Celjani osvojili Fazanerijo

Mura - Celje 0:1 (0:0)

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Šmajc (Kranj), Kovačič in Salkić (oba Ljubljana).
* Strelec: 0:1 Lotrič (75.).
* Mura: Obradović, Kous, Karničnik, Kouter, Šturm, Kozar, Peričić, Šušnjara (od 81. Maroša), Maruško, Horvat (od 81. Ćerimagić), Sirk.
* Celje: Rozman, Požeg Vancaš (od 84. Ibišević), Lotrič (od 90. Pečnik), Vidmajer, Pungaršek (od 71. R. Štraus), Brecl, Džinić, Cvek, Pišek, Vizinger, Zaletel.
* Rumeni kartoni: Kous; Požeg Vancaš, Lotrič.
* Rdeči karton: Kous (63.).

Celjani še naprej kažejo dobro formo na gostovanjih, saj so na zadnjih devetih tekmah izgubili le enkrat, pri čemer so prejeli zgolj devet golov. Danes v Fazaneriji niso prejeli nobenega, sami pa so ga zabili v 75. minuti prek nekdanjega nogometaša Mure Mitje Lotriča. Celjani so se tako s šesto zmago prebili na četrto mesto na lestvici, Mura pa je po sedmem porazu šesta.

Prvi polčas ni postregel z kdo ve kako razburljivo predstavo, posledično tudi zadetkov ni bilo, čeprav so imeli Celjani eno lepo priložnost. Po podaji z desne strani je Dario Vizinger stekel za domačo obrambo, a na koncu žogo slabo zadel, tako da je končala mimo vrat. Vizinger je sicer v peti minuti tudi zadel z glavo, a je bil v prepovedanem položaju.

Tudi v drugem polčasu si ekipi dolgo časa nista priigrali resnejše priložnosti. V 63. minuti pa je zaradi drugega rumenega kartona moral iz igre Žiga Kous, Celjani pa so številčno prednost unovčili v 75. minuti.

Takrat je Rudi Požeg Vancaš podal do Mitje Lotriča, ki je v kazenskem prostoru prišel do strela s približno 13 metrov in žogo poslal pod prečko. Za Lotriča je bil to peti gol sezone. V 80. minuti je izjemno priložnost Celja zapravil Požeg Vancaš, ko je prišel pred Matka Obradovića, a ga malce z desne strani ni premagal.

Na drugi strani so takoj zatem zagrozili gosti, a je žoga nekoliko presenetila Klemna Šturma, ki mu iz bližine ni uspelo žoge potisniti v mrežo. V 89. minuti je pri Celjanih do strela z glavo prišel še Elvir Ibišević, a je Obradović znova dobro posredoval.

Mura bo v 19. krogu prihodnjo nedeljo gostila Triglav, Celje pa bo gostovalo v Kidričevem.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Pristaši Mure so v Stožicah slavili odmevno točko, ki jo bodo črno-beli potrjevali na domači zelenici. V Fazaneriji bodo gostovali Celjani, ki so dobili prvo tekmo, v Murski Soboti pa jih bo pričakal motiviran tekmec.

DELI NA