izbrani vrsti Izraela in Kazahstana.

DELI NA