28.10.2018 | 2. SNL
Dob ustavil nalet Krke, Tabor slavil v Lendavi

Nedeljsko deževje je poskrbelo, da 13. krog 2. SNL ni bil odigran v celoti. Odpadli sta tekmi v Ljubljani in Radomljah, na prvo mesto pa se je po zmagi v Beltincih vrnil Bravo. Dob je ustavil zmagovalno serijo Krke, v Lendavi pa so se zmage razveselili Sežanci.

V soboto so se najvišje zmage dneva veselili Dekančani. Jadran je pred domačimi gledalci s 4:1 odpravil Brežice, ki so po osmem porazu sezone ostale na repu lestvice. Dvoboj je bil odločen že v prvem polčasu, v drugi polovici polčasa se je posavska mreža zatresla trikrat. V 23. minuti je odpor gostov strl Luka Stepančič, ki je dve minuti pred odmorom zadel še drugič, vmes pa je domače vodstvo podvojil Žan Nikolić. Isti igralec je zadel tudi v drugi minuti nadaljevanja srečanja, Ante Blažević pa je v 74. minuti zgolj omilil visok poraz Brežičanov. Primorci so se z novim kompletom točk povzpeli na 11. mesto.


Ankarančani so se s Ptuja vrnili praznih rok in tako še vedno čakajo na prvo gostujočo zmago v letošnji sezoni. Za hrbtom Kristjana Matoševića sta končali dve žogi, prva v osmi minuti tekme, ko je po prodoru Matthiasa Fanima lastno mrežo zatresel Jan Pahor. Ptujčani so v 20. minuti udarili še drugič, v polno pa je meril Jaka Bizjak, ki se je po strelu z glavo razveselil devetega gola sezone.


Lendava je gostila enega od dvobojev ekip, ki se na ligaški razpredelnici nahajajo tik pod vrhom. Točke so odšle na Kras, odločilni trenutek tekme se je zgodil v 71. minuti tekme. Po kombinaciji Kebeja in Stevanovića je tudi z nekaj sreče zadel Rok Duspara, ki je sprožil z leve strani kazenskega prostora, žoga je zadela enega od domačih branilcev in preletela nemočnega Florijana Raduho.


Krka je v 13. krogu prvenstva iskala že peto zaporedno zmago, a so se morali na domačem Portovalu sprijazniti s točko. Nalet Dolenjcev so ustavili Dobljani, ki so pred dnevi premagali že Tabor in Nafto. Novomeščani so povedli tik pred polčasom, ko se je gola na četrti tekmi v nizu razveselil Matej Potokar. Dobljani so izenačili v 70. minuti, ko je domačo prednost izničil Nejc Levec. Tako Krka kot Dob sta vknjižila 23. točko.

Nenad Toševski, trener Doba: »Ponovno smo se znašli v zaostanku, tokrat v najneugodnejšem trenutku, tik pred koncem polčasa. Fantje so znova pokazali pravi karakter in kakovost ter izid poravnali. Tekma je bila zelo trda, a gledljiva. Kljub temu, da je neodločen izid najpravičnejšim sem mnenja, da smo bili za odtenek bližje zmagi. Vsekakor pa smo na izredno težkem gostovanju zadovoljni z osvojeno točko. Čestitke igralcem obeh ekip.«


Beltinci so v času nedeljskega kosila gostili uvodno tekmo dneva, domači pa so gostili ekipo Brava. Ljubljančani so se na levem bregu reke Mure pobrali po sredinem porazu z Dobom in z novo zmago spet skočili na vrh lestvice. Beltinčani so izgubili še četrtič zapored, v zaostanku pa so se znašli v 24. minuti, ko je Ovbokha Agboyi po izbiti žogi zadel z roba kazenskega prostora. Prekmurci so po dobri uri igre prišli do najstrožje kazni, ki jo je izkoristil Jernej Trstenjak, a so gostje kmalu zatem vnovič povedli. Trenutek nezbranosti v domači obrambi je kaznoval Mitja Križan in zadel v spodnji desni kot. Ob koncu tekme je krsto domačih zapečatil rezervist Matej Zemljak, Bravo pa se je z osmo zmago vrnil na prvo mesto.


Obračun Brd in Fužinarja ni ponudil zadetkov, čeprav so Brici zaključne četrt ure tekme odigrali z možem več. Pri gostih je bil po dveh rumenih kartonih izključen Nejc Rober. Fužinar je z 18. točko zadržal deveto mesto, Brda so z devetimi točkami 14.


Obilno deževje je odneslo tekmi Ilirije in Rogaške ter Radomelj in Bilj.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA