03.10.2016 | A
Črnic do ligaškega prvenca, Kamplu skalp nekdanjih

Članska izbrana vrsta danes na Brdu pri Kranju pričenja priprave na dvoboja s Slovaško in Anglijo, ki bosta v ljubljanskih Stožicah gostovala v soboto in prihodnjo sredo. Večina reprezentantov se bo na Gorenjsko preselila z ugodno popotnico dobrih predstav in rezultatov.

Veliko razlogov za zadovoljstvo ima znova Matic Črnic. Mariborčan se je pred dnevi veselil prvega zadetka v reškem dresu, v petek pa je ob ligaškem gostovanju v Pulju dosegel še prvenec v hraškem prvenstvu in Rijeki pomagal do še devete zmage v letošnji sezoni. Rečani so z zmago v lokalnem derbiju, Črnic je v sedmi minuti načel mrežo Istre, še povečali naskok pred zasledovalci, saj je drugouvrščeni Osijek, ki zdaj zaostaja pet točk, remiziral z Interjem, derbi Dinama in Hajduka pa ni ponudil zadetkov. Petar Stojanović, ki je zaradi lažje poškodbe izpustil obračun lige prvakov z Juventosum, je v dresu domačega kluba odigral vseh 90 minut.

Evropske obveznosti med tednom je, podobno kot Stojanović, zaradi bolečin v stegnu izpustil tudi Robert Berić, a se je Krčan včeraj že vrnil na nogometne zelenice. St. Etienne je gostoval v Lyonu, kjer je Berić lansko jesen staknil hudo poškodbo kolena. Tudi tokratno gostovanje ni postreglo s srečnim razpletom, saj so Berić in soigralci izgubili z 2:0, posavski napadalec je odigral prvi polčas. St. Etienne je po drugem porazu sezone zdrsnil na deveto mesto ligaške razpredelnice.

Razloge za dobro voljo imata tudi slovenska predstavnika v nemški Bundesligi. Roman Bezjak je z Darmstadtom pred domačimi gledalci iztržil pomembno točko v dvoboju z bremenskim Werderjem. Korošec je ob izidu 2:2 odigral celotno tekmo. 180 minut igre pa je za Kevinom Kamplom, ki je s soigralci v sklopu skupinskega dela UEFA Lige prvakov s kančkom nesreče ostal brez zmage v mondenem Monaku. Farmacevti so dve točki izgubili v 94. minuti, ko je z mojstrskim udarcem izenačil Glik. Zato pa je imel Kampl več razlogov za veselje v soboto, ko je Bayer na domači zelenici odigral nekdanji klub v Nemčiji rojenega slovenskega reprezentanta. Dortmundčani so se domov vrnili z dvema prejetima zadetkoma.

V italijanski Serie A je Josip Iličić s Fiorentino klonil v Torinu, Kranjčan je odigral prvi polčas. V gosteh pri Pescari sta se četrte zmage v sezoni veselila Valter Birsa in Boštjan Cesar, ki s Chievom zasedata visoko peto mesto in sta trenutno najvišje uvrščena Slovenca. Birsa je v 76. minuti pristavil podajo, že tretjo v zadnjih petih krogih, k uvodnemu zadetku na tekmi, Cesar pa je tekmo spremljal s klopi. Celotno srečanje pa je odigral Jasmin Kurtić. Belokranjec, ki je v ponedeljek zadel v dvoboju s Crotonejem, je pristavil svoj delež k prestižni zmagi nad Napolijem, saj je drugourščeni klub Serie A v Bergamu klonil po golu Petagne.

Natrpan urnik je tudi za Miho Mevljo. Primorec se je med tednom z ruskim Rostovom veselil krstne točke v UEFA Ligi prvakov. Ruski podprvak je gostil PSV Eindhoven, ki pa se je kar dvakrat reševal pred zaostankom. Še bolje je šlo Mevlji in soigralcem včeraj, ko je v Rostovu gostoval moskovski CSKA. Aktualni prvak je bil poražen z 2:0, Mevlja pa v minulem tednu ni znova izpustil niti minute. To velja tudi za Nejca Skubica in Dejana Trajkovskega. Slednji je s Twentejem iztržil točko pri Heraclesu, prvi pa je najprej klonil v tekmi UEFA Evropske lige pri belgijskem Gentu, za vikend pa s soigralci ugnal Adanaspor. Twente je s 13 točkami na sedmem mestu nizozemskega prvenstva, Konyaspor z devetimi točkami drži osmo pozicijo.

Dveh zmag se je z Wislo, ki ji v uvodu sezone ne gre po načrtih, veselil Boban Jović. Povratnik v izbrano vrsto je odigral vseh 90 minut v pokalnem dvoboju s Chojniczanko. Po uvrstitvi v pokalni četrtfinale pa je krakovska zasedba slavila še v Plocku, Jović pa je ob zmagi z 2:3 podal za gostujoče vodstvo z 0:2. Gostitelji so se v drugem polčasu vrnili vse do izenačenja, a je Wisla z golom v 90. minuti prišla še do tretje ligaške zmage v letošnji sezoni.

Uspešen teden je tudi za Janom Oblakom. Škofjeločan je najprej zaklenil svoja vrata v dvoboju UEFA Lige prvakov in Atleticu pomagal do skalpa Bayerna, Madridčani pa so bili uspešni tudi v domačem prvenstvu. V gosteh pri Valencii so rdeče-beli slavili z 0:2 in s četrto zmago skočili na vrh španske lige, saj je Real še tretjič zapored zgolj remiziral, Barcelona pa je izgubila s Celto. Svojo mrežo je v ciprskem prvenstvu še tretjič v tej sezoni ohranil nedotaknjeno tudi povratnik Jan Koprivec, medtem ko bo Carpi Vida Belca na delu danes.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA