07.10.2018 | 2. SNL
Brici presenetili Dravo, Nafta remizirala v Biljah

Tekma Brava in Radomelj bo odigrana konec meseca, večina drugoligašev pa je sklenila z uvodno tretjino prvenstva. Bravo kljub tekmi manj ostaja na prvem mestu, saj je Nafta v Biljah še tretjič zapored iztržila zgolj točko in nazadovala na tretje mesto. Po nedeljski zmagi je izkupiček Brava izenačil Tabor, že v soboto pa so se prve zmage v sezoni pa so se po dvoboju z Dravo razveselili Biljenci.

Lendavčani so v Biljah podaljšali zmagovalni post, s tem pa so zapravili priložnost, da se ponovno povzpnejo na vrh lestvice. Nafta je hitro povedla, a nato v zaključku tekme lovila zaostanek. Modri so prvič zadeli v sedmi minut, ko je v polno meril Alen Ploj, Primorci pa so deset minut kasneje odgovorili preko Davida Freliha. 24. minuti je bil pri gostih izključen Dino Cvrtila, črno-beli pa so številčno prednost izkoristili v 37. minuti. Matija Pušnar je Biljence popeljal do prednosti, nato pa vsega dve minuti kasneje prejel še drugi rumeni karton in moral predčasno zapustiti zelenico. Po dobri uri igre so Lendavčani zapravili najstrožjo kazen, napadi pa so bili poplačani tri minute pred koncem tekme, ko je lendavski poraz preprečil Vedran Vinko. Nafta s tekmo za Bravom zaostaja za točko, Biljenci pa so vnovič dokazali, da so na domačem igrišču izjemno neugoden nasprotnik. Vseh osem točk so osvojili doma.

Sandi Valentinčič, trener Bilj: »Žal nam je, ker smo si zaslužili tri točke. Na tekmi je bilo veliko spornih situacij, ki jih bomo analizirali.«


V zadnjih tednih tudi Ptujčanom ne gre po načrtih, saj so na poslednjih štirih tekmah doživeli kar tri poraze. Po Iliriji in Radomljah so bili za Dravo usodni še zadnjeuvrščeni Brici, ki so se v najstarejšem slovenskem mestu razveselili šele prve zmage sezone. Štajerci so po golu Matthias Fanima, ki je zadel v deseti minuti, dobili prvi polčas in vodili vse do 67. minute, ko so gostje udarili preko Matije Kompare, nato pa vsega štiri minute kasneje povsem preobrnili rezultat. Za veliko veselje rdeče-črnih je poskrbel Matic Marcius, sicer nekdanji član ptujskega kluba. Drava je s 16 točkami peta, Brici so s šestimi točkami skočili pred Brežičane.


Posavci so na domačem igrišču izgubili sosedski obračun z novomeško Krko, obračun pred okrog 300 gledalci pa je bil odločen po strelu z bele točke. V 23. minuti srečanja je odgovornost na svoja pleča prevzel Matej Potokar in Krki s prvim golom sezone zagotovil četrto zmago sezone. Zdaj zadnje Brežice ostajajo pri šestih točkah.

Vlado Badžim, trener Ankarana Postojne: »Pogoji so bili težki, v ekipi je bilo veliko rotacij, kar pa se je na koncu obrestovalo, tekmo smo zmagali, za kar čestitam fantom.«


Na lestvici tik nad sedmo Krko najdemo Dobljane, ki so se s točko vrnili z gostovanja v Rogaški Slatini. Slatinčani so po golu Ibrahima Neskića, ki se je v 14. minuti veselil četrtega zadetka v letošnjem prvenstvu, dobili prvi polčas, nato pa nekoliko popustili v nadaljevanju tekme. Gostiteljem so počasi že popuščale moči, ko je v 83. minuti pred golom Filipa Lojena najvišje skočil Luka Guček in Dobu priigral 16. točko. Rogaška je uvodno tretjino tekmovanja sklenila z dvema točkama manj na svojem računu.

Ibrahim Neskić, trener Rogaške: »Srečanje smo odigrali zelo napadalno in tehnično zrelo. Vedeli smo, da je Dob izredno kvalitetno in nevarno moštvo. Ekipi sta igrali odprt in napadalen nogomet ter si ustvarili nekaj zelo lepih priložnosti. Povedli smo po lepo izpeljani akciji in držali pozitiven rezultat vse do 83. minute, ko so gostje poravnali rezultat iz prekinitve, čeprav smo vedeli, da je Dob nevaren in močan prav v tej fazi igre. Bili smo blizu trem točkam. Hvala našim zvestim navijačem za podporo, ekipi Doba pa zahvala za pošteno in korektno igro.«


Ankarančani so po visokem porazu rane zacelili na igrišču v Postojni. Na Notranjskem je gostoval dekanski Jadran, dvoboj nekdanjih sosedov iz slovenske Istre pa je po golu v sodniškem dodatku drugega polčasa pripadel gostiteljem. Pred golom Dekančanov se je najbolje znašel domači branilec Jan Pahor. Četa Vlada Badžima se je s četrto zmago povzpela na osmo mesto lestvice, Dekančani so z devetimi točkami štiri mesta nižje.


Vodstvo Ilirije se je med tednom razšlo z Željkom Mitrakovićem, trenerska menjava pa ni vsaj za zdaj še ni prinesla rezultata. Ljubljančani so se s Koroške vrnili brez točk, Fužinar je slavil s 4:2, Ravenčani pa so že ob polčasu vodili s tremi zadetki prednosti. Korošce je v 13. minuti v vodstvo popeljal Žan Medved, ki je to sezono v polno meril že šestkrat, domačo prednost pa je sedem minut kasneje podvojil Dejan Kukić. Gostitelji so po pol ure igre vodili s 3:0, tokrat po golu Nika Fasvalda, ki je v 62. minuti zadel še drugič. Poraz Ilirije sta z goloma v 67. in 88. minuti omilila Domen Potočnik in Kristjan Sredojević. Ljubljančani so po sedmem porazu zdrsnili na 14. mesto, Fužinar je zdaj deveti.

Miha Bukovec, Fužinar: »V tekmo smo šli z željo, da čimprej dosežemo zadetek, kar nam je tudi uspelo. S tem smo nasprotnika prisilili k drugačni postavitvi na igrišču. Fantje so dobro izpolnjevali dogovorjeno, do polčasa smo zadeli še dvakrat in tako smo tekmo pripeljali v mirne vode. V drugem polčasu smo uspeli vodstvo še povečati, potem pa je sledil padec osredotočenosti celotne ekipe in prejeli smo dva zadetka. Menim, da smo popolnoma zasluženo zmagali. Iliriji in njenemu trenerju želim uspešno nadaljevanje sezone.«

Zoran Zeljković, Ilirija: »Zaslužena zmaga Fužinarja, ki je izkoristil svoje priložnosti. Dva gola smo dobili iz prekinitve, zato se zavedamo, da nas čaka še veliko dela. Menim, da lahko naša ekipa prikaže boljšo igro.«


Edina nedeljska tekma je bila odigrana v Sežani, Tabor pa je pričakal Beltince. Prekmurci so se v zaostanku znašli že po nekaj sekundah igre, ko je nezbranost gostujoče obrambe kaznoval Dino Stančić, ki je bil še drugič na tekmi natančen v 19. minuti. Upi gostov, ki so bili že v prvem polčasu prisiljeni v zamenjavo poškodovanih Mauka in Balažic, že na ogrevanju pred tekmo pa je poškodbo staknil tudi Kosi, so bili dokončno pokončani tik pred odmorom. V 45. minuti je za povišanje domače prednosti zadel še Marko Krivičić, izid pa se v nadaljevanju tekme ni več spremenil. Sežanci so z zmago skočili na drugo mesto, tako kot Bravo pa imajo na svojem računu 20 točk.

Bravo bo srečanje z Radomljami odigral v sredo, 24. oktobra.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA