15.10.2017 | 2. SNL
Drava pokleknila pred Nafto, Mura povečala prednost

Nafta je v dvoboju z Dravo, ki je v Lendavo pripotovala s popotnico petih zmag, potrdila, da na domačem igrišču sila nerada oddaja točke. Lendavčani so z zmago pomagali tudi Muri, ki je v Ljubljani povečala prednost pred zasledovalci. Medtem ko na vrhu lestvice ni sprememb, se je zamenjava zgodila na repu ligaške razpredelnice. Rogaška je namreč slavila v Veržeju in na zadnje mesto izrinila podprvake Dobljane.

Nafta je po dveh gostujočih zmagah podaljšala tudi domačo serijo. Lendavčani pred svojimi gledalci še niso izgubili, ekipi Drave pa so v petkovem večeru zadali še drugi poraz sezone. V mreži Ptujčanov, ki so v Prekmurje pripotovali s popotnico petih zaporednih zmag, so končali štirje zadetki. Svoje priložnosti so imeli tudi gostje, a je Florijan Raduha z nekaj posredovanji nasprotnike, še posebej Nastjo Čeha, spravljal v obup. Gostitelji so povedli v 40. minuti, ko je bil Vedran Vinko po globinski podaji prehiter za ptujsko obrambo, nato pa s prefinjenim lobom ukanil tudi Domjana. Mladi vratar Drave je drugič klonil v sedmi minuti nadaljevanja, ko je Marko Roginić neubranljivo sprožil pod prečnik. Ptujčani so se v 57. minuti, po enajstmetrovki Nastje Čeha, približali na gol zaostanka, a so Lendavčani odgovorili vsega dve minuti kasneje. Po podaji Zeljka se je pred ptujskim golom znašel Vinko in z drugim golom na tekmi poskrbel za mirnejše nadaljevanje. Nove tri točke je v 81. minuti potrdil Roginić, ki se je po strelu Marciuša in odbitku podpisal pod četrti gol sezone, Nafta pa je vknjižila šesto zmago.

Drugi poraz Ptujčanov so v soboto izkoristili pri soboški Muri, ki je gostovala v Ljubljani. Bravo, ki je v Sežani prekinil zmagovalni post, je pred domačimi gledalci napadel novo presenečenje, a moral priznati premoč. Prekmurci so povedli v 11. minuti, ko je Maroša na robu kazenskega prostora žogo odložil Alenu Kozarju, ki je natančno meril v spodnji desni kot domačih vrat za peti gol sezone. Težave gostiteljev so se povečale sedem minut pred odmorom, ko je David Frelih prekinil protinapad gostov ter si prislužil še drugi rumeni karton in predčasno pot pod prho. Prekmurci so igralca več na zelenici v drugem polčasu pretvorili v še dva zadetka. Po podaji z desne strani igrišča je v 62. minuti v polno meril Žiga Kous, že v naslednji minuti pa se je pod gol dvoboja podpisal Luka Bobičanec. Z devetimi zadetki najboljši strelec prvenstva je močno sprožil z razdalje 30 metrov in v loku zadel pod prečnik. Mura je podaljšala serijo neporaženosti in z deveto zmago sezone povečala naskok pred zasledovalci.

Tabor se po tesnem porazu v dvoboju z Bravom ni uspel pobrati v Novem mestu. Dolenjci so v tekmi preobrat slavili s 3:2, gostje pa so po udarcu Davorja Škerjanca povedli že v sedmi minuti in na odmor odšli z minimalno prednostjo. Odmor je očitno precej bolj prijal domačimom, ki so se po sedmih minutah nadaljevanja srečanja že veselili vodstva. Denis Cerovec je tri minute po vrnitvi na igrišče zadel za izenačenje, štiri minute kasneje pa je Krko v vodstvo popeljal izkušeni Danijel Dežmar. Gostje so se v 70. minuti vrnili v igro, a zadetek Leona Sevra ni bil dovolj za točke. Štiri minuti po novem izenačenju je domači zasedbi pomembno zmago priigral Theodore Develan Wilson. Farmacevti so se s četrto zmago prebili na deveto mesto lestvice.

Veržej na domačem dvorišču še čaka na prvo zmago, saj so se zmage v Prlekiji razveselili Slatinčani. Rogaška je s štirimi zadetki prekinila serijo sedmih zaporednih porazov in tako zapustila rep lestvice. Črno-beli so domačo mrežo načeli v 16. minuti, ko je Nina Irgoliča premagal Goran Čuček. Rogaška je prvi polčas dobila z minimalno prednostjo, le-to pa je sredi drugega polčasa podvojil Alen Neskić in tako tlakoval pot do pomembne zmage, ki so jo varovanci trenerja Ibrahima Neskića potrdili v izdihljajih srečanja. V 90. minuti je še drugič zadel Alen Neskić, v drugi minuti sodniškega dodatka pa se je pod še četrti zadetek podpisal Emil Hustić. Rogaška je z drugo drugoligaško zmago ujela prav Veržej.

Po zmagi Rogaške je na zadnje mesto zdrsnil Dob. Podprvak 2. SNL je izgubil že četrtič v nizu, Dobljani pa so na svojem igrišču tokrat pokleknili še pred Zarico. Kranjčani so se po petih doseženih golih veselili še tretje zmage, druge v zadnjih treh krogih, ko je Zarica neporažena. Dobljansko mrežo je v drugi minuti tekme načel Marko Huč, gostje pa so v 24. minuti, po golu Matica Ahačiča, vodili z 0:2. Takšen rezultat je obveljal vse do 50. minute, ko so gostitelji z golom Gregorja Čretnika znižali zaostanek. A kmalu zatem sta v domačem golu končali še dve žogi, v 58. minuti je bil natančen Matic Kopač, osem minut zatem pa je bil še drugič v dvoboju natančen Marko Huč. Stefan Andjelić je v 80. minuti omilil poraz modrih, a je Tim Oman v končnici srečanja potrdil visoko zmago Zarice.

Ničle Ptujčanov niso izkoristili Radomljani, saj se je zasedba trenerja Nermina Bašića z gostovanja v Goriških Brdih vrnila s točko. Nogometaši Brd so z neodločenim izidom prekinili serijo štirih zaporednih porazov in po 90 minutah brez zadetkov vknjižili še šesto točke sezone, s katero skočili pred Dobljane. Radomljani, ki se lahko s 25 doseženimi zadetki pohvalijo s tretjim najučinkovitejšim napadom lige, so v zadnjih treh preizkušnjah še drugič streljali s praznimi naboji, po 11. krogu pa s točko zaostanka za Dravo zasedajo tretje mesto lestvice. Na zadetke so čakali tudi gledalci v Brežicah. Varovanci trenerja Alberta Poborja so se udarili z Ilirijo, ki v Posavju ni izkoristila priložnosti, da bi skočila pred sedmouvrščeni Tabor. Ljubljančani so po tretjem zaporednem remiju prišli do 15. točke, Brežičani so s tremi točkami več dve poziciji višje.

Nič kaj veliko bližje Ptujčanom niso niti Dekančani, ki so remizirali še tretjič zapored. Za razliko od zadnjega gostovanja v Kranju, ko so Primorci že vodili z 0:2, so lahko v taboru Jadrana, glede na razplet srečanja, tokrat bolj zadovoljni s točko, ki so si jo zagotovili v 94. minuti. Ravenčani so v Dekanih dvakrat vodili, prvič v deseti minuti tekme, ko je po dolgi podaji proti domačim vratom krenil Nik Fasvald in protinapad zaključil z udarcem z desne polovice kazenskega prostora. Korošci so v Dekanih napadali prvo gostujočo zmago in vodstvo držali do 60. minute, ko so gostitelji izenačili. Recept za gol je bil praktično identičen ravenškemu. Gregor Ščulac je po dolgi podaji pobegnil gostujoči obrambi in zadel za izenačenje. Dekančani so si sicer pripravili še nekaj zrelih priložnosti, ki pa so tudi po zaslugi Darjana Curanovića ostale neizkoriščene, Fužinar pa je pretil predvsem s protinapadi. V 85. minuti je po enem od le-teh hitri in spretni Matevž Verhovnik zadel za novo vodstvo, ki pa ga gostje niso uspeli zadržati. Tekla je 94. minuta srečanja, ko so Ravenčani v razmaku nekaj sekund zahtevali dva prekrška, a se je igra nadaljevala, žoga pa je končala v kazenskem prostoru Fužinarja, nepozornost koroške obrambe pa je kaznoval Luka Stepančič.

Drugoligaški ples se s tekmami 12. kroga nadaljuje v soboto, ko se bosta v Fazaneriji za točke udarila tudi četrtfinalista Pokala Slovenije, Mura in Krka.

 

Fotografija osebe Nogometna zveza Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Video: NZS in NŠ Mura
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA