Domžalčani uspešni proti novincu

Ankaran Hrvatini - Domžale 1:3 (1:1)

* Športni center Dravograd, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelci: 1:0 Klapan (5.), 1:1 Bizjak (40.), 1:2 Volarič (47.), 1:3 Repas (61.).
* Ankaran Hrvatini: Paal, Mate (od 66. Lukanc), Gliha, Pahor, Badžim, Dautović, Primc, Klapan, Kidrič (od 83. Mihailović), Delgado, Angov (od 51. Dodlek).
* Domžale: Milić, Klemenčič, Blažič, Balkovec, Rom (od 58. Hebaj), Gnezda Čerin, Repas, Žužek (od 74. Ibričić), Bizjak, Firer, Franjić (od 46. Volarič).
* Rumeni kartoni: Primc, Delgado; Žužek, Volarič, Blažič.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši z Obale, ki začasno domujejo v precej oddaljenem Dravogradu, tudi po tretji tekmi v prvi ligi ostajajo brez zmage in pri eni točki. Tokrat so za tekmeca imeli "evropske" Domžale in dvoboj proti njim dobro začeli, a so gosti v drugem polčasu stvari postavili na svoje mesto in prišli do druge zmage v sezoni.

Tekma se je začela po godu domačih nogometašev. Rok Kidrič se je v peti minuti lepo znašel v kazenskem prostoru Domžal in žogo vrnil na dobrih deset metrov od gola, kjer je bil Mihovil Klapan in jo poslal v domžalsko mrežo.

V nadaljevanju so imeli gosti pobudo, več žogo v svoji posesti, toda z izjemo nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov Jana Repasa in Adama Gnezde Čerina pravih priložnosti ni bilo. V 40. minuti pa so gosti vendarle zasluženo izenačili, ko je Repas žogo lepo podal med dvema branilcema domačih v kazenski prostor, kamor je pritekel Lovro Bizjak in z leve strani zadel za 1:1.

Kmalu po začetku drugega polčasa so gosti povedli. Bizjak je prodrl proti kazenskemu prostoru, podal na prvo vratnico do Ivana Firerja, ta je žogo vrnil v sredino do osamljenega Luke Volariča, ki je žogo mirno poslal v spodnji desni kot vrat domačih.

V 61. minuti so precej podjetnejši Domžalčani še povišali prednost, s približno 20 metrov je do strela prišel Repas, sprožil iz prve, žoga je na poti do gola oplazila še njegovega ležečega soigralca Gnezdo Čerina in končala v mreži.

V 77. minuti je razpoloženi Repas prišel do novega strela, tokrat malce z leve strani s približno desetih metrov, a zadel le zunanji del mreže, v 79. minuti pa mu je strel z glavo Matej Paal obranil.

Tri minute pozneje je na drugi strani z glavo poskusil Erik Gliha, a meril previsoko. V 85. minuti je do žoge tri metre od domžalskega gola prišel Gal Primc, toda jo slabo zadel in poslal visoko čez vrata.

Ankarančani bodo v 4. krogu prihodnjo nedeljo gostili Maribor, Domžalčani pa Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Domžale
    Ankarančani bodo po remiju in porazu lovili tudi krstno prvoligaško zmago. Primorci bodo v Dravogradu gostili Domžalčane, ki so sredi evropskih obveznosti, a so minuli nedeljo že dokazali, da premorejo širok in kakovosten kader.

DELI NA