Evropski izzivi tudi pred mladinci Maribora

Z nocojšnjimi in jutrišnjimi tekmami se pričenja nova sezona UEFA Lige prvakov, del katere bo najmanj do konca jeseni tudi Maribor. Ekipa Darka Milaniča pa ni edini predstavnik na mednarodni sceni, saj se bodo v evropski konkurenci dokazovali tudi mladinci vijoličastih.

Mladi upi Maribora bi v UEFA Mladinski ligi prvakov igrali v vsakem primeru, saj so si to pravico priigrali že z zmago v skupni konkurenci kadetov in mladincev. Po zaslugi Marcosa Tavaresa in soigralcev četa trenerja Muamerja Vugdalića ne bo krenila po poti državnih prvakov, saj tudi mlade vijolice čakajo preizkušnje z Liverpoolom, Sevillo in Spartakom. Prav Moskovčani bodo v sredo gostovali v Lendavi, kjer bodo Štajerci odigrali vse tri mednarodne preizkušnje.

Rusi se podajajo v drugo sezono na mednarodni sceni, leta 2015 so kot ruski državni prvaki izločili azerbajdžanski Ravan in nato pokleknili pred Ajaxom. Zdaj bo Spartak prvič zaigral tudi v skupinskem delu UEFA Mladinske lige prvakov, v kateri se je pred tremi leti že preizkušala tudi mladinska selekcija Maribora. Vijoličasti so v skupini s Sportingom, Schalkejem in kasnejšim prvakom Chelseajem ostali brez točke.

V taboru Maribora ne skrivajo, da želijo tokrat poleg dokazovanja vknjižiti tudi točke. »Za nas bodo to nove, dragocene izkušnje. Vzdušje v ekipi je fenomenalno, uresničujejo se želje vsakega mladega nogometaša in želimo izkoristiti to priložnost za dokazovanje. Tudi za možnost napredovanja, priključitve članski ekipi. Motiv je velik in želimo pokazati, da lahko igramo tudi na takšnem nivoju,« je na novinarski konferenci poudaril Luka Koblar, ki je bil pomemben del moštva že v lanski sezoni.

S tekmovalnimi cilji v mednarodno konkurenco vstopa tudi Muamer Vugdalić, ki je pred sezono izgubil Žana Celarja, a bo lahko računal na Sandija Ogrinca in Luko Štora: »Najprej se moramo zahvaliti članski ekipi, da smo prišli v to situacijo in je pred nami šest velikih preizkušenj. Za fante bo to neprecenljiva izkušnja, veselimo se tega izziva. Čakajo nas ekipe različnih slogov igre, a sem prepričan, da smo lahko tekmovalni in zbiramo točke. Zahteve so znane, filozofija podobna kot v prvem moštvu. Na vsako tekmo se bomo temeljito pripravili in že v sredo želimo izkoristiti prvo priložnost za osvojitev točk.«

Upi Maribora bodo deležni tudi podpore Zlatka Zahoviča, ki si bo ogledal tudi prvo tekmo v Lendavi. »Na mladih svet stoji, mladi so naša perspektiva. Prva ekipa je mladinski omogočila nekaj velikega. Za te mlade fante sem še posebej vesel, saj gre za uresničitev sanj. Verjamem pa, da to ni zadnja liga prvakov za nas. V tej smeri bomo delali tudi naprej,« je zaključil športni direktor trikratnega udeleženca UEFA Lige prvakov. Zmagovalci osmih skupin se bodo prebili v osmino finala, drugouvrščene ekipe pa se bodo v t.i. play-offu pomerile z najboljšimi osmimi ekipami iz skupine državnih prvakov.

Dvoboj mladincev Maribora in Spartaka se bo v lendavskem Športnem paru pričel ob 14. uri, v klubu pa so poskrbeli tudi za neposredni prenos. Mariborčani so v domačem prvenstvu nazadnje z dvema goloma Tomija Horvata odpravili Olimpijo, v štirih krogih pa še niso oddali točke.

UEFA Mladinska liga prvakov, prvi krog:

Sreda, ob 14.00: MARIBOR U19 – SPARTAK MOSKVA U19 (RUS)

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor s tremi goli v drugem polčasu do nove zmage
    Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Rogaško s 3:0 (0:0).
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?

DELI NA