20.10.2017 | Ženska A
Češka premočna za pomlajeno Slovenijo

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v skupini 5 v Domžalah izgubila proti Češki z 0:4 (0:2). Slovenke, ki so uvodno tekmo v Nemčiji izgubile z 0:6, bodo naslednjo tekmo igrale 24. novembra, ko bodo v Ajdovščini gostile Ferske otoke.

Tekmo v Domžalah sta spremljala tudi Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, in Marko Vavpetič, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije.

Živi svoje sanje

Pred tekmo je v Domžalah potekala tudi promocijska akcija Live Your Goals, s katero je ŽNK Radomlje predstavil širšim množicam ženski nogomet, v igri z žogo pa so se preizkusile vse generacije žensk.

Kvalifikacije za SP 2019, 2. krog, 20.10.
Slovenija – Češka 0:4
(0:2)
0:1 Divišova (9.), 0:2 Divišova (32.), 0:3 Kožarova (72.), 0:4 Vonkova (76.)
Slovenija: Meršnik, Kos E., Rozmarič, Milovič (Gadnik/89.), Čonč, Prašnikar, Kuštrin (Škvorc/58.), Kolbl, Kralj, Eržen, Prša.

Posnetek tekme Slovenija - Češka:Presekale domačo pobudo

Čehinje so povedle v deveti minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadela Petra Divišova. V 32. minuti je ista igralka podvojila prednost gostij. V 72. minuti je slovensko mrežo zatresla še Tereza Kožarova, štiri minute pozneje pa je bilo že 4:0 po golu Lucie Vonkove. Selektor Damir Rob je v začetno enajsterico uvrstil Zalo Meršnik, Evelino Kos, Špelo Rozmarič, Ano Milovič, Dominiko Čonč, Laro Prašnikar, Zalo Kuštrin, Špelo Kolbl, Barbaro Kralj, Kajo Eržen in Anjo Prša. V drugem polčasu sta priložnost dobili še Laura Škvorc in Katarina Gadnik.

Veličina Mateje Zver

„Verjele smo v dober rezultat. Prvi polčas ni bil slab, imele smo pobudo. Po 70. minuti smo padle, pošle so nam moči,“ je po koncu srečanja razmišljala Barbara Kralj, ki je prvič nosila kapetanski trak reprezentance.

„Z vsem sem zadovoljen, le z rezultatom ne,“ je dejal selektor Damir Rob, ki je tudi pojasnil, zakaj ni nastopila Mateja Zver. „Enostavno nismo hoteli tvegati, da se Mateji stanje poslabša. Ona je naš vodja, potrebujemo jo. Svojo veličino pa je vnovič dokazala v teh dneh, ko je cel teden preživela z nami. Čez mesec dni je nova tekma, takrat rabimo Matejo, proti Ferskim otokom pa gremo po prvo zmago,“ je še dodal selektor Rob.

„Presenetile smo jih. Podcenile so nas. V prvih 20,25 minutah smo dominirale, potem smo dobile dva brezvezna gola. V drugem polčasu smo padle. A ni bilo tako slabo, kot so mnogi pričakovali,“ je svoje videnje tekme dodala še Dominika Čonč.

Kdo na SP 2019

V kvalifikacijah igrajo reprezentance v sedmih skupinah. Na SP se bodo neposredno uvrstile zmagovalke skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Tekst: STA, D.P.
Foto: Mi24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2017 | Ženska A
  Suvereno opravile s Ferskimi otoki
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v skupini 5 v Ajdovščini premagala Ferske otoke s 5:0 (4:0). Slovenke naslednja tekma v teh kvalifikacijah čaka 6. aprila, ko bodo gostile Islandijo.
 • 23.11.2017 | Ženska A
  "Neodločeno ne bo, izgubili pa tudi ne bomo!"
  Jeseni so se pričele kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019 v Franciji. Slovenija nastopa v kvalifikacijski skupini 5, kjer se najboljše piše Nemčiji (9 točk, štiri tekme). Islandija je na 2. mestu s sedmimi točkami, a tekmo manj. Sedem točk premore tudi Češka, Slovenija in Ferski otoki pa točk še nimata. Slovenija je priznala premoč Češki in Nemčiji.
 • 23.11.2017 | Ženska A
  Dominika Čonč verjame v uspeh proti Ferskim otokom
  Slovenska ženska reprezentanca nadaljuje s pripravami na petkovo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019 v Franciji. Naša izbrana vrsta jutri, 24.11., ob 14. uri v Ajdovščini gosti Ferske otoke. Med aduti slovenske vrste bo zagotovo tudi vezistka Dominika Čonč. Obračun si boste lahko ogledali jutri od 14. ure dalje na spletni strani www.nzs.si.
 • 20.11.2017 | Ženska A
  Mateja Zver okrevala, zanima jo le zmaga
  Danes se bo zbrala ženska izbrana vrsta, ki jo v petek, 24.11., ob 14. uri v Ajdovščini čaka tretja tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019. V goste varovankam selektorja Damirja Roba prihajajo Ferski ekipi. Zasedbi sta še brez točk. 
 • 14.11.2017 | Ženska A
  V Ajdovščini proti Ferskim otokom
  Prihodnji ponedeljek, 20.11., se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo do konca koledarskega leta čaka še tretja tekma kvalifikacij za SP 2019. Selektor Damir Rob je obelodanil seznam, naša reprezentanca pa bo v petek, 24.11., v Ajdovščini gostila Ferske otoke.
 • 19.10.2017 | Ženska A
  Optimistično razpoloženje pred Češko
  „V teh dneh smo precej pozornosti na treningu namenile hitri reakciji po izgubljeni žogi, hitrim protinapadom, zaključevanju napadov in točnim podajam,“ je nadaljevala Kraljeva, ki se zaveda, da je ekipa pomlajena. „Upam, da se izkažemo in pridemo dobrega rezultata. To ni znanstvena fantastika. Realno lahko presenetimo!“ odločnosti Kraljevi ne manjka.
 • 18.10.2017 | Ženska A
  Mateja Zver se veseli obračuna v Domžalah
  „Paziti bo treba uvodnih 20 minut. Pričakujem, da nas bodo Čehinje napadle in skušale stisniti. Naša naloga je, da zbrano zdržimo ta uvodni nalet, potem pa iščemo priložnost v nadaljevanju,“ je še dodala izkušena Zverova.
 • 10.10.2017 | Ženska A
  V pričakovanju obračuna s Češko
  Prihodnji teden bodo z aktivnostmi nadaljevale tudi članice ženske reprezentance. V 2. krogu kvalifikacij za SP 2019 se bo zasedba selektorja Damirja Roba v Domžalah pomerila s Češko. Tekma bo 20.10. ob 18. uri.
 • 16.09.2017 | Ženska A
  Slovenske nogometašice izgubile v Nemčiji
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 1. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v skupini 5 v Ingolstadtu izgubila proti Nemčiji z 0:6 (0:4). Slovenke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale 20. oktobra, ko bodo v Domžalah gostile Češko.

DELI NA