22.01.2021 | 1. SFL
Dobrepolje prvič v novi dvorani, gneča na sredini

Pester program 1. SFL se nadaljuje že v petek. Danes je na sporedu 15. krog. Tekme se igrajo v Ljutomeru, Rogaški Slatini, Litiji, Kobaridu in v Dobrepolju. Do konca rednega dela so še štirje krogi, med 4. in 8. mestom pa le pet točk razlike, kar je garancija za razburljive zadnje štiri kroge.

Vendarle doma doma

Zagotovo bo najbolj slovesno v Dobrepolju, kjer bo domačin po desetih letih igranja in delovanja dočakal člansko tekmo v novi lični dvorani. Ob tej priložnosti pa ekipa trenerja Danija Kaljeviča lovi tudi prvo oz. kar prve točke v sezoni. „Ta teden je res nekaj posebnega, od ponedeljka že treniramo v novi dvorani, veseli in ponosni smo,“ pravi Kaljevič, ki pohvali ekipo za delo, predvsem pa rast forme. „Vidi se, da se je vrnil tudi Kevin Strnad. Ne zaslužimo si, da nimamo točk. Forma se dviguje. Škoda, ker se končuje redni del 1. SFL. Že v Sevnici je bilo tesno, pa je domačin zmagal,“ Kaljevič spomni na poraz 5:1, ki pa so ga doživeli v zadnjih desetih minutah.

Sevničani so v zadnjem krogu doživeli visok poraz proti Litiji. „Ni bilo dobro, predvsem pa nam škoduje miselnost. V petek smo v Dobrepolju, kjer moramo zmagati, če želimo še upati, da se ognemo 9. mestu,“ napove Jože Gačnik, trener Sevnice.

1. SFL, 15. krog, 22.1.
KMN Tomaž Šic Bar – ŠD Mlinše (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Sevnica (20.00)
FC Litija – FK Hiša daril Ptuj (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)

Cenijo Siliko, a hočejo tri točke

Dobovec je včeraj pozorno zrl na žreb lige prvakov, misli pa potem hitro usmeril na domače prvenstvo, kjer lovi 15. zmago v tej sezoni.

„Tekme proti Siliku so vedno zahtevne. Vrhnika ima dobro ekipo in premalo točk. Zagotovo pa so ekipa, ki bo proti nam koristila hitre protinapade in njihovo igro z vratarjem v polju. Ob vsem spoštovanju do tekmeca nas zanimajo nove tri točke,“ je jasen trener Kujtim Morina. „Od svojih igralcev pričakujem stalen napredek in nov korak naprej. Vse skupaj, začenši s to miselnostjo, nam bo še kako prav prišlo v nadaljevanju sezone,“ sklene Morina.

Trener Silika Mile Simeunovič pravi, da odhajajo na najlažjo tekmo sezone. V ekipi manjka Aljaž Končan. „Tokratna tekma proti evropskemu Dobovcu bo pravi test za nas, da vidimo, kje smo in kaj smo,“ pravi Simeunovič, ki je z ekipo na 5. mestu.

Obračun prijateljev

Druga in tretja ekipa lige se bosta pomerila v Litiji, kjer domačin gosti FC Hišo daril Ptuj. „Treniramo, gradimo, sestavljamo. Po eni strani je časa dovolj, po drugi ne,“ začne Senudin Džafić, trener Litije, ki se veseli petkove tekme. „Ptuj je ekipa, ki jo vodi odličen trener, tudi moj prijatelj, ki je naredil veliko, kar mnogi ne bi. Ima mlado ekipo, ki se razvija, ga posluša, mu sledi in napreduje. Bomo morali biti kar zbrani, če želimo do zmage. Ptujčani imajo močno ekipo,“ navrže Džafič.

Trener Ptujčanov Robert Grdović prizna, da je ekipa malce utrujena, žal pa mu je tudi poraza proti Oplastu, gole pa so prejemali iz protinapadov. „Delamo iste napake, gremo naprej. Pred nami dober test za končnico, ki sledi. To bo tudi prva tekma po Dobovcu, ko ne bomo favoriti. Igramo z Litijo, ki se je dobro okrepila, rabijo pa čas, da se povsem uigrajo,“ doda Grdović, ki verjame, da bo imel na voljo vse razpoložljive sile, tudi Roka Rednaka in Jeremyja Bukovca.

Primorci za skok korak naprej

Zanimiva tekma bo tudi v Kobaridu, kjer pri 7. Oplastu gostuje 4. KMN Bronx Škofije. Obe ekipi sta v dobri formi – Oplast prihaja na tekmo po odmevni zmagi proti Siliku, Bronx je pred tednom dni porazil ŠD Mlinše. „To bo že tretja tekma v tednu dni. To bo plus za mlado ekipo Bronxa, ki veliko teče. So pa nam ostali nekaj dolžni jeseni,“ začne trener Oplasta Zoran Tesko, ki spomni na tesen jesenski poraz na Škofijah, 3:2 je bilo za Bronx.

„Žal bomo brez kaznovanega Anžeta Široka in poškodovanega Aljaža Kusterleta. A verjamem, da bomo odigrali tako, kot zmoremo in pridemo do treh točk,“ napove Tesko, ki je pred leti tudi sam kot trener vodil Bronxe.

Danes je na klopi Bronxa Marko Hrvatin, ki takole napove tekmo v Posočju:
„Če pogledamo realno, je Oplast po moji oceni po kvaliteti tretja ekipa lige, za Litijo in Dobovcem, ki izstopa. Pričakoval sem, da se bodo dvignili na lestvici in prišli v formo, čeprav so menjali sistem igre iz prejšnjih let. Mi smo letos kar nekajkrat že presenetili na gostovanjih, zato vemo, kakšen pristop mora biti za tako težko tekmo. Spet nam manjka "pol" ekipe, a na to smo se letos že navadili, zato bodo morali tisti, ki gredo na tekmo, dati se nekaj več več. To bo predvsem taktična tekma.“ V ekipi s Škofij ne bo Đoše Lazareviča in Nika Zajca.

Tudi Petrovič

Šesta, KMN Tomaž Šic bar, in osma ekipa, ŠD Mlinše, tekmovanja se danes merita v Ljutomeru. Za spomin na jesen: 3:3 je bilo v Zagorju.

ŠD Mlinše z nadaljevanjem sezone niso najbolj navdušene, v zadnjih sedmih tekmah so vknjižile zmago, remi in pet porazov. „Čutim pa, da se vračamo v formo,“ pa sinoči pove trener ekipe Gregor Ceglar. „Točke rabimo, pritiska pa ne delamo. Verjamem, da lahko začnemo pozitivno serijo. Samozavestno gremo v Ljutomer. Pred nami so štiri tekme, na treh lahko pridemo do točk. Na zadnjih dveh srečanjih smo imeli po en super polčas ter dva slaba. Želim, pa si, pa vem, da to zmoremo, da danes ne glede na vse z dvignjeno glavo zapustimo parket!“ je jasen Ceglar, ki bo vnovič računal na Matica Lokovška, debitiral pa bo še en novinec Dragan Petrovič, ki po Ceglarjevih besedah morda še ni toliko nared za veliko minutažo, a Ceglar ceni njegovo zmagovalno pozitivno miselnost.

Ambicij pa ne skrivajo niti domačini. „Najprej moram fante še enkrat pohvaliti za tekmo proti Dobovcu med tednom, bil je opazen bistven napredek v igri glede na prejšnjo tekmo v Dobrepolju. A proti Dobovcu faktor motivacije ni vprašljiv, ta pristop moramo prenesti na tekmo, ki prihaja,“ začne trener Matej Gajser, ki misli usmerja na nocojšnji obračun:
„Nasprotnika spoštujemo in se hkrati zavedamo, da prihajajo ključne tekme z neposrednimi nasprotniki, kjer točke štejejo dvojno. Ne bomo igrali v polni postavi, imamo težave s kaznimi (Vindiš) in poškodbami (M. Senekovič). Zaupam fantom in verjamem v pozitiven rezultat!“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA