Celjani padli v Krškem

Krško - Celje 3:1 (1:0)

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Glažar (Hajdina), Bezjak (Gorišnica), Skok (Ptujska gora).
* Strelci: 1:0 Mandić (7.), 1:1 Šušnjara (63.), 2:1 Škrbić (78.), 3:1 Ejup (79.).
* Krško: Zalokar, Krajcer, Gorenc, Ejup, Sturm, Jurina, Balić, Kovačić (od 68. Jovanović), Batrović, Mandič (od 82. Sokler), Škrbić (od 90. Gajić).
* Celje: Jurhar, Brecl, Džinić (od 46. Pungaršek), Travner, Vidmajer, Žinko, Pišek, Šušnjara (od 77. Šauperl), Dangubić, Požeg Vancaš, Lupeta.
* Rumeni kartoni: Jurina, Mandić, Batrović, Ejup.
* Rdeč karton: /

Krčani so za zadnje kroge jesenskega dela prvenstva dobili novega stratega, potem ko so se v klubu sredi tedna z dosedanjim trenerjem Stipetom Balajićem dogovorili za sporazumno predčasno prekinitev. Proti Celjanom, ki so v prejšnjem krogu kot prvi v sezoni premagali Maribor, je tako posavsko zasedbo vodil dosedanji pomočnik Radovan Karanović.

Ta je imel za začetek zahtevno nalogo, šok terapija ob menjavi trenerja pa je ekipi, ki se je po seriji slabih rezultatov znašla na osmem mestu lestvice, pomagala.

Celjani so zmagali na zadnjih štirih tekmah, tokrat pa jim ni šlo vse po načrtih. Krčani so jih dobro ustavljali, izbranci Dušana Kosića si niso priigrali pravih priložnosti, tako da so v prvem delu vodili domači.

Ti so povedli že v sedmi minuti, ko je bil z glavo uspešen Nikola Mandić, izkoristil pa je tudi slabo posredovanje Metoda Jurharja; napadalec Krškega je bil z lobom zelo natančen, vratarju gostov pa je žoga med rokama ušla v mrežo tik pod prečko. Tudi v nadaljevanju precej neaktivnega prvega dela so bili v rahli premoči domači, nekoliko nevarnejšo akcijo pa je uprizoril še Veljko Batrović v 35. minuti, njegov strel s kakšnih osmih metrov pa je bil za las nenatančen.

Nadaljevanje pa je bilo precej bolj aktivno in živahno, pa tudi z več zadetki. Začeli so gostje, ki so stopnjevali začetne pritiske in jih kronali v 63. minuti. Pred tem je v 55. minuti Jucie Lupeta zapretil, a je streljal natančno v vratarja Marka Zalokarja. Premagal pa ga je Luka Šušnjara, ki je začel akcijo, podal do Amadeja Brecla, ta strel je domači vratar še ubranil, toda žogo odbil natančno do Šušnjare, ki mu je s šestih metrov ni bilo težko potisniti v gol.

A izenačenje je bolj spodbudilo Krčane. Najprej bi skorajda izkoristili nesporazum med Jurhartom in Breclom, slednji je žogo nespretno potisnil tik ob vratnici svojega gola v kot. Marin Jurina je dve minuti pozneje streljal prek gola, zato pa so čez deset minut domači spet vodili.

Miljan Škrbić je streljal z glavo s kakšnih sedmih metrov, vratar Celja je žogo odbil, njegova obramba pa je nato ni znala spraviti izpred gola. Žoga je spet prišla do Škrbića, ki je ostal na istem mestu in v drugem poskusu z nogo le zadel v polno.

Domači navijači so se lahko že v naslednji minuti dokončno proslavili zmago. Za tretji gol je precej zaslužen Batrović, ko je izvajal kot in zadel bližnjo vratnico, žoga pa se je odbila natančno na nogo Leu Ejupu, ki jo je samo potisnil v mrežo s petih metrov.

Celjani so pred koncem imeli priložnost vsaj za znižanje, toda pred Bianom Paulom Šauperlom, ki je ostal sam pred praznimi vrati, je požrtvovalno posredoval Marko Krajcer in odbil žogo.

V naslednjem krogu se bodo Celjani 9. decembra v gosteh pomerili z Olimpijo, Krško pa bo dan pozneje gostilo Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Celje
    Krčani bodo jesenski del PLTS sklenili brez Stipeta Balajića. Dalmatinca so pokopale skromne predstave, Posavce pa zahtevna naloga čaka tudi v nedeljo. Celje bo po skalpu Maribora napadlo peto zmago v nizu.

DELI NA