13.01.2017 | 1. SFL
Derbi vodilnih v Mariboru, za obstanek pa v Benediktu

Prvič v letu 2017 se bodo zbrali in igrali tudi futsal prvoligaši. Že takoj uvodoma nas čaka derbi – v Mariboru pri vodilnemu Proen Mariboru gostuje drugouvrščena Litija. Boj za tretje mesto se bo bil med Oplastom in Sevnico, oslabljeni Dobovec Pivovarna Kozel pričakuje KMN Tomaž Šic Bar. Puntar leto 2017 in beg z dna začenja proti Bronxom, pomembno (za oboje) pa bo tudi srečanje med Benediktom in Zavas Silikom.

Dodajmo še to:
v dosedanjih 10 krogih je bilo odigranih 50 tekem, na srečanje po gledalci videli nekaj več kot 6 golov.

Prihodnji teden pa nas čaka vnovič tekma meseca – ljubitelji futsala si bodo v spletnem prenosu na Futsal.si ogledali tekmo KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica.

1. SFL, 11. krog, 13.1.
Puntar – KMN Bronx Škofije (19.00)
KMN Benedikt – FK Zavas Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
Proen Maribor – FC Litija (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Tomaž Šic Bar (21.00)

Lestvica po 10. krogu 1. SFL:
Proen Maribor 28, Litija 23, Sevnica 16, Dobovec Pivovarna Kozel 15, KMN Bronx Škofije 15, KMN Oplast Kobarid 14, KMN Benedikt 10, KMN Tomaž Šic Bar 9, FK Zavas Siliko 8, Puntar 6.

Prepoved nastopa v 11. krogu 1. SFL:
Jaka Bizjak (Dobovec Pivovarna Kozel), Urban Senekovič (KMN Benedikt):

Lista strelcev po 10. krogu 1. SFL:
Bojan Klemenčič (KMN Benedikt) 18
Matej Fideršek (Proen Maribor) 13
Borut Ručna (FC Litija) 11

Puntar – KMN Bronx Škofije (19.00)

Tolminski Puntar je ob koncu koledarskega leta v 10. krogu 1. SFL prišel do pomembne zmage, ki je napovedal, da se upornikom pišejo boljši časi. V leto so skočili na zadnjem mestu 1. SFL (10. pozicija), Siliko Zavas jim beži za 2, Tomaž Šic Bar pa za 3 točke. V Tolminu so veseli, ker jim bo do konca sezone pomagal legenda domačega kluba in slovenskega futsala Igor Kragelj.

Bronxi in puntarji so v tej sezoni odigrali tri tekme, dve so pripadle Bronxom, ena Tolmincem, ki pa so ravno proti ekipi s Škofij izpadli tudi v pokalu Terme Olimia. Tudi zato bo nocoj motiv še večji.

Matej Kavčič, trener Puntarja:
„Zmagali smo, dosegli bomo gol več. Smo optimisti, saj to smo pa lahko, mar ne? Na voljo imam vse igralce, veseli smo pomoči Igorja Kraglja, ki daje izjemno psihološko podporo ostalim igralcem.“

Dino Krivičič, trener KMN Bronx Škofije:
„Puntar se dviga, vrnil se je tudi Igor Kragelj, kar jim je očitno dvignilo samozavest, nam pa je Benedikt žal pokvaril praznike. Vendar je pred nami še precej tekem, grenak priokus lanskega zaključka leta pa bomo skušali popraviti kar v Tolminu!“

KMN Benedikt – FK Zavas Siliko (20.00)

Benedikt je letos sklenil z zmago na Škofijah, do katere je prišel v izdihljajih tekme. Tudi zato so varovanci trenerja Tomislava Novaka precej samozavestni in odločni, da si čim prej zagotovijo obstanek. Današnja tekma prinaša veliko odgovorov. V Benediktu pa niso pozabili, da jim je jeseni novinec v ligi zadal boleč poraz – 63 je bilo na Vrhniki. Kljub ambicijam pa gostiteljem ne bo lahko – zavoljo kazni manjka Urban Senekovič.

Gostje težav s sestavo ekipe nimajo, trener Mile Simeunovič pa svoje fante opozarja, da se v Benediktu nikomur ne piše dobro, za nameček pa je to ena od tekem, ki lahko odloča o obstanku v 1. SFL.

Tomislav Novak, trener KMN Benedikt:
„Oboji se borimo za obstanek, oboji rabimo točke. Upam, da smo jih dobro preučili. Naša aduta pa bosta borbenost in polna dvorana. Naj tri točke ostanejo doma!“

Mile Simeunovič, trener Zavas Silika:
„Pred nami je zahtevno in težko gostovanje. Upam, da ne bo preveč snežilo, da pridemo pravočasno na tekmo. To bo hkrati tudi prva od odločilnih tekem z direktnim tekmecem, ki pa doma pridno zbira točke. Če pa se bomo držali tega, kar smo delali na treningu ta teden, lahko pričakujemo pozitiven rezultat.“

KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)

V Kobaridu so od sezone pričakovali več. Zdaj pa jim je ostala le še ena fronta – 1. SFL, kjer zasedajo 6. mesto s 14 točkami. Prav današnji tekmec je Oplastu jeseni zadal precej bolečih porazov – izločil jih je iz pokala Terme Olimia, na sevniškem parketu pa je bilo 3:0 za varovance Mitje Jonteza.

Ker v Oplastu želijo popraviti realizacijo in točkovno bero, so vadili tudi med prazniki.

V Sevnici imajo nekaj težav s sestavo zasedbe. Luka Koprivnjak je vprašljiv zavoljo službenih obveznosti, kapetan Matej Kranjčevič pa je poškodovan, zato ga danes ne bo v moštvu.

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
„Za nami so delavni prazniki, kjer so igralci pokazali pravi pristop. Verjamem, da se nam bo to obrestovalo in da bomo s takim pristopom odigrali tudi proti Sevnici, ki je za nas neugodna. Računam tudi na nekaj sreče, ki pa si jo moraš zaslužiti. V prvem delu sezone si je nismo, upam, da si jo sedaj. Ekipa je doživela nekaj sprememb – poslovila sta se Domen Fratina in Jani Ručna.“

Mitja Jontez, trener KMN Sevnica:
„V tej sezoni nas še niso premagali. Mi smo tretja ekipa 1. SFL, tega ne damo! Vem pa, da so se domačini dobro pripravili na nas. A igrali bomo svojo igro in skušali priti do točk.“

Proen Maribor – FC Litija (20.00)

Dolgo brado medsebojnih obračunov tej sezoni pa imata tudi nocojšnja tekmeca. Začelo se je v superpokalu, ki je pripadel Litiji. V domačem prvenstvu se je tekma končala s 4:4, Štajerci pa so v osmini finala pokala ustavili Litijane (4:2).

Ker sta obe ekipi trdno zasidrani na 1. in 2. mestu, je pričakovati, da bosta trenerja Robert Grdović in Tomislav Horvat preizkusila kaj novega v igri svojih varovancev. Domačini bodo nastopili v popolni zasedbi, gostje prihajajo brez poškodovanega Mateja Gregoriča. Po težavah s kolenom pa se v dres Litije vrača tudi Gašper Vrhovec.

Robert Grdović, trener Proen Maribor:
„Premor nam je koristil. Igralci so sodelovali tudi na nekaj turnirjih. Mislim, da smo v dobri formi. Želeli bi nadaljevati niz nepremagljivosti in morda kar rešiti vprašanje prvega mesta po rednem delu.“

Tomislav Horvat, trener FC Litije:
„Pred nami je tekma dveh najboljših ekip v 1. SFL. Pričakujemo dobro srečanje, v Maribor pa gremo po zmago!“

Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Tomaž Šic Bar (21.00)

Dobovec je v zadnjih petih tekmah nanizal štiri zmage in se zavihtel na četrto mesto. V nadaljevanju sezone pa bodo kozli brez Dejana Bizjaka, ki bo sezono in kariero nadaljeval na Malti. Danes bo moral trener Dobovca Andrej Dobovičnik tudi brez kaznovanega Jake Bizjaka, v ekipi bo manjkal še poškodovani Niko Cesarec.

Vse te težave pa bo skušala izkoristiti ekipa Tomaž Šic Bara, ki prihaja v Obsotelje motivirana in v popolni zasedbi. Trenerski dvojec Marjan Magdič&Matej Gajser verjame, da lahko mladost njune ekipe preseneti goste.

Andrej Dobovičnik, trener Dobovec Pivovarna Kozel:
„Želimo si nove zmage, čeprav smo oslabljeni. Imamo nekaj težav s sestavo ekipe in premalo igralcev.“

Marjan Magdič&Matej Gajser, trenerski dvojec Tomaž Šic Bar:
„Že prva tekma v letu 2017 bo zelo težka. Čaka nas gostovanje pri zelo izkušeni ekipi. Ne bo nam lahko. Naj naša mladost preseneti!“

Tekst: D.P.
Foto: Proen Maribor

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA