09.10.2017 | Nogomet za vse (splošno)
FOTO: V Stožicah dokazale, da imajo rade nogomet

Nogometna tekma kvalifikacij za SP 2018 v Ljubljani (med Slovenijo in Škotsko) je ponudila tudi izvrstno priložnost za promocijo. To je izredno dobro izkoristil tudi ženski nogomet, ki je med 14. in 17. uro na ploščadi ob štadionu pripravil športno – družaben dogodek v sklopu obsežne kampanje ženskega nogometa Live Your Goals/Živi svoje. 

Konec tretje sezone

To je bila letošnja tretja tovrstna akcija, ki jo je organizirala ekipa Nogometne zveze Slovenije – pred tem smo že bili v Novi Gorici in ljubljanskem parku Tivoli.

Pod okriljem Mednarodne nogometne zveze FiFA poteka akcija od leta 2011, Slovenija se ji je priključila leta 2015.

»Lepo je, da smo se vnovič pridružili dogodku članske moške reprezentance. Tu je precej ljudi, med njimi pa starši, ki so nori na nogomet. Ne manjka tudi hčerk. Zato smo to izkoristili za dobro promocijo,« je po druženju v Stožicah povedala koordinatorica projekta Petra Mikeln.

Smeli načrti

»Za nami je 3. sezona. Načrtujemo pa že akcije za naslednje leto: radi bi še izboljšali organizacijo in obiskali lokacije, kjer nas že nekaj časa ni bilo. Predvsem tu mislim na Primorsko, kjer se je ženski dekliški nogomet povsem razživel. Obisk akcije LYG naj bo nagrada za njihov trud; isto velja tudi za Prekmurje, kjer prav tako dobro delajo. Posamezniki pa se trudijo tudi na Dolenjskem,« je še dodala Petra Mikeln.

Nad dogajanjem so bile navdušene tudi mlade igralke, ki so trenirale pod strokovnim vodstvom ambasadorke Urške Žganec in Ines Špelič, ki v ŽNK Olimpija Ljubljana skrbi za podmladek.

Pomaga tudi naslov

»V Olimpiji se v zadnjih dveh letih intenzivno trudimo, da okrepimo delo v mlajših selekcijah. Lani smo imeli vrsto U13, letos tudi U17. Vsak začetek je težak, a je napredek viden. V pomoč  nam je bil naslov državnih prvakinj, ki so ga osvojile članice. Pri pridobivanju novih igralk pa nam je v pomoč tudi akcija Live Your Goals,« je povedala Špeličeva, polne ploščadi nogometa željnih deklet pa se je razveselila tudi Žgančeva.

»Treniram v ŽNK Olimpija, rada imam nogomet. Igram v obrambi, po potrebi tudi na boku. Na  moje tekme hodita oči in mami,« nam je svoje nogometne izkušnje razkrila Naja. »Navdušil me je oče, treniram trikrat na teden, nogomet imam zelo rada,« je pristavila Brina. »Nogomet mi je zanimiv, ker se igra na velikem prostoru, teče se. Za igranje me je navdušil moj prijatelj, s katerim sem bila na turnirju. Ker je manjkal en igralec, sem zaigrala tudi jaz,« pa je povedala še Marija, ki se je za nogomet navdušila predkratkim.

Dekleta so v spomin na dogodek prejela tudi lične majice, na žoge pa sta se jim podpisali Urška Žganec in nekdanja kapetanka reprezentance Anja Milenkovič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Letos mineva šestindvajset let od ustanovitve Gimnazije Šiška ter sedemnajst let sistematičnega in načrtnega dela v nogometnih oddelkih v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) ima za sabo sedemdeset letno tradicijo ter dvanajst let sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije.
 • 06.12.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Slovenija dobila nasprotnike tudi v Pokalu regij
  V švicarskem Nyonu je včeraj potekal tudi žreb skupin v Pokalu regij za sezono 2018/19. V najmočnejšem evropskem nogometnem tekmovanju za amaterje bo nastopalo 39 držav, vključno s Slovenijo, ki se bo uvodoma predstavila v predkrogu.
 • 27.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogometne počitnice za otroke na Debelem rtiču
  Nogometna zveza Slovenije bo v sodelovanju z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem Debeli rtič v okviru pridobljenih finančnih sredstev iz naslova UEFA Children Fundation omogočila brezplačne nogometne počitnice 180. otrokom in mladostnikom, ki živijo v težkih socialnih razmerah.
 • 13.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ekonomisti v Krakovu do zgodovinske zmage
  V nedeljo se je v poljskem Krakovu odvijala krstna izvedba Evropske poslovne nogometne lige. Srečalo se je osem moštev iz šestih držav, z zgodovinskim naslovom pa se lahko pohvalijo Slovenci, profesorji in drugi sodelavci Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.
 • 10.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ljubljanske ekonomiste čakajo evropske preizkušnje
  V nedeljo bo v poljskem Krakovu potekal prvi evropski poslovni nogometni pokal, ki se ga bodo udeležili tudi prvaki lanske sezone Poslovne nogometne lige, moštvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.
 • 01.10.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  NZS in UEFA Grassroots dan v NNC Brdo
  September je za evropsko nogometno zvezo UEFA in nogomet poseben mesec v katerem poudarijo poseben pomen Nogometa za vse kot temeljni program kvalitetnih selektivnih nogometnih vsebin. Pod imenom Grassroots prepoznavamo vse pojavne oblike nogometa, od otroškega do veteranov.
 • 15.09.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  UEFA Grassroots posvet na Nogometni zvezi Slovenije
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je ta teden potekal posvet na tekmo Grassroots nogometa, ki je v Sloveniji prepoznaven kot Nogomet za vse. Predstavnika Uefe, Jamie Houchen in Igor Jankovič, sta se s predstavniki NZS v dvodnevnem pogovoru dotaknila vseh področij Nogometa za vse in ocenila trenutno stanje nogometnih vsebin v Sloveniji.
 • 08.07.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo tudi z vidno slovensko udeležbo
  Ruski St. Petersburg je poleg finala pokala konfederacij gostil že peto izvedbo projekta Nogomet za prijateljstvo. Projekta v organizaciji Gazproma se je udeležila tudi slovenska delegacija, ki je globok pečat pustila tudi v nogometnem turnirju, domov pa se je vrnila z novo lepo izkušnjo.
 • 20.06.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ekonomisti do prvega naslova v Poslovni ligi NZS
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se je v soboto odvijalo sklepno dejanje letošnje sezone Poslovne lige NZS. Na zaključnem dogodku je tokrat sodelovalo 19 moštev, ki so se na nogometnem igrišču borili tako za prvaka Poslovne lige NZS kot tudi za naslov v Poslovnem pokalu NZS.
 • 16.06.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  V NNC Brdo preizkusna tekma v hodečem nogometu
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je včeraj potekala preizkusna tekma v hodečem nogometu med predstavniki Nogometne zveze Slovenije in Društvom za zdravje srca in ožilja.

DELI NA