10.03.2018 | 2. SNL
Dekani gostijo primorski spopad

Tekmovalnega premora je konec tudi za večino drugoilgašev. Sobota je ponudila tri srečanja nadaljevanja sezone, v nedeljo pa bo poleg igrišča v soboški Fazaneriji zasedena tudi zelenica v Dekanih. V Istri bomo priča primorskemu obračunu, Jadran bo v dvoboju, ki ga boste lahko spremljali tudi na spletni strani NZS, gostil Brda. 

V nadaljevanje drugoligaškega plesa se v precej boljšem položaju podajajo Dekančani. Jadran je bil neporažen vse do 12. kroga prvenstva, ko so bili na domačem igrišču boljši Radomljani. Modro-beli so se z osmimi zmagami in šestimi neodločenimi izidi zavihteli do petega mesta, prezimili pa so zgolj točko za že omenjenimi Radomljami. Drugačen je položaj v Goriških Brdih, kjer bodo spomladi vnovič držali pesti za obstanek med drugoligaši. Vinarji so jeseni zbrali 14 točk, na ligaški razpredelnici pa za njihovim hrbtom najdemo zgolj zasedbi Veržeja in Fužinarja. Razlike pri dnu lestvice so sicer izjemno tesne, zato lahko že nekaj pozitivnih rezultatov prinese premik po mestih navzgor.

Brici se bodo v lov na drugoligaški obstanek podali že v nedeljski tekmi, ko bodo napadli četrto zmago sezone. Četo trenerja Tončija Žlogarja čaka zahtevna preizkušnja, saj so rdeče-črni na osmih jesenskih gostovanjih nabrali vsega pet točk, največ preglavic pa je povzročalo doseganje zadetkov. Briška zasedba je v prvem delu sezone mrežo nasprotnika zatresla trinajstkrat, manj golov pa so dosegli le še zadnjeuvrščeni Prleki. Močnejša stran briške zasedbe je obramba, ki se s 26 prejetimi zadetki uvršča v zlato sredino lige. Dekančani so na drugi strani prejel pet zadetkov manj, v mrežo tekmeca pa so pospravili 30 zadetkov.

V vrstah nedeljskega gostitelja najdemo tudi enega od najučinkovitejših strelcev tekmovanja. Devetkratni strelec Luka Stepančič zaostaja zgolj za Luko Bobičancem in Anelom Hajrićem, za gol Bricev pa bo spomladi nevaren tudi Gregor Šćulac. Napadalec, ki je zaradi težje poškodbe obraznih kosti jesenski del prvenstva sklenil predčasno, po poškodbi v tekmi z lendavsko Nafto še ni nared za nastope. V dekanski zasedbi so imeli po zadnjem jesenskem krogu kar tri nogometaše, ki so dosegli več zadetkov kot najboljši briški strelec Gregor Debenjak, a se je Luka Vekić med zimo preselil v Krško. Stadion Matija Gubec je novo domovanje tudi za Alena Šćulca, ki je Jadran skupaj z Nevijem Finkštom popeljal med drugoligaše.

Dekanska zasedba med tekmovalnim premorom ni doživela bistvenih sprememb. Luknjo po slovesu Luke Vekića bodo skušali zakrpati tudi trije povratniki. Gregor Pribac se na igrišče vrača po poškodbi, zaradi katere jeseni ni igral, v staro jato pa so se vrnili tudi Aleks Bordon, Žiga Kljun in pomočnik trenerja Peter Kocjančič, ki bo pomagal Neviju Finkštu. V Brdih so bili med tekmovalnim premorom bolj aktivni.

Christian Damiano, Favour Aniekan in Esdra Shongo so se vrnili v Italijo, Rok Bužinel se je po polletni posodi vrnil v Gorico, desetletno zgodbo z Brdi pa je zaključil tudi Matic Ferjančič. Dosedanji kapetan se je preselil v mirensko Adrio, kjer so Brici našli dva novinca, Boštjana Klepaca in Marka Furlana. Alen Pavić je jeseni branil barve Tabora, kot posojeni član Gorice pa bo izkušnje v Vipolžah nabiral Maxi Leon Žižek. Še tri novince so Brici poiskali na tujem. Italijan Nicholas Piras se je vrnil v staro gnezdo, iz Srbije pa sta se v sončna Brda preselila tudi Stefan Grbović in Saša Varga.

Jesenski obračun v Vipolžah je pripadel gostom, ki so v tretjem krogu dvakrat ugnali briškega vratarja Matijo Radikona. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji četrtini dvoboja, ko sta bila natančna že omenjena Gregor Šćulac in Luka Stepančič, ki sta jeseni odigrala kar nekaj tekem, na katerih sta se oba vpisala med strelce.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA