16.08.2018 | 2. SNL
Drugoligaši zrejo v tretji krog

Po dveh krogih 2. SNL se lahko s popolnim izkupičkom pohvali le še četverica klubov. Bodo Bravo, Drava, Nafta in Rogaška z nizom nadaljevali tudi v tednu, ko so imeli pokalne obveznosti?

 

Petek, ob 17.00: FUŽINAR - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Miran Bukovec

S petkovo tekmo bodo spored tretjega kroga 2. SNL odprli Ravenčani in Sežanci. Kraševci so po uvodnem porazu v prestolnici vknjižili prvo zmago, na domači zelenici pa so ugnali ekipi Ilirije. Zeleno-bele je z goloma v drugem polčasu pokopal francoski napadalec Papa Ibou Kebe. Robustni nogometaš dokazuje, da je prava okrepitev, saj si s tremi zadetki deli vrh ligaške lestvice strelcev, v petek pa bo nevaren tudi za mrežo Fužinarja. Koroški drugoligaš še čaka na prvo zmago. Ravenčani so se po uvodnem remiju z Ankaran Postojno brez točk vrnili z gostovanja pri ljubljanskem Bravu, ki je bil usoden tudi za Kraševce. Tabor je v minuli sezoni dobil obe tekmi, po tesni zmagi v Sežani pa je Fužinar pravo lekcijo doživel na domačem igrišču, saj so gostje slavili z izidom 2:6. Kakšen bo petkov razplet?

 

Sobota, ob 17.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - AŠK BRAVO
Sodnik: Alen Bubek

Brežice spadajo med četverico moštev, ki po dveh krogih na svojem računu še nimajo točke. Res je, da Posavci niso imeli pretirane sreče z žrebom, saj jim je ples kroglic že uvodoma namenil nekaj izjemno zahtevnih nasprotnikov. Drava in Ankaran Postojna sta bila v prvem krogu previsoka ovira, nič manj težavna naloga pa čete trenerja Iztoka Kapušina ne čaka niti v soboto. V Brežicah bo gostoval Bravo, ki z dvema zmagama zaostaja zgolj za vodilno Dravo, a je le-ta med tednom pokleknila v pokalnem spopadu. Ljubljančani so uvodoma premagali Tabor, pred dobrim tednom pa so bili s 4:0 boljši še od Fužinarja. Na obeh tekmah sta v polno merila Domen Jugovar in Mustafa Nukić, ki bosta tudi v Brežicah pomembno orožje ljubljanskega drugoligaša. Rumeno-modri so na dveh tekmah dosegli sedem zadetkov, Brežičani so jih prejeli osem, a so Posavci v minuli sezoni izkazali za neugodnega tekmeca Brava.

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - ANKARAN POSTOJNA
Sodnik: Rade Obrenović

Biljenci so se pred tedni veselili preboja v drugi razred slovenskega nogometa, po dveh drugoligaških preizkušnjah pa še čakajo na krstno točko. Po Beltincih so bili od črno-belih boljši tudi Ptujčani, ki so za hrbet Jureta Lipičarja pospravili tri žoge. Primorci so imeli med tednom tudi pokalne obveznosti, v obračunu s Celjem pa so se dobro upirali prvoligaški zasedbi, ki pa je slavila z 0:2. Tudi za Ankarančani je pokalno srečanje v Lendavi, ki pa moštvu Vlada Badžima ni prineslo veselja. Nekdanji prvoligaš je resda povedel, a so Prekmurci v nadaljevanju prišli do preobrata in napredovanja. Zdaj se lahko ekipa, ki domuje v Postojni, spet popolnoma posveti ligaškim obveznostim. Oranžni so v 2. SNL še neporaženi, mednarodno pisana zasedba, v kateri ne manjka Brazilcev, pa je zbrala štiri točke. Ankarančani so po točki v prvem krogu napolnili mrežo Brežic.

 

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - BELTINCI
Sodnik: Nejc Kajtazović

Med neporažena moštva lahko po dveh krogih uvrstimo tudi Dobljane. Poleti prenovljena in pošteno pomlajena ekipa trenerja Nenada Toševskega se lahko pohvali s štirimi točkami. Modri so v prvem krogu na domačem igrišču premagali Jadran, minuli konec tedna pa so v Vipolžah iztržili točko. Dvoboj v Goriških Brdih je postregel z dvema goloma, Dob pa je izenačil v 47. minuti srečanja, ko se je prvega zadetka v modrem dresu razveselil Luka Guček. Sobotni nasprotnik »roletarjev« bodo Beltinci, ki se s tremi točkami nahajajo na devetem mestu ligaške razpredelnice. Četa Zlatka Gaborja, ki ima v 2. SNL že bogate izkušnje, po zmagi v Biljah ni uspela podaljšati uspešnega niza, saj so bili v beltinski »šumi« boljši Slatinčani. Gaborja lahko veseli dobra forma Luke Ciglariča, saj se je Prlek med strelce vpisal na obeh tekmah, strelsko serijo pa bo skušal podaljšati tudi v Dobu.

 

Sobota, ob 17.00: NAFTA 1903 - BRDA
Sodnik: Vojko Goričan

Lendavčani so popoln izkupiček prinesli tudi z gostovanja v Dekanih, na Primorskem pa so slavili novo tesno zmago. Uvodno tekmo sezone je z žogo v golu Radomelj odločil Dino Cvrtila, na Primorskem pa je bil ob avtogolu gostiteljev uspešen Vedran Vinko. Nafta se je po dveh ligaških tekmah prebila tudi preko prve pokalne ovire, pod lendavskimi griči pa so po uvodnem vodstvu pokleknili Ankarančani. Prednost gostov je izničil Arpad Vaš, preobrat pa dokončal Bence Grabant. Sobotni tekmec modrih bodo Brda, ki so v drugem krogu prvenstva vknjižila prvo točko. »Vinarji« so po porazu v Rogaški Slatini remizirali z Dobom, po uvodni točki sezone pa so dobro formo potrdili tudi v prvem krogu Pokala Slovenije. Brici so v Mežici potrdili vlogo favorita, saj so domači Akumulator ugnali z 1:7, s tremi zadetki pa je blestel kapetan Saša Varga. Lahko rdeče-črni zagodejo tudi Nafti, ki sta ji pripadla oba obračuna minule sezone?

 

Sobota, ob 17.00: KRKA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Dejan Balažič

Še peta sobotna tekma bo odigrana na novomeškem Portovalu. Za nove točke se bosta udarili ekipi Krke in Jadrana. Dolenjci so z zmago nad Ilirijo in remijem v Radomljah še neporaženi, Primorcem pa za zdaj kaže slabše, saj so z ničlo prikovani na začelje lestvice. Moštvo Nedžada Okčića se je po porazu v Dobu dobro upiralo Nafti, a so Lendavčani potrdili vlogo favorita in Dekančanom zadali nov poraz. Sobotna tekmeca v dolenjski prestolnici med tednom nista imela pokalnih obveznosti, Novomeščani pa so odločeni, da nadaljujejo uspešen niz na domačem igrišču, ki je »farmacevte« krasil že tekom prejšnjega prvenstva. Na Portovalu so spomladi klonili tudi Dekančani, srečanje v slovenski Istri pa ni dalo zmagovalca. Bo dekanska obramba v sobotnem popoldnevu uspela zaustaviti Miho Kostanjška, ki je s tremi zadetki najboljši strelec lige?

 

Nedelja, ob 16.30: ILIRIJA 1911 - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Blaž Kos
Neposredni prenos: Sportklub 1

V nedeljo bosta odigrani še dve tekmi, v prenosu na Sportklubu pa boste ljubitelji 2. SNL spremljali spopad Ilirije in Radomelj. Ljubljančani po poletni prenovi igralske zasedbe še čakajo na prvo veselje, saj so po ničli v Novem mestu pokleknili tudi v Sežani. Kraševci so zadetka za zmago z 2:0 dosegli v drugem polčasu, Ljubljančani pa so bili, vsaj glede na resne priložnosti, v podrejeni vlogi. Po dveh gostovanjih se bo Ilirija prvič predstavila tudi v Šiški, na bližnje gostovanje v prestolnico pa se odpravljajo Radomljani, ki so lahko bolj zadovoljni s pričetkom sezone. Mlinarji so v prvem krogu namučili Lendavčane, zatem pa remizirali z žilavimi Novomeščani. Na strani rumenih je tudi statistika, saj sta četi Nermina Bašića pripadli obe tekmi minule sezone. Srečanje v Radomljah se je končalo z izidom 5:2, Radomljani pa so v Ljubljani slavili z 1:2.

 

 

Nedelja, ob 17.00: ROGAŠKA - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Andrej Žnidaršič

Zaključno dejanje tretjega kroga bo odigrano v Rogaški Slatini. V štajerskem obračunu se bodo udarili Slatinčani in Ptujčani, ki bodo celili rane po pokalnem izpadu. Za Dravo je bil je bil v dvoboju drugoligaških tekmecev usoden Bravo, gre pa kurentom bolje v prvenstvu, saj so s šestimi točkami in osmimi doseženimi zadetki na vrhu lestvice. Varovanci Simona Sešlarja so sprva premagali Brežice, na domačem igrišču pa so pred dnevi napolnili tudi biljensko mrežo. A tudi Rogaška v dveh tekmah 2. SNL še ni oddala točke, črno-beli pa so na kolena spravili Brda in Beltince. V nedeljo ekipo Ibrahima Neskića čaka nekoliko zahtevnejši tekmec, saj modri merijo precej višje od Primorcev in Prekmurcev. Drava je sicer dobila oba obračuna preteklega prvenstva, v golu Rogaške pa je v 180 minutah končalo sedem udarcev.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA