Domžale zanesljivo do napredovanja

Nogometaši Domžal so na današnji povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij evropske lige v gosteh premagali andorsko zasedbo Lusitanos z 2:1 (2:1).

1.krog kvalifikacij za Uefa Evropsko ligo, povratna tekma:

Lusitanos – Domžale 1:2 (1:2)

Prva tekma: Domžale – Lusitanos 3:1, naprej Domžale s 5:2.

Stadion d'Andorra la Vella, gledalcev 500, sodniki: Todorov, Valkov, Atanasov (vsi Bolgarija).
Strelci: 0:1 Majer (5.), 1:1 Luizao (18.), 1:2 Morel (41.)
Rumeni kartoni: Aguilar, Pousa, Molina, San Nicolas; Širok, Blažič, Črnic.
Rdeči karton: /.

Lusitanos: Coca, San Nicolas, Lucas, Munoz, Pinto, Luizao (od 69. Dos Reis), Aguilar, Molina, Bruninho (od 81. San Nicolas), Pousa (od 66. Acosta), Maciel.
Domžale: Golubović, Horić, Črnic, Širok, Trajkovski, Dobrovoljc (od 46. Blažič), Majer, Žinko (od 84. Juninho), Morel, Husmani (od 63. Horvat), Mance.

Izbranci Luke Elsnerja so velik delež na poti do napredovanja opravili že na prvi tekmi, po domači zmagi s 3:1 pa so slavili tudi na povratnem dvoboju v Pirenejih. V drugem krogu jih čaka beloruski Šahtjor iz Soligorska, ki je izločil ferski Runavik s skupnim izidom 7:0.

Domžalčani so na najboljši možni način odprli tekmo v Andori in povedli že v peti minuti. Po kombinirani akciji Zenija Husmanija in Benjamina Morela si je Žan Majer izboril primeren položaj v kazenskem prostoru ter z močnim strelom z desetih metrov žogo neubranljivo poslal v spodnji desni kot domačih vrat za 1:0. Tudi v nadaljevanju so bili gosti absolutni gospodarji igrišča, navzlic temu pa so v 18. minuti prejeli zadetek. Po dolgi podaji gostiteljev v kazenski prostor Domžal je bil Andre Luizao spretnejši od Gabra Dobrovoljca in s 15 metrov iz voleja neubranljivo meril v zgornji levi kot domžalskih vrat.

Gostitelji so po izenačenju nekoliko dobili na samozavesti, v njih se je prebudila celo želja po preobratu, a Domžalčani so jim v končnici prvega polčasa pristrigli peruti. Akcijo je začel Majer, ki je globinsko podajo v ogenj poslal Dejana Trajkovskega, po njegovi podaji pa je Morel s sedmih metrov natančno zadel in povišal na 2:1.

V drugi polovici tekme so Domžalčani prevladovali in imeli nekaj lepih priložnosti za povišanje izida, predvsem aktiven pa je bil Antonio Mance, ki je v 56. minuti zadel vratnico. Tudi v nadaljevanju je škarje in platno v svojih rokah imel dvakratni slovenski prvak in si zanesljivo izboril evropsko napredovanje.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.sii

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    UEL: Domžalčani v dobrem položaju
    Nogometaši Domžal so v prvi tekmi 2. predkroga evropske lige v gosteh igrali neodločeno 1:1 (0:1) proti Šahtjorju iz Soligorska. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Domžalah.
  • 13.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    UEL: Po Andori še v Belorusijo
    Domžalčani odštevajo ure še do tretje evropske preizkušnje v letošnji sezoni. Po andorskem preizkusu čaka varovance trenerja Elsnerja nekoliko zahtevnejši tekmec, Šahtar iz Soligroska.
  • 06.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    UEL: Po potrditev napredovanja
    Domžalčani z nestrpnostjo odštevajo ure do povratnega srečanja z andorskim Lusitanosom. Maticu Črnicu in soigralcem se pred dvobojem v Andori nasmiha napredovanja v drugi predkrog UEFA Evropske lige.

DELI NA