13.10.2017 | 2. SNL
Drava podaljšanje niza napada pri doma neporaženi Nafti

Prvoligaši bodo s tekmami 12. kroga zaprli uvodno tretjino prvenstva, v 2. SNL pa se ta konec tedna že podajajo v drugo tretjino tekmovanja. V petkovem večeru bodo 11. krog prvenstva odprli Lendavčani in Ptujčani, ki bodo v Prekmurju pred kamerami Sportkluba napadli že šesto zmago v nizu.

Štajerce čaka zahtevna preizkušnja, saj Nafta pred domačimi gledalci še ni izgubila. V petih tekmah pod lendavskimi griči pa so točko domov odnesli zgolj nogometaši Mure in Ilirije. »Vsaka tekma je novo poglavje in vsak dvoboj prinaša druge naboje. Nafto poznamo, zavedamo se, da so na domačem igrišču resen nasprotnik in pred svojimi gledalci ne izgubljajo točk. A tudi sami imamo svoja orožja,« uvodoma poudarja Nastja Čeh, ki v srečanje vstopa s samozavestjo: »Čas bo pokazal, kakšen bo razplet obračuna. Imamo svoj naboj. Vemo, kaj znamo in zmoremo. Če bomo pravi, bo tudi ekipi Nafte težko.«

V ptujski zasedbi imajo precej razlogov za zadovoljstvo, saj so po porazu v Radomljah – edinem v letošnji sezoni – dobili zadnjih pet preizkušenj. Nekdanji reprezentant Slovenije priznava, da lahko moštvo v določenih fazah deluje še bolje, a glede na generalno sliko hvali svoje soigralce, med katerimi je tudi precej golobradih mladcev: »Moramo biti zadovoljni. V tekmah se kdaj še pokaže kakšna slabša stvar, morda dobimo kakšen zadetek preveč. Kot pa sem že dejal pred tedni, fantom ne moremo ničesar očitati, lahko jih zgolj pohvalimo. Ponosen sem, da se lahko del moštva, družbe in tega vzdušja. Nismo še rekli zadnje, vselej gremo po tri točke in skušamo zmagati.«

V zadnjih dneh je tudi Čeh dočakal prve zadetke letošnje sezone, saj je po dvakrat zatresel mreži Ilirije in Rogaške, z novimi zmagami pa so dodatno mero samozavesti pridobili tudi mladi nogometaši. »To je za mlade igralce izjemno pomembno. Imamo mešanico mlajših in nekoliko izkušenejših nogometašev. Zaenkrat nam gre, kot si želimo. Mladi fantje z zmago dobijo več energije in samozavesti, kar se odraža tudi na naslednjih tekmah. Tega nam ne manjka, smo sproščeni, nimamo pritiska, kar je zelo pomembno za mlade fante. Gremo iz vikenda v vikend,« o močnem adutu Ptujčanov – samozavesti in sproščenosti – razlaga tudi predsednik ptujskega drugoligaša.

Petkovo srečanje, ki se bo v lendavskem Športnem parku pričelo ob 20. uri, bo moč spremljati tudi na malih ekranih, Čeh pa pričakuje tudi pravo nogometno vzdušje na tribunah. Devetintridesetletnik izpostavlja dejstvo, da sredine iz krajev s prvoligaško tradicijo v 2. SNL ponujajo dodaten draž: »Menim, da ljudje tekme Mure, Nafte in Drave dojemajo nekoliko drugače. Gre za prvoligaška imena in imajo za sabo nogometno tradicijo. Ljubiteljem nogometa so te tekme še posebej zanimive, saj je vidno, da so vsi trije klubi finančno stabilni in dobro delajo. Rezultati so dobri, vsa tri moštva so v vrhu lestvice in to je dodaten magnet za gledalce.«

Ptujčani bodo v Lendavi napadli šesto zaporedno zmago, v domačem taboru pa ne skrivajo, da želijo na svoji zelenici vnovič ostati neporaženi in tako nadaljevati pozitiven trend rezultatov. »Ekipo Drave spoštujemo, vendar se nikogar ne bojimo, še posebej ne na domačem terenu. Mislim, da smo trenutno v vzponu, s tekme v tekmo se vidi, da dvigujemo svojo formo. Prepričan sem, da bomo v petek ostali neporaženi,« z ravno tako veliko mero samozavesti vrača Vedran Vinko, ki je mnenja, da bo Nafta tekmo dobila, če bo moštvo pokazalo odlično predstavo: »Mislim, da vselej sami odločamo o svoji usodi. Premagamo lahko kogarkoli, če pokažemo vse, kar znamo. Osredotočamo se na svojo igro, tako bo tudi tokrat.«

Tudi naš sogovornik pri 27 letih ne spada med najmlajše nogometaše prvenstva, čeprav je več kot desetletje mlajši od Nastje Čeha. Hitronogi nogometaš je v svoji karieri, kot član Nafte in Mure, že odigral zajetno število derbijev, med katere lahko štejemo tudi petkov spopad v Lendavi. Tudi Vinko pričakuje polne tribune, ostali dejavniki pa bodo poskrbeli za pravi nogometni praznik: »Zagotovo nas čaka nov nogometni praznik. Igramo pred odličnim ambientom. Vemo, da so tekme v Lendavi gledane in dobro obiskane. Termin je idealen, v večernem terminu in pod žarometi. Televizijski prenos je zgolj pika na i. Ni igralca, ki bi si želel kaj boljšega.«

Medtem ko ptujsko zasedbo hrabri zmagovalni niz, so v Lendavi samozavest okrepili z dvema pomembnima gostujočima zmagama. Po slavju v Kranju, kjer so modri dočakali krstno gostujočo drugoligaško zmago, so bili Lendavčani z golom Vinka boljši tudi od Rogaške. »Res je, gostujoče tekme so nam predstavljale težavo, a smo zdaj dokazali, da znamo igrati tudi na gostovanjih. Tudi to je prineslo psihološko prednost, saj smo pričeli verjeti vase in dokazovati, da zmoremo,« priznava mlajši od bratov Vinko (op.p. starejši Sandro je bil v preteklosti prav tako član Nafte), ki je po premoru zaradi bolezni dočakal drugoligaški prvenec.

Zadetek v mreži Slatinčanov je okrepil tudi samozavest lendavske številke 99. »Gol je zagotovo vplival na samozavest. Vedel, sem da bo gol prišel prej ali slej. Vem, da jih bo še veliko, upam, da bom naslednjega dosegel že v petkovem dvoboju,« v svojem slogu zaključi nogometaš iz Petišovcev.

 

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2020 | 2. SNL
    V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu
    Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, brez zmagovalca pa so se razšli tudi Radomljani in Ravenčani. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.
  • 20.03.2019 | 2. SNL
    Lendavčani napadajo Ptuj
    Izvedba 20. kroga 2. SNL bo zaradi reprezentančnih obveznosti nekoliko osiromašena. Enega od najzanimivejših dvobojev konca tedna bo gostil Ptuj, pred kamerami Sportkluba se bodo za nove točke udarili nogometaši Drave in Nafte.
  • 01.09.2018 | 2. SNL
    V Lendavi ponovitev bitke za drugo mesto
    Nafta in Drava sta se spomladi vse do zadnjega kroga borila za drugo mesto. Tekmeca, ki sta v minuli sezoni ustvarila pravo malo rivalstvo, se bosta za nove točke udarila nocoj, spopad pod lendavskimi griči pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na Sportklubu.
  • 29.04.2018 | 2. SNL
    Drava s skalpom Nafte do drugega mesta
    Pristaši Mure so z nestrpnostjo pričakovali nedeljsko popoldne, a bo treba na teoretično potrditev naslova prvaka 2. SNL še nekoliko počakati. V Fazaneriji so točko vknjižili nogometaši Brava, derbi kroga pa je pripadel Ptujčanom.
  • 28.04.2018 | 2. SNL
    Na Ptuju za drugo mesto
    Drugoligaši danes odpirajo spored 26. kroga, pozornost javnosti pa bo pritegnilo tudi zanimivo nedeljsko dogajanje. V najstarejšem slovenskem mestu se bosta pred kamerami Sportkluba udarili tretja in druga ekipa prvenstva, Drava in Nafta. Pred derbijem kroga sta spregovorila Dejan Školnik in Marko Roginić.

DELI NA