20.06.2017 | Nogomet za vse (splošno)
Ekonomisti do prvega naslova v Poslovni ligi NZS

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se je v soboto odvijalo sklepno dejanje letošnje sezone Poslovne lige NZS. Na zaključnem dogodku je tokrat sodelovalo 19 moštev, ki so se na nogometnem igrišču borili tako za prvaka Poslovne lige NZS kot tudi za naslov v Poslovnem pokalu NZS.

Za obe lovoriki so se tokrat potegovali Banka Intesa Sanpaolo Koper, Bisnode, Cinkarna Celje, Diplomatic Football Club, Ekonomska fakulteta UL, Elektro Maribor, Helios Smole, Hood Burger United, Iskra Mehanizmi, Javne službe Ptuj, Luka Koper, Marmor Hotavlje, Mestna občina Ljubljana, Metrans Inspectus, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Pocinkovalnica, Skupina Renting, ŠD Skupina Helios, ŠD Lama - Titus Dekani.

Nogomet, mreženje, zabava, team building so bili v ospredju tudi v idiličnem okolju Brda pri Kranju, kjer se je že drugič zapored odvijal veliki finale Poslovne nogometne lige.

V finalu Poslovne lige NZS sta se pomerili moštvi ŠD Lama – Titus Dekani in Ekonomska fakulteta UL, na koncu so se naslova veselili v taboru ekonomistov, tretje mesto pa so osvojili v taboru Pocinkovalnice iz Celja, ki je premagala ŠD Skupina Helios.

V Poslovnem pokalu NZS so se zmage veselili v Mestni občini Ljubljana. Občinski uradniki so v finalu premagali Hood Burger United, v boju za 3. mesto pa so nogometašu Helios Smole bili boljši od ekipe Skupine Renting.

»Zaključili smo z letošnjo sezono Poslovne lige NZS, v kateri je sodelovalo ekip. Te so nogometno igro izkoristile tudi za team building, mreženje, zabavo... Zahvala prav vsakomur, ki je v sezoni 2016/2017 stopil na travnato igriščo Poslovne nogometne lige in tam pustil svoj pečat. Pomembna je nogometna energija, fair play in rekreacija, v vodstvu tekmovanja se namreč trudimo predvsem za širjenje nogometne igre med čim več kolektivov, poleg rekreacije pa so pomembni seveda tudi ostali faktorji, ki nogometu na vsakem koraku dodajajo pridih globalnosti,« poudarja Matevž Brec iz Poslovne lige NZS.

Tekst, foto: Poslovna liga NZS

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  NNC Brdo v znamenju veteranskega nogometa
  Nacionalni nogometni center Brdo je v nedeljo gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez. V letošnji sezoni so v projektu sodelovala moštva iz sedmih medobčinskih zvez.
 • 13.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Veliko nogometa, še več prijateljstva
  V športnem kompleksu moskovske Lokomotive se je odvijal osrednji dogodek Nogometa za prijateljstvo. 32 ekip z otroci iz 211 držav sveta se je med sabo pomerilo v posebnem nogometnem prvenstvu, kjer je bil osrednji poudarek na sproščenem duhu in ozaveščanju o problematiki ogroženih živalskih vrst.
 • 11.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se prvenstvo Nogometa za prijateljstvo
  V torek se v Moskvi začenja prvenstvo Nogometa za prijateljstvo, kjer se bodo v nogometnih veščinah pomerili otroci iz 211 držav in regij po celem svetu. Med njimi bodo tudi slovenski predstavniki, na čelu z Janom Bekom, ki bo opravljal vlogo trenerja ekipe »Western Gorilla«.
 • 09.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo: Otroci prispeli v Moskvo
  Otroci iz 211 držav in regij so prispeli v Moskvo, kjer se je začel osrednji del projekta Nogomet za prijateljstvo 2018. Med njimi so tudi trije slovenski predstavniki, Rene Rantuša Lampreht, Tija Karič in Jan Bek.
 • 04.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Slovenski vinarji četrtič evropski prvaki v nogometu
  Slovenski vinarji so četrtič postali evropski prvaki v nogometu. Naslov so ubranili na domačem prvenstvu, na katerem so na finalni tekmi v Murski Soboti s 3:2 (1:0) ugnali Nemčijo ter se ji oddolžili za poraz v predtekmovalnem delu. Na tekmi za tretje mesto je Češka s 3:0 ugnala Italijo.
 • 29.05.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Na svetovno prvenstvo tudi Rene Rantuša Lampreht
  Svetovno prvenstvo v nogometu 2018 bo imelo močan slovenski pridih, saj poleg Tije Karič in Jana Beka v okviru mednarodnega projekta Nogomet za prijateljstvo potuje v Rusijo tudi Rene Rantuša Lampreht.
 • 28.05.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se Vino Euro 2018
  Jutri se v Sloveniji začenja 5. evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu. Na mednarodnem dogodku amaterskega nogometa na »velikem« igrišču z delno prilagojenimi pravili bodo poleg Slovenije, ki je na zadnjem EP 2016 v Meinzu/Nemčiji osvojila 1. mesto in tako že 3. v zgodovini postala evropski prvak, nastopile še reprezentance Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice, Češke in Portugalske.
 • 25.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci obeležili mednarodni dan nogometa in prijateljstva
  Mednarodni dan nogometa in prijateljstva praznovali v Sloveniji in v več kot dvestotih mestih po celem svetu.
 • 22.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Znana mlada ambasadorja, ki bosta predstavljala Slovenijo na Nogometu za prijateljstvo 2018
  Predstavnika Slovenije sta obiskala Marcosa Tavaresa in mu predstavila letošnji projekt Nogomet za prijateljstvo, ki se bo odvil na Svetovnemu prvenstvu 2018 v Rusiji.
 • 18.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zmaga vnovič nogometašem MNZ Maribor
  Slovenski amaterski nogomet bo na mednarodni ravni tudi letos predstavljala selekcija MNZ Maribor. Štajersko-koroška zasedba je premagala moštvo MNZ Koper. Primorci so povedli z golom Savskega, a je sledil preobrat ekipe MNZ Maribor, ki je po petih doseženih zadetkih ponovila lansko slavje.

DELI NA