23.08.2017 | 2. SNL
Brici in Dolenjci iščejo prve točke

Sedmi krog Prve lige Telekom Slovenije bo v znamenju derbija Olimpije in Maribora, zanimivih obračunov pa ne bo manjkalo niti v 2. SNL. Nogometaši Mure, Drave in Brava tudi v tretji tekmi sezone niso oddali točk, Brda in Krka pa sta z ničlo priklenjena na dno. Bodo Brici in Dolenjci uspešnejši v četrtem poizkusu?

 

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - BRDA
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: /

Brici so izgubili tudi četrto uradno preizkušnjo letošnje sezone. Po ničli na uvodnem gostovanju v Brežicah ter dveh zaporednih porazih na Ptuju, kjer so vinarji gostovali v prvem krogu Pokala Slovenije, so bili od varovancev trenerja Florjana Debenjaka boljši še Dekančani. Primorski spopad v Vipolžah je bil odločen v zadnji četrtini srečanja, ko je Matija Radikon klonil dvakrat. Prve točke v novi sezoni bodo rdeče-črni lovili pri podprvaku Dobu, ki sezone prav tako ni odprl po svojih željah, a je po dveh porazih vknjižil prve točke. Modri so bili vnovič uspešni v Brežicah, kjer so bili po dveh zmagah v minuli sezoni uspešni tudi tokrat. Ob Senadu Jaroviću in Jerneju Leskovarju je dvakrat v polno meril poletni novinec Martin Cesar. Sobotna nasprotnika sta se lani udarila trikrat, ob delitvi točk v Vipolžah pa sta se tekmi v Dobu razpletli v korist gostiteljev.

 

Sobota, ob 17.00: AŠK BRAVO - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved nastopa: Robert Drugovič (Brežice)

Medtem ko Brici še čakajo na prve točke, se lahko v taboru Brava pohvalijo z odličnim pričetkom drugoligaške epizode. Ena najmlajših ekip 2. SNL ima na svojem računu devet točk, s čimer sledi nekoliko izkušenejšima zasedbama Mure in Drave. Ljubljančani so se še drugič zapored veselili tesne zmage, po rezultatskem preobratu ter zadetkih Milana Đajića in Davida Freliha pa so se z gostovanja v Veržeju vrnili s še enim kompletom točk. Manj uspešni so bili Brežičani, saj so varovanci trenerja Alberta Poborja na domači zelenici pokleknili pred Dobljani. Podprvak je brežiškega vratarja Jana Račiča premagal štirikrat, Posavci pa so po zmagi in remiju vknjižili še prvi poraz. Lahko krivuljo rezultatov v soboto znova malce povzdignejo? Gostujoči strateg tudi tokrat ne bo smel računati na pomoč kapetana Roberta Drugoviča.

 

Sobota, ob 17.00: KRKA - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: /

Tudi novomeška Krka v sezono ni zakorakala v skladu z željami. Dolenjci so po treh krogih še brez osvojene točke, četa trenerja Borivoja Lučića, ki se je poleti vrnil na Portoval, pa je rane zacelila s pokalno zmago na Hotizi. A drugo gostovanje na levem bregu reke Mure v nekaj dneh se ni izšlo po željah Dolenjcev, ki so se iz Lendave vrnili praznih rok. Za novomeško mrežo je bil usoden zadetek Stjepana Oštreka. Farmacevtki bodo nov recept za zmago preizkušali v soboto, ko v goste prihajajo mladi Veržejci. Prleki to poletje na domačem igrišču še niso osvojili točke, so pa varovanci trenerja Marka Lešnika v Dobu presenetili aktualnega podprvaka. Veržej je v treh tekmah s Krko osvojil zgolj točko, lahko v soboto vse tri?

 

Sobota, ob 17.00: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - NAFTA 1903
Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: /

Sežanci so ena od petih ekip, ki v treh krogih drugoligaškega plesa še ni poklenila pred svojega nasprotnika. Pet točk moštva Uroša Baruta je trenutno dovolj za šesto mesto lestvice, tik nad Kraševci pa najdemo tokratnega nasprotnika, lendavsko Nafto. Lendavčani so se po dveh porazih, ko so bili od Vedrana Vinka in soigralcev boljši nogometaši Brava in Celja, vrnili v zmagovalne tirnice in vknjižili novo tesno zmago. V prvem krogu je pod lendavskimi griči klonil Dob, pred dnevi pa še Krka. Tudi Tabor se je veselil pred domačimi gledalci, saj je po dramatični končnici ugnal Ilirijo, v pokalnem tekmovanju pa presenetil Velenjčane. Sežanci, ki bodo v drugem krogu Pokala Slovenije gostili Maribor, trenda zmag niso uspeli nadaljevati v Rogaški Slatini, saj se je dvoboj lanskoletnih tretjeligašev zaključil z delitvijo točk. Bodo Kraševci nadaljevali niz neporaženosti?

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR RAVNE SYSTEMS - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: /

Ravenčani bodo v sobotnem popoldnevu gostili še tretjo domačo preizkušnjo po preboju med drugoligaše. V uvodu sezone domača zelenica nogometašem Fužinarja še ni prinesla veselja, saj so se v Ravnah na Koroškem veselili pristaši Mure in Drave, torej ekipi s popolnim točkovnim izplenom. Ptujčani so slavili z 2:4, gostiteljem pa ni pomagal niti zadetek Matevž Verhovnika, ki je v uvodu drugega polčasa poravnal izid, medtem ko je Tilen Pečnik le še olajšal poraz. Naslednji gost Fužinarja bodo Radomlje, ki po treh tekmah držijo sedmo mesto. Lanskoletni prvoligaš ima na svojem računu štiri točke, kar pomeni, da so Igor Barukčić in soigralci zabeležili že vse tri različne razplete. Mlinarji so se nazadnje veselili zmage, v radomeljskem Športnem parku pa je s 3:1 padla Zarica. Domača obramba bo morala paziti predvsem na visokoraslega Anela Hajrića, kdo bo glavni adut Korošcev?

 

Nedelja, ob 17.00: DRAVA PTUJ - JADRAN DEKANI
Sodnik: Slavko Vinčić
Prepoved nastopa: /

Ptujčani so v uvodu sezone v svoja krila dobili dodaten veter, ki je ptujsko moštvo popeljal do treh ligaških zmag, ob tem pa so se Štajerci veselili tudi v Pokalu Slovenije. Po dveh zaporednih skalpih Bricev je bila Drava uspešna tudi v dvoboju s Fužinarjem. Kurenti so v Ravnah na Koroškem ponovili učinkovito predstavo, ob dvakratnem strelcu Maticu Marciusu pa sta zmago pristreljala še Andraž Kolar in Niko Vajda, ki sta se podpisala pod uvodna zadetka. V nedeljo na Ptuju gostujejo Dekančani, ki so odločno zakorakali v drugoligaško zgodbo, saj mlada četa trenerja Finkšta še ne pozna poraza in s sedmimi točkami zaostaja zgolj za vodilno trojico. Gregor Ščulac in Luka Stepančič, ki sta bila natančna že v Veržeju, sta za zmago Jadrana zadela tudi v Vipolžah, v nedeljo pa Primorce čaka nova zahtevna preizkušnja. Lahko Dekančani presenetijo zasedbo, v kateri z bogatimi izkušnjami prednjačijo Nastja Čeh, Dejan Školnik in David Tomažič Šeruga?

 

Nedelja, ob 17.00: MURA - ROGAŠKA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: /

Ne popušča niti Mura. Prekmurci so po Fužinarju in Radomljah premagali tudi Ilirijo, a je bila zmaga po številnih neizkoriščenih priložnistih nižja od prejšnjih. V vlogi osrednjega junaka se je znašel Amadej Maroša, ki je s tremi zadetki odločil že pokalni dvoboj z Zarico in tako potrdil, da je trenutno v odlični formi. V soboški Fazaneriji se bosta v nedeljo udarili ekipi, katerih zaščitni barvi sta črna in bela. Na črno-belo kombinacijo prisegajo tudi Slatinčani, ki se po treh krogih ne morejo pohvaliti s tako bogatim izplenom, saj so s štirimi točkami na vrhu spodnjega doma prvenstva. Varovanci trenerja Ibrahima Neskića so po zmagi v Novem mestu ostali neporaženi tudi v tekmi z nevarnimi Sežanci, a se je Slatinčanom že nasmihala tudi zmaga. Saša Gulić je v 23. minuti zatresel lastno mrežo, devet minut pred koncem dvoboja pa je poraz Kraševcev preprečil Dino Stančič. Lahko Rogaška odbije tudi napade Mure?

 

Nedelja, ob 17.00: ZARICA KRANJ - ILIRIJA 1911
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: NZS.si

V neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije boste ljubitelji 2. SNL tokrat spremljali kranjsko-ljubljanski obračun. Zarica bo na domačem igrišču pričakala Ilirijo, ki bo skušala na Gorenjskem zaceliti rane po treh zaporednih in tesnih porazih. Po uvodni zmagi nad Krko se po željah Ljubljančanov ni razpletlo gostovanje v Sežani, saj je Erik Salkić v sodniškem dodatku udarec z bele točke pretvoril v domačo zmago. Enajstmetrovke so bile usodne tudi v pokalnem obračunu s Krškim, v ponedeljek pa so Ilirijo z golom razlike ugnali še nogometaši Mure. Zeleno-beli se bodo skušali v Kranju vrniti v zmagovalne tirnice, a točke iščejo tudi rdeči vragi. Vsem štirim uradnim dvobojem Zarice je skupno, da so Kranjčani povedli, a vodstva niso uspeli zadržati. Tako je bilo tudi v zadnji tekmi z Radomljami, ko je mrežo lanskega prvoligaša načel Blaž Poljanec, a so se gostitelji v nadaljevanju dvoboja dokopali do preobrat. Bo tokrat drugače?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA