24.07.2017 | 2. SNL
Drugoligaši odštevajo do uvodnega dejanja sezone

V Prvi ligi Telekom Slovenije so klubi odigrali že dva kroga, drugoligaši pa pilijo še zadnje podrobnosti pred uvodnim dejanjem nove sezone, do katere jih ločita še manj kot dva tedna. Vodstva klubov iščejo še zadnje okrepitve, nogometaši pa tudi z igranjem pripravljalnih preizkušenj pilijo svojo pripravljenost.

Pregled dogajanja v minulih dveh tednih pričnejamo na zahodu države. Jadran je odigral že pet srečanj, po uvodnem porazu z mladinci Gorice pa so Dekančani izgubili z ljubljansko Olimpijo, remizirali z Grosupeljčani ter ugnali Brda in nazadnje napolnili še mrežo Bilj. Biljenci so se domov vrnili z osmimi prejetimi zadetki. Dekanska četa bo sicer tudi v novi sezoni sestavljena iz pretežno mladih nogometašev, vodstvo kluba pa je pred dnevi registriralo Davida Fortuno, Žigo Kljuna, Matica Peršeta, Martina Starca in Jurija Požrla. Z izjemo Peršeta je bila četverica del koprskega kluba.

Nič manj dejavni niso niti v bližnji Sežani. Kraševci, ki si želijo mesta v zgornji polovici lestvice 2. SNL, so v svoje vrste zvabili že nekaj povratnikov. O vrnitvi Dina Stančiča in Erika Salkiča smo že pisali, na novinarski konferenci pa so Sežanci razkrili še četverico okrepitev. Ob Alenu Paviću in Draženu Vidakoviću, ki sta nazadnje v 3. SNL zahod igrala za Adrio oziroma Izolo, sta se sežanskemu moštvu pridružila še mlada Rok Požrl in Leon Sever. Dvojec je doslej branil koprske barve. Tabor je na domačem igrišču gostil že dva prvoligaša. Ankarančani so z golom Beljanskega slavili v končnici srečanja, Gorici je zmago priigral Bužinel. Ob porazu v Vipolžah so varovanci trenerja Uroša Baruta ugnali Ilirijo. Ljubljansko mrežo je dvakrat zatresel Marko Vukelić, natančen pa je bil tudi soimenjak Marko Črgan.

Brici, ki jih bo v novo sezono popeljal Florjan Debenjak, so se doslej udarili s primorskima tekmecema v 2. SNL. Po porazu v Dekanih so bili »vinarji« z izidom 2:0 boljši od Sežancev. V Vipolžah za zdaj o novincih še molčijo, je pa Debenjak med tistimi, ki so moštvu v minuli sezoni pomagali do šestega mesta, izgubil Luko Žižmonda. Strelec treh drugoligaških zadetkov in igralec z najzajetnejšo minutažo v ekipi je bil registriran kot član Bilj.

V Goriških Brdih se bodo tudi v novi sezoni verjetno zanesli na pomoč Gorice, na posojene moči Triglava pa računajo tudi pri kranjski Zarici. O novincih za zdaj še ni veliko znanega, kljub temu pa lahko pišemo o vsaj enem povratniku med »rdeče vrage«. Janez Zupančič je v preteklosti že večkrat sedel na klopi kranjskega drugoligaša, ki ga je popeljal tudi v 2. SNL, zdaj pa bo deloval v drugačni vlogi, saj mu je vodstvo kluba zaupalo vlogo športnega direktorja. Gorenjci so sicer že pred tedni napovedali precejšnje spremembe v članskem moštvu, ki ga je že zapustilo nekaj nogometašev. Tilen Mlakar, s petimi zadetki prvi strelec ekipe, se je vrnil v Triglav. Žiga Istenič, ki je dosegel gol manj, se je preselil v Dob, Jošt Kimovec pa se je pridružil Iliriji, Elvis Beganović pa Savi.

Prav zeleno-beli iz Šiške so med poletnim prestopnim rokom med najbolj dejavnimi klubi 2. SNL. Ilirija je iz vrst Brava pod svoje okrilje zvabila že trojico nogometašev, ob izkušenima Fortinu in Marinoviću tudi Jako Corna. Nekdanji up Olimpije je bil z 28 goli drugi strelec 3. SNL center. Dres Brava sta v preteklosti nosila tudi Domen Potočnik, ki se je pozimi pridružil Kopru, ter Mateo Barukčić. Vratar je bil zadnji dve sezoni član Krke, poleti pa se je dokazoval tudi pri Triglavu. Kot posojeni član Domžal bo v dresu Ilirije igral Oskar Cvjetičanin, ki se je nogometno izobraževal tudi v angleškem Southamptonu, v tujini pa se je že preizkušal tudi Erwin Tiganj. Sin Senada Tiganja je sicer zadel ob remiju s Triglavom, natačen pa je bil tudi ob porazu s Taborom. Ilirijani so sicer izgubili še z madžarskim Csakvarjem, medtem ko so Corn, Nukić in Povh zadeli ob remiju z Dobom. Ljubljančani so se udarili tudi s Palermom, ob polčasu zaostajali zgolj za gol, na koncu pa klonili s 5:0.

Bravo bo  v krstno drugoligaško sezono krenil z dokaj spremenjeno zasedbo. Dejan Grabić je izgubil najboljša strelca, Milan Tučić pa se je medtem že izkazal s prvoligaškim prvencem v dresu Rudarja, ki se mu je pridružil tudi obetavni Jaka Bijol. Da AŠK v sezono ne bo krenil zgolj z golobradimi mladeniči, je vodstvo v prestolnico vrnilo Marka Roškarja. Branilec ima na svojih plečih 60 prvoligaških nastopov, še 29 tekem več pa je odigral v 2. SNL. Štajerec, ki je sicer že zajadral tudi v trenerske vode, je bil nazadnje član matične Drave. Grabič je ob pričetku priprav ekipi priključil sedmerico mladincev, nova pridobitev v fazi napada pa je tudi obetavni Marcel Kene. Mladinski reprezentant je bil zadnja leta član uspešne generacije Domžal. Bravo bo del priprav opravil tudi v Kranjski Gori, že pred tem pa je v Limbušu s 6:2 izgubil z angleškim četrtoligašem Luton Townom.

Brez sprememb ni šlo niti v Dobu, ki je po koncu sezone prav tako izgubil najboljšega klubskega strelca. Rok Kidrič je prvoligaške izzive našel pri Ankarančanih, trener Romih pa v pripravljalnih tekmah računa na domžalskega napadalca Senada Jarovića, ki se je ob porazu s Šenčurjem in Varaždinom veselil zadetka, zadel pa tudi za zmago v sosedskem obračunu z Radomljami. Visokorasli nogometaš sicer še ni registriran kot član Doba, ki so se mu tudi uradno priključili Matej Šošteršič, Žiga Istenič in Tim Čeh. Nekdanji up Olimpije je bil po slovesu od Krškega član Krke. Dobljani so sicer izgubili še z ruskim Arsenalom in Celjem, po dveh doseženih golih v izdihljajih dvoboja remizirali z Ilirijo.

Pod vodstvom novega stratega Nermina Bašića so zajetno število testnih srečanj odigrali tudi Radomljani. Roglić in Barukčić sta zadela ob zmagi nad Brežicami, natačna pa sta bila tudi v tekmi z Domžalčani, ko se je veselil tudi Grega Marinšek. Radomljani, ki so nazadnje ostali brez vratarja Aljaža Ivačiča, so se udarili tudi z Ashdodom in s tretjo ekipo izraelskega prvenstva remizirali. Prvenca v dresu lanskega prvoligaša se je veselil Anel Hajrić, ob Adelu Haliloviću eden od dveh potrjenih novincev. Ob minimalnem porazu z Dobom so se »mlinarji« najvišje zmage razveselili v obračunu s Šenčurjem, v mreži katerega je končalo pet zadetkov.

Pod vodstvom novega stratega Borivoja Lučića, sicer povratnika na novomeško klop, je štiri srečanja odigrala tudi Krka. Dolenjci so kljub zadetku novinca Theodora Develana Wilsona, ki se je z Lučićem v Novo mesto preselil iz mirenske Adrie, izgubili z novim hrvaškim prvoligaškem Rudešom, minimalno pa klonili tudi v dvoboju z Lučkim. Precej bolj učinkoviti so bili »farmacevti« v dveh tekmah s slovenskima tretjeligašema, Ivančna Gorica je klonila s 4:2, štirje zadetki pa so ob nedotaknjeni mreži končali v golu Kolpe. Ob že potrjenih novincih se je na Portoval preselil tudi Dino Cvrtila, v lanski sezoni član Veržeja, poklicno pogodbo pa je s klubom sklenil Denis Dedić.

Najmanj znanega je za zdaj glede priprav Brežičanov, ki so z 0:2 izgubili z Radomljani. Pošteno pa so rokave zavihali tudi Slatinčani, ki se lahko že pohvalijo z nekaj prestižnimi skalpi. Po uvodnem porazu s Čukaričkim so bili varovanci trenerja Ibrahima Neskića boljši od Zreč. Novopečeni tretjeligaš je prejel sedem zadetkov, štirikrat je zadel Marko Šlogar, ki je dvakrat zadel tudi ob zmagi nad Celjem. Mrežo prvoligaša je zatresel tudi Alen Neskić, ki je bil natančen tudi v tekmi z Lučkim. Zagrebški drugoligaš je klonil z 2:0, zmago je potrdil Rok Romih. Slednji je sicer eden od četverice registriranih novih članov ekipe, ki so se ji pridružili še Aljaž Štorman, Aleksander Močić in Nejc Brodnjak.

Ptujčani so za zdaj razkrili zgolj izid dvoboja z madžarskim ZTE-jem. Član drugoligaške druščine pri vzhodnih sosedih je bil boljši z izidom 3:1, kmalu zatem pa so gostovali tudi pri avstrijskem četrtoligašu Wildonu in remizirali z 1:1. Rezultatov svojih pripravljalnih srečanj ne razkrivajo niti Ravenčani, ki so kot člana svojega moštva registrirali Aleša Krela. Z močno prenovljenim moštvom bo v novo sezono zakorakal Veržej, ki je po uvodnem porazu z Dinamom Bukarešto brez zadetkov remiziral z madžarskim drugoligašem Nyiregyhazo, nato pa izgubil s tretjeligaško Polano. Prleški strateg Marko Lešnik bo razpolagal z mlado zasedbo, člana katere sta z registracijo tudi uradno postala nekdanja upa Celja in Maribora, Jon Bonajo in Marko Maučec.

Z bolj odmevnimi okrepitvami se lahko za zdaj pohvalijo na leve bregu Mure. Vodstvo lendavskega kluba je četi trenerja Franca Fridla dodalo Liridona Osmanaja, ki je nazadnje igral v Katarju. Napadalec je nase opozoril že v mladinski kategoriji, ko je bil kot up Maribora tudi najboljši strelec mladinskega prvenstva. Iz Maribora se je pod lendavske griče preselil tudi Žiga Živko, za mesto med vratnicama pa bo konkuriral tudi Florijan Raduha. Slednji je še nekaj tednov nazaj čuval mrežo Odrancev, ki so jih Lendavčani v nedeljo premagali z 1:3. Po domačem vodstvu je z avtogolom izenačil Horvat, zmago pa sta Nafti priigrala Roginić in Marciuš. Lendavčani so s petimi zadetki odpravili madžarskega četrtoligaša Nagykanizso, po golu Monjaca remizirali z ZTE-jem ter ob začetku priprav s 4:0 izgubili z novim hrvaškim drugoligašem Varaždinom.

Še naprej pa svojo zasedbo krepi NŠ Mura. V soboško Fazanerijo se je ob vratarju Deanu Šafariću preselil tudi igralec znanega priimka. Nekdanji reprezentant Boško Bošković v prekmurski prestolnici ni preživel več kot leta, a kljub temu pustil globok pečat, zdaj pa bo v Murski Soboti igral tudi njegov sin Aleksandar. Branilec že ima izkušnje z igranje v črno-beli opravi, saj je bil v preteklosti član mladinskih selekcij Udineseja. Enaindvajsetletnik je moštvu že pomagal do visoke zmage nad Odranci, Prekmurci so bili boljši tudi od avstrijskega Fehringa, nato pa doživeli tesen poraz z izraelskim Hapoelom Ironi Kiryat Shmono.

 

Rezultati pripravljalnih tekem:
LUTON TOWN - AŠK BRAVO 6:2

AŠK BRAVO - PAFOS 0:1
Goulon

BRDA - CB24 TABOR SEŽANA 2:0
L. Kodermac, Ribolica

CB24 TABOR SEŽANA - ILIRIJA 1911 3:1
Vukelić (2x), Črgan; Tiganj

CB24 TABOR SEŽANA - ANKARAN HRVATINI 0:1
Beljanski

CB24 TABOR SEŽANA - GORICA 0:2
Bužinel (2x)

DRAVA PTUJ – ZTE 1:3
Šporn

WILDON – DRAVA PTUJ 1:1

POLANA - FARMTECH VERŽEJ 1:0

FARMTECH VERŽEJ - NYIREGYHAZA 0:0

TRIGLAV - ILIRIJA 1911 2:2
Šmit, Poplatnik; Pašić, Tiganj

CSAKVAR - ILIRIJA 1911 1:0

PALERMO - ILIRIJA 1911 5:0

JADRAN DEKANI - BRDA 3:1
Bordon, Požrl, Rodica

OLIMPIJA - JADRAN DEKANI 4:0

BRINJE GROSUPLJE - JADRAN DEKANI 2:2

JADRAN DEKANI - BILJE 8:2

BREŽICE TERME ČATEŽ - KALCER RADOMLJE 0:2
Roglić, Barukčić

KALCER RADOMLJE - DOMŽALE 3:2
Roglić, Barukčić, Marinšek

ASHDOD - KALCER RADOMLJE 1:1
Hajrić

KALCER RADOMLJE - ŠENČUR 5:0
Janković, Jakovljević, Cerar, Trdin, Lužar, Nuhanović

RUDEŠ - KRKA 3:1
Wilson

KRKA - LUČKO 0:1

KRKA - IVANČNA GORICA 4:2

KRKA - KOLPA 4:0

VARAŽDIN – NAFTA 1903 4:0
Sačer, Drožđek, Glavica, Erić

NAFTA 1903 - ZTE 1:1
Monjac; Horvath

NAFTA 1903 - NAGYKANIZSA 5:0
Novinić, Roginić, Pozsgai, Poredoš (2x)

ODRANCI - NAFTA 1903 1:3
Balažic; Horvat (ag), Roginič, Marciuš

NŠ MURA - ROLTEK DOB 3:0
Sirk, Kozar, Bobičanec

ODRANCI - NŠ MURA 0:5
Celec, Maroša, Kous, Sirk, Bobičanec

FEHRING - NŠ MURA 0:3
Vaš, Karničnik, Sirk

HAPOEL IRONI KIRYAT SHMONA - NŠ MURA 1:0

ČUKARIČKI - ROGAŠKA 2:1
Pašić

ZREČE - ROGAŠKA 4:7
Šlogar (4x), Neskić, Hustić, Majer

ROGAŠKA - CELJE 3:2
Neskić, Šlogar (2x)

ROGAŠKA - LUČKO 2:0
Neskić, Romih

ROLTEK DOB - ANKARAN HRVATINI 1:5
Račić; Kidrič, Jaffa, Cerovec, Humar, Vodeb

ARSENAL TULA - ROLTEK DOB 4:0

CELJE - ROLTEK DOB 3:0
Travner, Lupeta, Dangubić

ROLTEK DOB - ILIRIJA 1911 3:3
Nemanič, Istenič, Kukavica; Corn, Nukić, Povh

KALCER RADOMLJE - ROLTEK DOB 0:1
Jarović

ŠENČUR - ROLTEK DOB 5:2
Jarović, Horvat

VARAŽDIN - ROLTEK DOB 3:1
Jarović

* Novinci so potrjeni s strani klubov, ni pa nujno, da so vsi med njimi pri registracijski komisiji NZS že registrirani kot člani omenjenih klubov.

Tekst: PDo
Foto: NK Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA