27.11.2017 | A
Evropska zadetka Skubica in Verbiča

Tudi november se počasi, a nezadržno bliža h koncu. Zadnji novembrski vikend ni ponudil zadetkov slovenskih reprezentantov, sta se pa že med tednom veselila Nejc Skubic in Benjamin Verbič, ki sta bila natančna v petem krogu UEFA Evropske lige.

Skubic se je razveselil še četrtega zadetka v letošnji sezoni, prvega na mednarodnih prizoriščih. Bočni branilec je v 82. minuti dvoboja z Marseillom izkoristil najstrožjo kazen in Konyaspor povedel v vodstvo z 1:0, a so gostje v sodniškem dodatku zadeli za izenačenje. Turškemu pokalnemu prvaku pa še vedno ne steče v domačem prvenstvu, v katerem zaseda skromno 15. mesto. Trinajsti krog je prinesel še osmi poraz, z 2:1 je bila boljša Kasimpasa. Za razliko od evropskega obračuna, ko je odigral vseh 90 minut, je v domačem prvenstvu igrišče zapustil ob polčasu.

Medtem ko se je lahko Skubic veselil točke, evrogol Verbiča pa ni bil dovolj za dansko slavje v ruski prestolnici. Kobenhavn je z golom Vojničana v 31. minuti izničil domačo prednost, a so gostitelji v uvodu drugega polčasa zadeli še drugič in z dvema goloma Farfana prišli do zmage. Kobenhavn si je s porazom otežil možnosti za napredovanje, a je danski prvak rane zacelil na domači zelenici. Po treh ligaških tekmah z zgolj eno točko je Kobenhavn napolnil mrežo Lyngbyja. Verbiča ob zmagi s 5:1 zaradi prepovedi igranja ni bilo v kadru.

Na evropskih zelenicah so se v minulem tednu ob Mariboru dokazovali še štirje »slovenski« klubi. Atletico je v dvoboju z Romo le dočakal prvo evropsko zmago v letošnji izdaji UEFA Lige prvakov. Madridčani pred zadnjo tekmo za drugim mestom zaostajajo za dve točki. Jan Oblak je ob zmagi z 2:0 zaklenil svoja vrata, podobno pa storil tudi konec tedna, ko so rdeče-beli z izidom 0:5 ugnali Levante in na lestvici La Lige skočili na tretje mesto.

V četrtek sta bila na delu še dva Slovenca. Tim Matavž je v Rimu igral do 62. minute in v dvoboju z Laziom iztržil še drugo evropsko točko Vitesseja, ki je sicer že ostal brez možnosti za preboj v izločilne boje. Se je pa Vitesse po treh tekmah čakanja dokopal do šeste ligaške zmage. Matavž je v uvodu drugega polčasa zapravil najstrožjo kazen, rumeno-črni pa so v izdihljajih tekme v mrežo Den Haaga pospravili dva zadetka.

Miha Mevlja je v četrtkovem večeru poveljeval obrambi Zenita, ki je z 2:1 ugnal skopski Vardar in brez poraza še naprej zaseda prvo mesto skupine L. Zenit bo danes v ruskem prvenstvu napadel zasedbo moskovskega Spartaka. Bojan Jokić in Miral Samardžić sta s svojimi obveznostmi že opravila. Jeseničan je z Anžijem gostoval pri Žanu Majerju in Matiju Bobnu ter po 90 minutah igre izgubil z 2:0. Celotno srečanje je v Groznem odigral tudi Jokić, ki pa se domov prav tako vrnil brez točk. Ufa je izgubila z 2:1 in tokratnemu nasprotniku dopustila skok na šesto mesto.

Jasmin Kurtić in Josip Iličić sta visoko zmago Atalante nad Evertonom spremljala s klopi za rezerviste. Italijani so v Liverpoolu slavili s kar 1:5, modro-črne pa nocoj čaka tekma z Beneventom Vida Belca. V soboto sta se zmage razveselila Boštjan Cesar in Valter Birsa, ki sta v tekmi s SPAL-om igrala od uvodne minute. Gostje so povedli po avtogolu Cesarja, a se je bil kapetan izbrane vrste v drugem polčasu del preobrata Verončanov. Birsa je igrišče zapustil dve minuti pred koncem tekme, ob končnem izidu 2:1. Chievo je z zmago splezal na deveto mesto lestvice Serie A. V drugoligaški konkurenci še naprej dobro kaže Palermu. Sicilijanci so se po ponedeljkovem porazu s Cittadello, ki je bila boljša z 0:3, pobrali v dvoboju z Avellinom. Aljaž Struna je pri zmagi z 1:3 odigral celotno tekmo, Palermo pa zaostaja zgolj za vodilnim Barijem.

Rene Krhin zaradi poškodbe vnovič ni pomagal Nantesu, ki je z 2:1 klonil pri Rennesu. Zasedba trenerja Ranierija je kljub temu ostala na petem mestu, a zdaj za ovratnik diha Caen. Moštvo Jana Repasa po sedmi zmagi zaostaja le še za točko. Jan Repas je obračun z Bordeauxom prvič po selitvi v Francijo spremljal zgolj s klopi za rezerviste. Brez nastopa je ostal tudi Andraž Šporar. Arminia je z 0:2 slavila pri zadnjem Kaiserslauternu, Darmstadt pa je v tekmi šestih zadetkov remiziral v Berlinu. Prvič to sezono je v dresu nekdanjega prvoligaša zaigral tudi Bezjak, ki je v igro vstopil v 83. minuti, ko je Darmstadt še vodil z 2:3.

Maribor je tudi ob pomoči Damjana Boharja in Mitje Vilerja v izdihljajih tekme prišel še do druge točke v skupinskem delu UEFA Lige prvakov, nato pa v štajerskem derbiju s Celjem doživel prvi ligaški poraz v letošnji sezoni. Viler je odigral celotno tekmo, Bohar pa je v 78. minuti zamenjal Hotića. Vseh 90 minut sta v Kranju odigrala tudi domžalska reprezentanta Amedej Vetrih in Matija Širok, ki sta se po golu Marka Alvirja veselila minimalne zmage.

Po štirih tekmah čakanja so se zmage razveselili tudi v taboru Göztepeja, ki je z 2:0 ugnal Akhisar Belediye. Rajko Rotman je igral do 54. minute, pri začetnem izidu. Po ponedeljkovi zmagi nad Doxo, ki jo je Pafos ugnal z 1:0, je moral novinec v ciprskem prvenstvu priznati premoč vodilnega moštva. AEK Larnaka je mrežo Jana Koprivca zatresla dvakrat, Pafos pa je po tretjem porazu sezone zdrsnil na sedmo mesto lestvice.

 

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA