08.09.2017 | 2. SNL
Dobljani izzivajo Ptujčane

Drugoligaši brez premora nadaljujejo s svojim prvenstvom. Uvodna tekma šestega kroga 2. SNL bo odigrana v najstarejšem slovenskem mestu, dvoboj Drave in Doba pa si boste ljubitelji drugoligaškega nogometa ogledali tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu 1. Pred prvim sodniškim žvižgom sta pričakovanja predstavila Dejan Školnik in Klemen Kunstelj.

Gostitelji so besedo prepustili Dobljanom, ki bodo kot gostje zaigrali v vlogi izzivalca. Vloga favorita pa pripada Ptujčanom tudi ob pogledu na ligaško razpredelnico, saj je aktualni podprvak v petih tekmah nabral štiri točke, Drava pa z desetimi točkami zaostaja zgolj za Muro in Jadranom. Z rezultatskim izplenom svojega moštva ni zadovoljen niti Klemen Kunstelj. »V zadnjem času nam rezultati niso šli na roko. Igra niti ni bila tako slaba, kot se to pozna pri točkah. Pred tekmo z Dravo smo se pogovorili in odločeni smo, da z gostovanja na Ptuju prinesemo tri točke. Dobro igro v polju želimo nadgraditi s točkami in zmago,« je poudaril 35-letni vezist Dobljanov.

In kje tiči razlog za skromnejše odprtje nove sezone? »Kot sem že dejal, pogrešamo kakšno točko več, saj smo si glede na prikazano igro zaslužili boljši izkupiček. V dosedanjih tekmah smo bili več kot zgolj enakovreden, morda kar boljši nasprotnik. Prihajali smo do velikega števila situacij pred golom tekmeca, a realizacija ni bila prava. Mislim, da je prav glede tega največja težava, saj smo bili kaznovani za neizkoriščene priložnosti. Zdaj se trudimo izboljšati ta vidik igre, saj manjka nekaj zbranosti v zaključku akcij. To bo potrebno izboljšati, razprodaje točk je bilo preveč. Upam, da bomo to popravili že na Ptuju,« odkrito priznava kapetan Dobljanov.

Gre pa na roko gostov vsaj statistika medsebojnih obračunov Drave in Doba. Kurenti so v šestih drugoligaških dvobojih slavili dvakrat, Dobljani pa so v preteklem tekmovalnem letu dobili vse tri obračune. Marčevski obračun je v korist 'roletarjev' odločil prav naš sogovornik, ki upa, da se bo tradicija uspešnih rezultatov v tekmah z Dravo podaljšala vsaj še za eno srečanje: »Mislim, da je to dobra popotnica. Na Ptuju smo se vselej dobro počutili in upam, da se bo ta trend nadaljeval tudi v soboto.«

Pričakovanja domačega moštva je predstavil Dejan Školnik, ki se je to poletje vrnil na domače nogometne zelenice. Nekdanji up Maribora je v izjemno mladem moštvu trenerja Simona Sešlarja eden od četverice izkušenejših nogometašev, v skupino katerih spadajo še Nastja Čeh, David Lonzarić in David Tomažič Šeruga. Školnik pred obračunom z Dobom pravi: »Težko govorim o pričakovanjih, saj nasprotnika še ne poznam najbolje. Vem, da je Dob vedno v vrhu 2. SNL, zato nas zagotovo čaka zahtevna tekma. Igramo pred domačimi gledalci in želimo si osvojiti tri točke. V tekmo v bomo vstopili pametno, brez divjanja. Upam in verjamem pa, da se bomo na koncu veselili nove zmage.«

Osemindvajsetletnik si želi, da bi s soigralci bolje odprl tekmo kot pred slabim tednom v Radomljah, ko so Ptujčani ob polčasu zaostajali za dva zadetka, nato izničili domačo prednost, a po golu Anela Hajrića prvič to sezono ostali brez točk. »Poraz ni nikoli dobrodošel, a je v nogometu težko vselej zmagovati. Pomembno je, da smo se iz te tekme nekaj naučili, saj smo slabo vstopili v tekmo. Prvi polčas je bil izpod našega nivoja, v nadaljevanju pa smo se kljub rdečemu kartonu vrnili do izenačenja. Po golu za domače vodstvo s 3:2 smo malce padli, čeprav smo si ustvarili še nekaj priložnosti za novo izenačenje. Graditi moramo na drugem polčasu, iz prvega pa se čimveč naučiti, da se napake ne bodo ponavljale,« se reka, da se je potrebno učiti iz napak, drži nekdanji mladi reprezentant Hrvaške.

Ptujčani se kljub odličnemu odprtju nove sezone ne obremenjujejo z ligaško razpredelnico, pravi Školnik, ki v razširjeni drugoligaški druščini napoveduje še izjemno zanimivo tekmovanje: »Gremo s tekme v tekmo, z lestvico pa se ne obremenjujemo, saj imamo v našem moštvu veliko mladih nogometašev. Na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo, koliko točk bomo nabrali in katero mesto bomo zasedli. Vsakič želimo zmago, res pa je, da bo liga verjetno najbolj izenačena doslej. Veliko je dobrih ekip, zato bo tako pri vrhu kot pri dnu precejšnja gneča. Z dvema, tremi zaporednimi porazi lahko hitro zdrsneš po lestvici. Prvenstvo bo izjemno zanimivo.«

In kako je Školnik pri 28 letih sprejel vlogo mentorja v mladi ekipi Drave? »Nekaj izkušenj imamo, še posebej Nastja, ki je igral na najvišjem nivoju. Od nas starejših se pričakuje, da bomo pomagali mlajšim in jih opozarjali na napake. Tudi mladi igralci naše nasvete dobro sprejemajo, vzdušje v moštvu je odlično in verjamem, da bo tako tudi v bodoče,« o svoji vlogi za konec pravi Mariborčan.

 

Fotografija osebe Nogometna zveza Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.10.2019 | 2. SNL
    Drava dobila zaostalo tekmo z Dobom
    Na Ptuju je bila odigrana zaostala tekma 11. kroga 2. SNL. Drava je gostila Dobljane, ki se domov vračajo praznih rok. Štajerci so slavili z izidom 3:1 in se osmemu Fužinarju približali na dve točki zaostanka.
  • 24.08.2018 | 2. SNL
    Dob za prekinitev uspešnega niza Drave
    Tudi v četrtem krogu 2. SNL ne bo manjkalo zanimivih dvobojev, trojica na vrhu ligaške razpredelnice pa bo skušala nadaljevati niz brez oddane točke. Bravo bo na domačem igrišču gostil Bilje, Nafto čaka lokalni derbi v Beltincih, vodilna Drava pa bo pričakala motivirane Dobljane.
  • 30.03.2018 | 2. SNL
    Ptujčani nove točke napadajo v Dobu
    Enega od sedmih sobotnih dvobojev 21. kroga 2. SNL bodo gostili tudi Dobljani, ki bodo na domačem igrišču pričakali zasedbo Drave. Pričakovanja pred obračunom, ki ga boste lahko spremljali tudi v prenosu na NZS.si, sta predstavila Kristijan Šipek in Aleksander Šeliga.
  • 24.03.2017 | 2. SNL
    Dobljani prvo pomladansko zmago lovijo na Ptuju
    V 2. SNL bodo v nedeljo odigrana srečanja zadnjega kroga druge tretjine prvenstva. Vodilni Triglav bo gostoval pri Bricih, Veržej bo skalp Ankarančanov, ki bodo v Dekanih pričakali Krko, potrjeval v Brežicah, v prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Drave in Doba.

DELI NA