11.08.2017 | 2. SNL
Fazanerija gosti Radomljane

Ena od dveh nedeljskih tekem drugega kroga 2. SNL bo odigrana v Prekmurju. Po Lendavi se drugoligaški nogomet vrača še v Mursko Soboto, tam pa bodo v nedeljskem popoldnevu tudi kamere Sportkluba. Za nove točke se bosta udarili ekipi Mure in Kalcer Radomelj.

Mura po prvem krogu prvenstva zaseda vrh ligaške razpredelnice, ki so si ga Prekmurci priigrali z visoko zmago v Ravnah na Koroškem. V mreži Fužinarja končali kar štirje zadetki. »Pred tekmo s Fužinarjem smo dejali, da odhajamo po tri točke in jih po zmagi prinesli tudi domov ter tako izpolnili svoj cilj. Visoka zmaga je dobrodošla za dodatno motivacijo, ki nam bo prav prišla v naslednjih tekmah, v nedeljo že proti Radomljam. Menim, da bo to srečanje pokazalo že nekaj več slike,« se je po uvodni zmagi proti novemu izzivu ozrl Alen Kozar.

Kapetan črno-belih je bil z dvema zadetkoma osrednji junak Mure, z golom za 1:4 pa je dokončal delo svojega moštva. Dvajindvajsetletni nogometaš sredine igrišča pred spopadom z lanskoletnim prvoligašem ne skriva, da se želijo soboški nogometaši tudi pred domačimi gledalci veseliti nove zmage: »Naš cilj je nova zmaga, tega ne skrivamo, vendar se zavedamo, da so Radomljani čvrst nasprotni in imajo že precej izkušenj, saj gre za klub, ki je lani igral v prvoligaški konkurenci. Videli bomo, kje smo.«

Kozar pričakuje tudi lepo kuliso na tribunah, saj so prekmurski ljubitelji nogometa nekaj let čaka na drugoligaški nogomet. »Pristaši kluba so čakali na kakovostnejši nogomet in upam, da ga bodo sedaj tudi dočakali. Naša ekipa je dokaj spremenjena, precej je novincev, vendar smo se dobro ujeli. Cilj moštva je uvrstitev med prvoligaše,« poudarja nekdanji član Aluminija, v dresu katerega je zbral krstne drugoligaške minute. »Takšne izkušnje zagotovo pomagajo, saj imam za sabo že določeno kilometrino. Tako ali tako pa si veliko pomagamo tudi soigralci,« o svojih izkušnjah pravi otrok Fazanerije.

Fotografija osebe NK Radomlje.

»V prvo tekmo smo šli zelo motivirani, morda še preveč, kar nas je morda stalo zmage. Smo še mlada in neizkušena ekipa, zato smo šli v tekmo malce zaletavo. Iz tekme bi lahko izvlekli več, sreča se je obrnila v prid Sežancev, na koncu pa smo iztržili ugoden rezultat. Zavedamo se, da moramo v prihodnje tekmo izpeljati bolje,« pa po točki v uvodnem krogu sezone ugotavlja Anel Hajrić, napadalec Radomelj. Primorec, ki je v preteklosti branil barve mlajših reprezentančnih selekcij BiH, je bil z izenačujočim golom v sodniškem dodatku junak nekdanjega prvoligaša: »Pravzaprav niti nisem vedel, da je tekma že v sodniškem dodatku, saj sem bil pod vplivom lova na rezultat. Gola sem se razveselil kot vsakega drugega, seveda pa bi še raje zadel za zmago kot pa neodločen izid.«

Tekma v Radomljah se je kot edina v prvem krogu zaključila brez zmagovalca, s prvega gostovanja pa si želijo mlinarji prinesti prvo zmago. »Pričakovanja pred tekmo z Muro niso velika, a smo se tudi s trenerjem pogovarjali, da moramo iti vsakič na zmago. Ne vem, kakšne so realne možnosti, a si želimo zmage, dali bomo vse od sebe. Imamo svojo priložnost, saj smo kakovostno moštvo,« priznava Radomljam posojeni nogometaš Maribora.

Rumeni so v sezono zakorakali z nekoliko skromnejšimi cilji, a Ajdovec pravi, da se želi vsak nogometaš boriti za najvišje mesto. »Vsak igralec se želi boriti za prvo mesto in se vrniti med prvoligaše. Prvi cilj s prihodom novega trenerja je stabilizacija kluba in postavitev osnov, ki jih v prejšnjih letih ni bilo. Vsi trdo delamo za to,« priznava varovanec trenerja Nermina Bašića. Visokorasli napadalec za konec dodaja, da je letošnja sezona iz vidika dokazovanja pomembna prav toliko kot bodo vse prihodnje in so bile vse prejšnje: »Ne glede na to za koga igraš, je potrebno vselej dati vse od sebe. Ker sem napadalec, moram zabiti čim več zadetkov. Dokazovati se je potrebno s tekme v tekmo. Letošnja sezona je zame zelo pomembna, ravno tako kot je bila prejšnja ali pa bo naslednja.«

Dvoboj v soboški Fazaneriji se bo pričel ob 17.30, kot že zapisano, pa si ga bo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na Sportklub 1. Trenerja Ante Šimundža in Nermin Bašić, ki je pred dnevi v svojem moštvu pozdravil še enega novinca, hrvaškega krilnega vezista Marina Roglića, nimata težav s kaznovanimi nogometaši, v prekmurski prestolnici pa se obeta zanimiv boj za točke.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si in NK Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 25.02.2024 | Prva liga Telemach
    Brez zadetkov v Murski Soboti
    Nogometaši Mure in Kalcerja Radomelj so se v 23. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Radomlje
    Čeprav Mura med tednom ni odigrala tekme s Koprom, pa so za črno-belimi pestri dnevi. Sobočani so dobili novega trenerja, Tončija Žlogarja pa bo Prekmurce prvič vodil na tekmi proti Radomljam.
  • 07.02.2024 | Prva liga Telemach
    Dobrovoljc znova za Radomlje
    Gaber Dobrovoljc ni več nogometaš Mure. Izkušeni branilec bo po sporazumni prekinitvi sodelovanja s Sobočani spomladi znova igral za Radomlje, ki jim je pomagal že v drugi polovici sezone 2022/23. Z mlinarji je sklenil enoinpolletni dogovor.
  • 30.01.2024 | Prva liga Telemach
    Iz Radomelj v Mursko Soboto
    Sandi Nuhanović, ki je za Radomlje v vseh tekmovanjih odigral 154 tekem, bo nogometno pot nadaljeval v dresu Mure. Petindvajsetletni vezist se je s Sobočani dogovoril za dveletno pogodbo.
  • 29.10.2023 | Prva liga Telemach
    Radomljani do točke v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Mure so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 27.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje so se v Kidričevem Aluminiju maščevale za poraz na domači zelenici, v nedeljskem popoldnevu pa bodo ob Kamniški Bistrici gostili Muro. Kdo bo boljši v Športnem parku Domžale?
  • 19.08.2023 | Prva liga Telemach
    Radomlje do zmage v prekmurju
    Nogometaši Mure so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju iz Radomelj z 0:2 (0:2).
  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Radomlje
    Črno-bela krivulja se je v prejšnjem krogu obrnila navzgor, Radomljani pa še čakajo na prve točke. Bodo do njih prišli v Murski Soboti?
  • 15.04.2023 | Prva liga Telemach
    Radomlje do točke pri Muri
    Nogometaši Mure in Kalcerja Radomelj so se v tekmi 31. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA