08.11.2018 | Ženska A
Članice uspešno končale leto 2018

Slovenska ženska članska reprezentanca je z zmago proti Albaniji (2:0) sklenila koledarsko leto 2018. Gola za zmago je prispevala kapetanka Mateja Zver.

Prijateljska tekma, Gornja Radgona, 8.11.
Slovenija – Albanija 2:0 (1:0)
1:0 Zver (4.), 2:0 Zver (68./11m)
Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman, Zver, Čonč, Ivanuša, Kolbl, Eržen, Prašnikar.
Igrale so še: Mori, Milović, Makovec, Kuštrin, Križaj, Prša

Videoposnetek tekme:

Agilna kapetanka

Slovenija je začela tekmo v pričakovani postavi, pa tudi z jasno usmeritvijo: odločno, agresivno in dominantno, kot je to napovedal selektor Borut Jarc. Zato so bile naše reprezentantke nemudoma nagrajene. V 4. minuti so v svoji obrambni polovici gostje slabo vrnile žogo zavoljo pritiska Slovenije. Vse skupaj je pozorno spremljala kapetanka Mateja Zver, ki je prišla na levem delu kazenskega prostora do žoge, pomerila je z levico in poslala žogo v daljši kot albanskega gola. Prav Zverova je bila pri strelu v 12. in 13. minuti, do konca prvega polčasa pa se je še enkrat stresel okvir (Špela Rozmarič) vrat Albanije. Prvi polčas je minil v popolni prevladi domačink, gostje proti golu Slovenije niso pomerile.

Podjetno v drugi del

Tudi drugi polčas je Slovenija začela podjetneje. Prva prava akcija se je končala z prekrškom Mateje Zver. V 52. minuti je bila Špela Kolbl za hipec prekratka po globinski podaji Lare Prašnikar. V 53. minuti je s 16 metrov poizkusila Adrijana Mori. Potem pa so iz minute v minuto gostje postajale podjetnejše, dogajanje na terenu pa se je preselilo na sredino terena. „Dvignimo tempo,“ je v 62. minuti pozval selektor Jarc svoje varovanke, potem je ekipi z menjavo vlil novih moči. Namesto Lare Ivanuša je v igro poslal Ano Milović.

V 68. minuti pa so gostje nepravilno v kazenskem prostoru ovirale Špelo Kolbl, ki je padla, sodnica pa je pokazala na najstrožjo kazen. Mateja Zver je rutinirano izvedla strel in ob levi vratnici poslala žogo po tleh še drugič danes v albanski gol.

Prav Kolblova in Zverova sta bili v glavni vlogi tudi v 76. minuti, a so albanske branilke Špelin strel blokirale. V 78. minuti je od daleč poizkusila razpoložena Mateja Zver, žoga pa je šla v gol avt mimo leve vratnice. Kapetanka je zadnjič resneje zapretila v 84. minuti, v 90. pa ob aplavzu s tribune zapustila teren. Nadomestila jo je Izabela Križaj.

Tekmo sta si ogledala tudi Milan Jarc (podpredsednik NZS) in Danilo Kacijan (podpredsednik NZS, predsednik MNZ Murska Sobota. Sodile je domača sodniška trojka v postavi Aleksandra Česen, Tanja Vrabel, Staša Špur.

Izjavi po tekmi:

Borut Jarc, selektor Slovenije:
„Od mojega nastopa in dela celotnega strokovnega štaba smo od februarja 2018 do danes naredili ogromno delo, na novo smo selekcionirali ekipo, ki je zelo nadarjena, sam pa pogledujem štiri, pet let naprej. Pred nami so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, potem še kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Menim, da lahko ta ekipa pride vsaj v zaključne boje za preboj na evropsko prvenstvo. Za danes pa še tole: bilo je preveč zgrešenih in netočnih podaj. Praviloma smo dobro začeli graditi, tja do tretje, četrte podaje je šlo. Potem ne. Prav to sem pogrešal v prvem polčasu.“

Mateja Zver, kapetanka Slovenije:
„Vesela sem zmage. Igrale smo na rezultat. Igra je bila že boljša, taktično smo dobro stale, dobro smo zapirale prostor. Zmoremo še boljše. Lahko bi dosegle še kak gol več, v prihodnje bo treba malce več zbranosti pred golom.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 08.11.2018 | Ženska A
  Strpno in potrpežljivo do zmage
  V Gornji Radgoni je vse nared za nogometni praznik. Ob 14. uri se bosta pomerili ženski članski vrsti Slovenije in Albanije, poprej pa bo v Gornji Radgoni potekal še Festivalni dan ženskega nogometa Rada igram nogomet.
 • 06.11.2018 | Ženska A
  Proti Albaniji računa na podporo s tribun
  „Igramo v Gornji Radgoni, tekma je ob 14. uri, nadejamo pa se močne podpore s tribune. Tudi tako bomo lažje prišle do pozitivnega rezultata!“ sklene kapetanka izbrane vrste Mateja Zver.
 • 05.11.2018 | Ženska A
  Članice želijo leto 2018 skleniti z zmago
  Danes se bo zbrala slovenska ženska članska reprezentanca, ki jo do konca koledarskega leta čaka še ena preizkušnja. V četrtek, 8.11., se bo izbrana vrsta selektorja Boruta Jarca pomerila z Albanijo. Tekma bo ob 14. uri v Gornji Radgoni.
 • 17.10.2018 | Ženska A
  Članice proti Albaniji
  Slovenska ženska članska reprezentanca bo v Gornji Radgoni s tekmo proti Albaniji 8. novembra sklenila koledarsko leto. Selektor Borut Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa. Reprezentanca se bo zbrala 5. novembra.
 • 28.09.2018 | Ženska A
  Ivanuša z Glasgowom med 16 v Evropi
  Sinoči se je sklenila šestnajstina finala lige prvakinj, kjer sta zaigrali tudi dve slovenski reprezentantki. Med 16 v Evropi se je uvrstil škotski Glasgow City, kjer uspešno igra 21-letna Lara Ivanuša, ki je poleti prestopila na Škotsko iz ljubljanske Olimpije.
 • 31.08.2018 | Ženska A
  Kljub porazu navdušile proti močni Češki
  „V prvih desetih minutah smo bili malce prestrašeni, potem je igra stekla. Ustvarili smo si najmanj štiri ali pet stoodstotnih priložnosti. Ob tem smo izpeljali še pet protinapadov, kjer pa je zmanjkala natančna zadnja podaja, zakomplicirali smo,“ je povedal selektor Borut Jarc, ki je za konec še enkrat pohvalil svoje varovanke.
 • 31.08.2018 | Ženska A
  Proti Čehinjam dostojno končati kvalifikacije
  „V ekipi vlada izredno pozitivna energija, to se čuti na vsakem koraku. Začeli smo dobro, nadaljujemo v tem ritmu in gradimo že za nove kvalifikacije,“ poudarja Dominika Čonč, ki si tako kot soigralke želi uspeha na zadnji tekmi. „Z dobro pripravo lahko tudi presenetimo domačinke, ki so ranljive,“ pravi vezistka španske Malage.
 • 29.08.2018 | Ženska A
  Na Češko po nekaj pomembnih odgovorov
  „To ni nepomembna tekma! Precej stvari me zanima: v prvi vrsti to, ali smo sposobni ponavljati tako dobro igro, kot je bila na zadnjih dveh srečanjih. Vprašanje je, kako se bodo vklopile mlajše igralke. Želim pa si tudi pozitivnega rezultata, da še okrepimo že tako dobro vzdušje in še dodatno okrepimo temelj uspešne zgodbe, ki jo čakajo že nove kvalifikacije,“ poudari Jarc.
 • 27.08.2018 | Ženska A
  Reprezentanca zbrana, v četrtek na Češko
  „Zbrali smo, prvi trening je za nami, zdaj se selimo na Bled,“ je povedal selektor Borut Jarc, čigar zasedba je doživela nekaj sprememb. Zavoljo rumenih kartonov na Češkem ne igra Kaja Eržen, študijske obveznosti so ustavile Katjo Turk, poškodba pa Ano Milović.

DELI NA