21.01.2017 | U18
Domov z zmago in sedmim mestom

Reprezentanca U18 je v ruskem St. Petersburgu odigrala še zadnjo, šesto srečanje. Mladi Slovenci se od memorialnega turnirja Valentina Granatkina poslavljajo z zmago proti Bolgariji, s čimer so si zagotovili tudi končno sedmo mesto. Slovenci so bili večji del dvoboja podjetnejši tekmec, ustvarili so si veliko priložnosti, v bolgarski mreži pa so končale tri žoge. Žan Celar je mrežo nasprotnika načel v 30. minuti, v sodniškem dodatku tudi potrdil zmago, v 88. minuti pa je v polno zadel tudi Jurij Španja.

Memorial Valentina Granatkina – tekma za sedmo mesto:

SLOVENIJA U18 – BOLGARIJA U18 3:0 (1:0)

Sodniki: A. Petrenko, M. Gandžajev, A. Afonin (RUS).
Strelci: Celar (30., 92.), Španja (88.).
Rumeni kartoni: Bijol, Horvat; Semerdžijev.
Rdeči karton: /.

Slovenija U18: Bičič, Gorenc, Hodžič, Kryeziu, Palamar, Bijol, Božič (od 72. Kovačič), Gnezda Čerin, Celar, Rogelj (od 80. Španja), Sokler (od 72. Horvat). Selektor: Igor Benedejčič.
Bolgarija U18: Dičevski, Bastunov, Bučev (od 82. Kostov), Kalajdžinski, Semerdžijev, Dost (od 65. Ilijev), Nikolov, Zlatkov, Georgijev (od 46. Mitkov), Minčev (od 65. Vakadinov), Mitrev. Selektor: Viktorio Pavlov.

Uvodna četrtina dvoboja ni postregla z zajetnim številom zaključnih udarcev. Z izjemo 17. minute in prostega strela Celarja, ki je žogo poslal čez gol, so si Slovenci najlepšo priložnost za vodstvo priigrali že v sedmi minuti. Po dolgi podaji je proti bolgarskim vratom krenil Sokler, a je član Krškega z leve strani kazenskega prostora zadel zunanji del mreže. Bolgari si v prvi polovici polčasa niso pripravili resnejše priložnosti. Slovenski napadi so bili poplačani v 30. minuti, ko so Benedejčičevi varovanci odigrali akcijo po desni strani igrišča. Po prodoru se je žoga od enega od bolgarskih branilcev odbila do Celarja, obetavni Gorenjec pa jo je z neubranljivim udarcem s črte kazenskega prostora poslal za hrbet vratarja Dičevskega. Zgolj dve minuti kasneje, se je po dolgi podaji na polovico Bolgarije v priložnosti znašel Sokler. Hitronogi nogometaš je skušal vratarja presenetiti z lob udarcem, a ga je Dičevski s konicami prstov preusmeril mimo desne vratnice. Celar, ki je Slovenijo povedel v vodstvo, je bil v 37. minuti blizu še drugemu zadetku. Napadalec Maribora je z lepim preigravanjem izigral kar dva nasprotna igralca, nato pa po prefinjenem udarcu v daljši kot le za las meril mimo leve vratnice.

Bolgari, ki v prvem polčasu niso resneje ogrozili slovenskih vrat, so v nadaljevanje krenili precej bolj motivirano in nevarno zapretili že v drugi minuti, ko pa je strel z razdalje 17 metrov poletel mimo leve vratnice Bičiča. Benedejčičeva četa je pripravila hiter odgovor, v osrednji vlogi pa se je vnovič znašel Sokler, ki je tokrat premagal nasprotega vratarja, a mu je veselje preprečil prečnik. Zgolj nekaj sekund kasneje so Slovenci odigrali še eno nevarno akcijo, a je po lepi kombinacija pred golom zmanjkal zaključek. V 53. minuti si je prostor za strel pripravil tudi Gnezda Čerin, a je kapetan z razdalje meril v dobro postavljenega Dičevskega. Uvod drugega polčasa je bil precej bolj razgiban kot prvi, v 57. minuti pa smo videli novo priložnost Slovencev. Po desni strani igrišča je krenil Kryeziu, preigral svojega čuvaja, sprožil v daljši kot, a meril za malenkost nenatančno. Nadaljevanje je po številnih menjavah v obeh taborih ponudilo manj priložnosti. Vse do zaključnih minut so Slovenci žogo držali v svoji posesti, v končnici pa so pritisnili Bolgari, kar so fantje v svetlo-modri opravi izkoristili v 88. minuti, ko je rezervist Španja protinapad kronal z zadetkom za 2:0. V sodniškem dodatku je v bolgarski mreži končal še tretji zadetek. Z natančnim udarcem z ogromne razdalje se je izkazal Žan Celar.

Z zanesljivo zmago, ki bi lahko bila še izdatnejša, so Slovenci na memorialnem turnirju Valentina Granatkina osvojili sedmo mesto.

Tekst: NZS
Foto in video: Granatkin.com

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA