10.02.2017 | 1. SFL
Derbi v Posočju, Simeunovič z ekipo v Mariboru

Danes je na sporedu še 15. krog 1. SFL, tekme pa gostijo Ljutomer, Sevnica, Maribor, Rogatec in Kobarid. Največ pogledov bo usmerjenih prav v Posočje, kjer pri Oplastu gostuje Litija – to bo tekma med 2. in 3. ekipo 1. SFL.

1.SFL, 15. krog, 10.2.
KMN Tomaž Šic Bar – KMN Bronx Škofije (19.00)
KMN Sevnica – Puntar (19.00)
Proen Maribor – FK Zavas Siliko (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Benedikt (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)

Vrstni red po 14. krogu:
Proen Maribor 40, FC Litija 32, KMN Oplast Kobarid 23, Dobovec Pivovarna Kozel 20, KMN Sevnia, KMN Bronx Škofije 19, FK Zavas Siliko 15, Puntar 12, KMN Benedikt 11, KMN Tomaž Šic Bar 9

Lista strelcev:
Bojan Klemenčič (KMN Benedikt) 22
Matej Fideršek (Proen Maribor) 19
Slaven Radiškovič (KMN Bronx Škofije) 16
Denis Totoškovič (Proen Maribor) 14
Alen Fetić (Proen Maribor) 13
Borut Ručna (FC Litija) 13
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 13
Tine Kravanja (Oplast Kobarid) 13

Prepoved nastopa v 15. krogu:
Matjaž Vojsk (KMN Dobovec Pivovarna Kozel)
Nikola Paulič (Zavas Siliko)
Mitja Drašak (KMN Benedikt)
Gregor Kos (KMN Oplast Kobarid)
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid)
Jaka Sovdat (KMN Oplast Kobarid)

Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Benedikt (20.00)

To bo tekma ranjenih levov. Dobovec po odhodu Dejana Bizjaka in prihodu hrvaškega dvojca vnovič vzpostavlja ravnovesje v ekipi. „Predvsem bi radi izboljšali igro v obrambi,“ je jasen trener kozlov Andrej Dobovičnik. V goste pa jim prihaja Benedikt, ki igra všečno in zavzeto, a ne zbira točk, zato je padel v nevarno cono izpada. Trener Tomislav Horvat se na zahtevnem gostovanju nadeja točke. Obe ekipi nastopata oslabljeni - pri domačih manjka Matjaž Vojsk, pri gosith Mitja Drašak.

Proen Maribor – FK Zavas Siliko (20.00)

„Ob vsem spoštovanju do Mileta Simeunoviča in njegove ekipe, a mi smo favoriti, to pa bomo tudi upravičili,“ je jasen Robert Grdović pred obračun vodilnega Proen Maribora z Zavas Silikom, ki ga vodi Mile Simeunovič. Štajerci so superiorni, Zavas pa je sposoben za polčas in pol. Potem rad popusti, kar se mu maščuje. A ekipa z Vrhnike raste in napreduje, očiten pa je Miletov rokopis.

KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)

Oplast je po slabem zaključku lanskega leta povsem opomogel. V sredo so bili blizu točki proti prvaku Mariboru, danes gostijo Litijo. „Ne bo nam lahko, zdesetkani smo zaradi kartonov, manjkajo pa Jaka Sovdat, Anže Širok in Gregor Kos. A kdorkoli bo stopil na parket, vem, da bo opravičil dejstvo, da nosi dres Oplasta,“ je borbeno razpoložen trener Oplasta Saša Leban. Gostje nimajo skrbi, igrajo in zmagujejo. Za nameček pa imajo zdaj v ekipi še Brazilca Matheusa Corteza Pontesa, ki še čaka dokumente, da bo lahko oblekel dres Litijanov.

KMN Tomaž Šic Bar – KMN Bronx Škofije (19.00)

V taboru Tomaža se zavedajo, da so padli na zadnje mesto, a puške v koruzo ne mečejo. Mlada zasedba zbrana trenerja Marjana Magdiča se zaveda, da je tekem vse manj. „Pred nami je nov obračun, kjer upamo na boljši iztržek,“ pravi Magdič, čigar moštvo je zadnjič slavilo 9.12. 2016, s 5:3 so ugnali Puntarja.

Danes v Ljutomeru gostijo Bronxe, ki so v zadnjih tekmah popravili realizacijo, za nameček se v moštvo vrača še prvi virtuoz Rok Grželj. „Nova tekma, nova dolga pot,“ pravi pomočnik glavnega trenerja Bronxov Stanko Žunič.

KMN Sevnica – Puntar (19.00)

„V sredo smo zmagali, zdaj pa bo treba do še kake zmage, če želimo ostati v 1. SFL,“ se zaveda trener Puntarja Matej Kavčič, ki se je z ekipo po uspehu proti Benediktu le odlepil z dna. V Sevnico prihajajo uporniki ohrabreni.

A morda v nepravem času – domačini se je po seriji šestih porazov in težav z boleznimi le konsolidiral svoje vrste. „Še vedno čakamo na Mateja Kranjčeviča in Denisa Govekarja. A tudi brez njih nas doma zanima le zmaga,“ je jasen trener Sevničanov Mitja Jontez, ki vodi drugo najbolj fair ekipo v ligi.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA