09.10.2017 | Nogomet za vse (splošno)
FOTO: V Stožicah dokazale, da imajo rade nogomet

Nogometna tekma kvalifikacij za SP 2018 v Ljubljani (med Slovenijo in Škotsko) je ponudila tudi izvrstno priložnost za promocijo. To je izredno dobro izkoristil tudi ženski nogomet, ki je med 14. in 17. uro na ploščadi ob štadionu pripravil športno – družaben dogodek v sklopu obsežne kampanje ženskega nogometa Live Your Goals/Živi svoje. 

Konec tretje sezone

To je bila letošnja tretja tovrstna akcija, ki jo je organizirala ekipa Nogometne zveze Slovenije – pred tem smo že bili v Novi Gorici in ljubljanskem parku Tivoli.

Pod okriljem Mednarodne nogometne zveze FiFA poteka akcija od leta 2011, Slovenija se ji je priključila leta 2015.

»Lepo je, da smo se vnovič pridružili dogodku članske moške reprezentance. Tu je precej ljudi, med njimi pa starši, ki so nori na nogomet. Ne manjka tudi hčerk. Zato smo to izkoristili za dobro promocijo,« je po druženju v Stožicah povedala koordinatorica projekta Petra Mikeln.

Smeli načrti

»Za nami je 3. sezona. Načrtujemo pa že akcije za naslednje leto: radi bi še izboljšali organizacijo in obiskali lokacije, kjer nas že nekaj časa ni bilo. Predvsem tu mislim na Primorsko, kjer se je ženski dekliški nogomet povsem razživel. Obisk akcije LYG naj bo nagrada za njihov trud; isto velja tudi za Prekmurje, kjer prav tako dobro delajo. Posamezniki pa se trudijo tudi na Dolenjskem,« je še dodala Petra Mikeln.

Nad dogajanjem so bile navdušene tudi mlade igralke, ki so trenirale pod strokovnim vodstvom ambasadorke Urške Žganec in Ines Špelič, ki v ŽNK Olimpija Ljubljana skrbi za podmladek.

Pomaga tudi naslov

»V Olimpiji se v zadnjih dveh letih intenzivno trudimo, da okrepimo delo v mlajših selekcijah. Lani smo imeli vrsto U13, letos tudi U17. Vsak začetek je težak, a je napredek viden. V pomoč  nam je bil naslov državnih prvakinj, ki so ga osvojile članice. Pri pridobivanju novih igralk pa nam je v pomoč tudi akcija Live Your Goals,« je povedala Špeličeva, polne ploščadi nogometa željnih deklet pa se je razveselila tudi Žgančeva.

»Treniram v ŽNK Olimpija, rada imam nogomet. Igram v obrambi, po potrebi tudi na boku. Na  moje tekme hodita oči in mami,« nam je svoje nogometne izkušnje razkrila Naja. »Navdušil me je oče, treniram trikrat na teden, nogomet imam zelo rada,« je pristavila Brina. »Nogomet mi je zanimiv, ker se igra na velikem prostoru, teče se. Za igranje me je navdušil moj prijatelj, s katerim sem bila na turnirju. Ker je manjkal en igralec, sem zaigrala tudi jaz,« pa je povedala še Marija, ki se je za nogomet navdušila predkratkim.

Dekleta so v spomin na dogodek prejela tudi lične majice, na žoge pa sta se jim podpisali Urška Žganec in nekdanja kapetanka reprezentance Anja Milenkovič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  NNC Brdo v znamenju veteranskega nogometa
  Nacionalni nogometni center Brdo je v nedeljo gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez. V letošnji sezoni so v projektu sodelovala moštva iz sedmih medobčinskih zvez.
 • 13.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Veliko nogometa, še več prijateljstva
  V športnem kompleksu moskovske Lokomotive se je odvijal osrednji dogodek Nogometa za prijateljstvo. 32 ekip z otroci iz 211 držav sveta se je med sabo pomerilo v posebnem nogometnem prvenstvu, kjer je bil osrednji poudarek na sproščenem duhu in ozaveščanju o problematiki ogroženih živalskih vrst.
 • 11.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se prvenstvo Nogometa za prijateljstvo
  V torek se v Moskvi začenja prvenstvo Nogometa za prijateljstvo, kjer se bodo v nogometnih veščinah pomerili otroci iz 211 držav in regij po celem svetu. Med njimi bodo tudi slovenski predstavniki, na čelu z Janom Bekom, ki bo opravljal vlogo trenerja ekipe »Western Gorilla«.
 • 09.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo: Otroci prispeli v Moskvo
  Otroci iz 211 držav in regij so prispeli v Moskvo, kjer se je začel osrednji del projekta Nogomet za prijateljstvo 2018. Med njimi so tudi trije slovenski predstavniki, Rene Rantuša Lampreht, Tija Karič in Jan Bek.
 • 04.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Slovenski vinarji četrtič evropski prvaki v nogometu
  Slovenski vinarji so četrtič postali evropski prvaki v nogometu. Naslov so ubranili na domačem prvenstvu, na katerem so na finalni tekmi v Murski Soboti s 3:2 (1:0) ugnali Nemčijo ter se ji oddolžili za poraz v predtekmovalnem delu. Na tekmi za tretje mesto je Češka s 3:0 ugnala Italijo.
 • 29.05.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Na svetovno prvenstvo tudi Rene Rantuša Lampreht
  Svetovno prvenstvo v nogometu 2018 bo imelo močan slovenski pridih, saj poleg Tije Karič in Jana Beka v okviru mednarodnega projekta Nogomet za prijateljstvo potuje v Rusijo tudi Rene Rantuša Lampreht.
 • 28.05.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se Vino Euro 2018
  Jutri se v Sloveniji začenja 5. evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu. Na mednarodnem dogodku amaterskega nogometa na »velikem« igrišču z delno prilagojenimi pravili bodo poleg Slovenije, ki je na zadnjem EP 2016 v Meinzu/Nemčiji osvojila 1. mesto in tako že 3. v zgodovini postala evropski prvak, nastopile še reprezentance Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice, Češke in Portugalske.
 • 25.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci obeležili mednarodni dan nogometa in prijateljstva
  Mednarodni dan nogometa in prijateljstva praznovali v Sloveniji in v več kot dvestotih mestih po celem svetu.
 • 22.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Znana mlada ambasadorja, ki bosta predstavljala Slovenijo na Nogometu za prijateljstvo 2018
  Predstavnika Slovenije sta obiskala Marcosa Tavaresa in mu predstavila letošnji projekt Nogomet za prijateljstvo, ki se bo odvil na Svetovnemu prvenstvu 2018 v Rusiji.
 • 18.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zmaga vnovič nogometašem MNZ Maribor
  Slovenski amaterski nogomet bo na mednarodni ravni tudi letos predstavljala selekcija MNZ Maribor. Štajersko-koroška zasedba je premagala moštvo MNZ Koper. Primorci so povedli z golom Savskega, a je sledil preobrat ekipe MNZ Maribor, ki je po petih doseženih zadetkih ponovila lansko slavje.

DELI NA