29.04.2018 | 2. SNL
Drava s skalpom Nafte do drugega mesta

Pristaši Mure so z nestrpnostjo pričakovali nedeljsko popoldne, a bo treba na teoretično potrditev naslova prvaka 2. SNL še nekoliko počakati. V Fazaneriji so točko vknjižili nogometaši Brava, derbi kroga pa je pripadel Ptujčanom.

Kurenti so s skalpom lendavske Nafte skočili na drugo mesto in štiri kroge pred koncem drugoligaškega tekmovanja za vodilno Muro zaostajajo deset točk. Lendavčani so v zadnjih tekmah beležili visoke zmage, tokrat pa so naleteli na previsoko oviro, čeprav prvi polčas derbija tretje in druge ekipe prvenstva ni ponudil zadetkov. Gostitelji so povedli v sedmi minuti nadaljevanja srečanja, ko je Florijana Raduha premagal Jaka Bizjak. V 65. minuti je vodstvo Drave podvojil Ignacio Cuffaro, dvoboj pa je bil dokončno odločen pet minut kasneje, ko je še drugič zadel Jaka Bizjak. Starejši brat domžalskega napadalca Lovra Bizjaka je izkoristil najstrožjo kazen. Ptujska obramba je zaustavila v zadnjih tednih vročega Matea Roginića, je pa poraz gostov v 82. minuti omilil Mateo Monjac.

Srečanje v najstarejšem slovenskem mestu se tako ni izšlo po željah Mure, ki bi ob lastni zmagi potrebovala remi prvega in drugega zasledovalcev. A tudi obračun v Murski Soboti ni postregel z želenim scenarijem, saj je Bravo domov odnesel točko. Črno-beli so se tretjega domačega poraza rešili v izdihljajih tekme. V 81. minuti, po prodoru in predložku Bobičanca, je zadel Rok Sirk, štiri minute kasneje pa je izenačil Matic Maruško. Muraši so po kotu Bobičanca, ko gostujoča obramba v gneči ni uspela izbiti žoge, že slavili izenačenje, a žoga po odboju od prečke ni v celoti prečkala gol črte. A le nekaj sekund kasneje, po novem predložku z leve je v ljubljanski mreži končal strel Maruška. Bravo je sicer povedel v 18. minuti, ko je napako domače obrambe kaznoval Haris Kadrić. Mladi napadalec Brava je drugič zadel v 49. minuti, ko je izkoristil nesporazum vratarja Matoševića in Kurbusa. Ljubljančani so z 39. točko skočili na šesto mesto, pred Krko.

Novomeščani so še enkrat potrdili, da se v letošnji sezoni slabo znajdejo na gostovanjih. Dolenjci so praznih rok ostali tudi v Sežani, Tabor se je veselil zmage z izidom 4:1. Domače je v 16. minuti v vodstvo popeljal Marko Črgan, pet minut pred odmorom pa je bil natančen še Nace Kosmač. Upe gostov je po dobri uri igre vnovič prebudil Matej Potokar, a gol junaka zmage nad Bravom tehtnice ni prevesil v korist gostov. Kraševci so zmago v dvoboju sosedov na lestvici potrdili v končnici srečanja. V 89. minuti je bil natančen Leon Sever, dve minuti kasneje pa se je gola razveselil še Rok Požrl.

Brici v Radomljah niso uspeli nadaljevati pozitivnega niza. Točke so ostale pri gostiteljih, ki so se veselili tesne zmage s 3:2. Za slavje mlinarjev so z zadetki poskrbeli Rok Jazbec, Luka Cerar in Adel Halilović. Radomljane do drugega mesta loči šest točk.

Po dveh porazih se je v zmagovalne tirnice vrnila tudi Ilirija. Ljubljančani so v Šiški gostili ekipo Brežic, Posavci pa so še drugič zapored doživeli tesen poraz. Gledalci so v prvem polčasu dvoboja zaman čakali na zadetke, so pa tri videli v nadaljevanju srečanja, ko so gostje igrali zgolj z deseterico. Dve minuti pred odmorom je po drugem rumenem kartonu izključen Edin Selimović, ki je sicer v 27. minuti zamenjal Aleša Kožarja. Zeleno-beli so povedli v 66. minuti, ko je zadel Erazem Zajc, a so gostje 20 minut kasneje prišli do izenačujočega zadetka. Tonija Šuškovića je premagal rezervist Luka Vareško. Ko je že kazalo na delitev točk, pa je v drugi minuti sodniškega dodatka udaril Dejan Zadnikar in domačim zagotovil nov komplet točk.

Še vedno je izjemno zanimivo tudi v boju za obstanek. Kranjčani in Ravenčani so se veselili pomembne zmage, v težavah pa se je zdaj znašla tudi Rogaška, ki je na domačem igrišču izgubila z Veržejem. Prleki so maščevali jesenski poraz, ko so Slatinčani v Veržeju slavili s kar 4:0. Odločitev o zmagovalcu je bila znana že v tretji minuti tekme, ko je sodnik Rade Obrenović pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je v vodstvo pretvoril Adnan Ahmetović. Veržejska zasedba po četrti zmage sezone za rešilnim 14. mestom zaostaja sedem točk, lahko mladim Prlekom uspe priti tudi do čudežnega obstanka?

V zadnjih štirih krogih se bodo reševali tudi Slatinčani, saj so pred četo Ibrahima Neskića skočili Kranjčani. Zarica je na domačem igrišču premagala ekipo Doba in se s šele drugo domačo zmago povzpela na 13. mesto lestvice. Tudi v gorenjski prestolnici je zmagovalca odločil en sam zadetek, a je ta za razliko od tekme v Rogaški Slatini padel v zaključni fazi srečanja. V 75. minuti je tretjič to sezono v polno meril Matic Ahačič. Velja omeniti, da je domači strateg razpolagal z zgolj enim rezervistom, a so se zdesetkani Gorenjci vseeno veselili pomembne zmage.

Z nasmehom so zelenico zapuščali tudi nogometaši Fužinarja. Ravenčani so pred svojimi gledalci napolnili mrežo Jadrana, ki je med tednom prekinil serijo porazov, na Koroškem pa predvsem v drugem polčasu ni našel recepta za zaustavitev domačih nogometašev. Po domačem slavju je močno zadišalo že po četrt ure srečanja, saj so Ravenčani v 15. minuti vodili že z 2:0, zadela sta Nik Fasvald in Matevž Verhovnik. V nadaljevanju sta na sceno stopila Ranko Moravac in Mitja Križan. Prvi se je veselil v 48. in 66. minuti, drugi pa je bil natančen v 56. in 81. minuti srečanja. Fužinar za 14. Rogaško zaostaja vsega točko, le dve več pa imajo Kranjčani.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2020 | 2. SNL
    V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu
    Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, brez zmagovalca pa so se razšli tudi Radomljani in Ravenčani. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.
  • 20.03.2019 | 2. SNL
    Lendavčani napadajo Ptuj
    Izvedba 20. kroga 2. SNL bo zaradi reprezentančnih obveznosti nekoliko osiromašena. Enega od najzanimivejših dvobojev konca tedna bo gostil Ptuj, pred kamerami Sportkluba se bodo za nove točke udarili nogometaši Drave in Nafte.
  • 01.09.2018 | 2. SNL
    V Lendavi ponovitev bitke za drugo mesto
    Nafta in Drava sta se spomladi vse do zadnjega kroga borila za drugo mesto. Tekmeca, ki sta v minuli sezoni ustvarila pravo malo rivalstvo, se bosta za nove točke udarila nocoj, spopad pod lendavskimi griči pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na Sportklubu.
  • 28.04.2018 | 2. SNL
    Na Ptuju za drugo mesto
    Drugoligaši danes odpirajo spored 26. kroga, pozornost javnosti pa bo pritegnilo tudi zanimivo nedeljsko dogajanje. V najstarejšem slovenskem mestu se bosta pred kamerami Sportkluba udarili tretja in druga ekipa prvenstva, Drava in Nafta. Pred derbijem kroga sta spregovorila Dejan Školnik in Marko Roginić.
  • 13.10.2017 | 2. SNL
    Drava podaljšanje niza napada pri doma neporaženi Nafti
    V 2. SNL se ta konec tedna že podajajo v drugo tretjino tekmovanja. V petkovem večeru bodo 11. krog prvenstva odprli Lendavčani in Ptujčani, ki bodo v Prekmurju in pred kamerami Sportkluba napadli šesto zmago v nizu.

DELI NA