06.10.2017 | 2. SNL
Bravo recept za prekinitev zmagovalnega posta išče na Krasu

Mura in Jadran bosta skušala tudi v desetem krogu 2. SNL podaljšati serijo neporaženosti. Recept za prekinitev zmagovalnega posta pa iščejo nogometaši Brava, ki jih v nedeljo čaka nova zahtevna preizkušnja, saj bodo varovanci trenerja Dejana Grabiča gostovali v Sežani. Dvoboj si boste lahko ogledali tudi v prenosu na Sportklubu.

Sežancem kaže bolje kot tokratnemu nasprotniku, saj ima Tabor na šestem mestu lestvice šest točk več od tokratnih gostov. A sežanski strateg Uroš Barut pred tekmo svari. »Vemo, da nas čaka kakovosten nasprotnik. Rezultati Brava niso realna slika moči nasprotnika, zato pričakujemo zahtevno tekmo. Mi smo se po porazu z Dekani zbudili in prikazali lepo igro. V tekmo vstopamo optimistični, čeprav se zavedamo, da gre za nevarnega tekmeca. Tudi oni ne morejo zgolj izgubljati, zmaga bo zagotovo prišla tudi za Bravo, a upam, da jim v Sežani še ne bo uspelo,« poudarja dolgoletni nogometaš Primorja, ki se je pred časom vrnil v matično sredino in lani ekipo popeljal do naslova prvaka 3. SNL zahod.

Tabor je v devetih krogih doživel zgolj en poraz, ob štirih zmagah pa so Kraševci še štirikrat remizirali. Prav neodločeni rezultati so pustili nekaj grenkega priokusa, saj je Barutova četa nekajkrat prejela zadetek v izdihljajih srečanja, na kar ni pozabil niti naš sogovornik: »Zadovoljen sem tako z igro kot z rezultati. Malce nam zmanjka v končnici tekem, saj smo tako izgubili precej točk. Z boljšim izkupičkom v dveh, treh tekmah, ko smo izgubili dve točki, bi lahko bili še višje na lestvici. Pred sabo imamo mirno sezono, za zdaj pa uspešno izpolnjujemo zastavljene cilje. Bi si pa morda zaslužili kakšno točko več. Sezono želimo skleniti čim višje, med prvimi osmimi ekipami.«

Sežanci od pokalnega obračuna z Mariborom, ki je napolnil tribune Stadiona Rajka Štolfe, pogrešajo Roka Dusparo in Marka Črgana, lahko pa sežanski strateg računa na pomoč nekdanjih prvoligaških igralcev. Z izkušnjami izstopajo predvsem Davor Škerjanc, Nace Kosmač in Erik Salkić. »Ustvarili smo zgodbo, v kateri smo Davor Škerjanc, Nace Kosmač, Saša Gulić in jaz neposredno vpleteni tudi v delovanje kluba. Tukaj je še Erik Salkić, ki se nam bo verjetno kmalu pridružil še v tej vlogi. Vsi smo domačini, kar nam pomaga, saj je klub urejen. Vedo, kaj moramo narediti na igrišču, saj tudi med nogometaši prihaja do nihanj, zato so njihove izkušnje v trenutkih, ko ne gre, izjemno pomembne. Tako je bilo tudi po porazu z Dekančani, ko smo prikazali slabo igro. V takšnih trenutkih je pomoč izkušenih igralcev izjemno pomembna,« o vlogi izkušenih igralcev razpravlja Barut.

Kot že zapisano, si bo dvoboj Sežancev in Ljubljančanov moč ogledati v prenosu na Sportklubu, letošnjo novost pa je v zaključku pogovora pozdravil tudi Uroš Barut: »Lepo je pogledati druge ekipe, tudi če sami nismo v prenosu. Tako lahko lažje spremljamo nasprotnike. Z veseljem si pogledam veliko tekem 2. SNL, zato so prenosi izjemno dobrodošli. Upam, da bo v naslednji sezoni prenosov drugoligaških tekem še več, saj to prinese tudi večje zanimanje igralcev in finančnih podpornikov, ki jih ni nikoli dovolj.«

V nasprotju s Kraševci gre v zadnjih tednih slabše Ljubljančanom. V napovednikih zdaj že nekaj tednov ponavljamo zapis, da Bravo kljub dobrim predstavam pogreša točke. Po treh zmagah v uvodu sezone so rumeno-modri v zadnjih šestih krogih ob remiju vknjižili kar pet porazov. »Želimo si pozitivnega rezultata. Hočemo priti do niza zmag oziroma situacije, ko se bomo vrnili na pravo pot. Osnovni cilj je povezan z iskanjem pozitivnega rezultata,« želje pred gostovanjem v Sežani razkriva Marko Roškar in dodaja: »Skozi teden, na treningih, vložimo ogromno truda, da na tekmah izgledamo odlično. To nam zaenkrat uspeva, vendar rezultatsko še nismo nagrajeni. Trenutna situacija se morda na trenutke malce pozna na psihi mlajših soigralcev. A imamo dobro strokovno vodstvo, ki skuša ob pomoči nekaj izkušenih igralcev storiti vse, da bomo to uspešno prebrodili. Trenerski štab nas spodbuja, da se še naprej trudimo in kažemo uspešne igre.«

»Med tednom skušamo na treningih izboljšati realizacijo. S fanti se vedno več pogovarjamo, da ostanejo mirni v ključnih trenutkih in takrat pokažejo, kaj znajo. Pripravljene priložnosti za zadetke niso naključje. Vsi vemo, da je to bistvo naše igre. Igramo napadalen nogomet, skozi igro pa si želimo pripraviti čim več priložnosti,« Izpostavlja Roškar, ki je v prvoligaški konkurenci odigral 60 tekem, je najizkušenejši adut trenerja Dejana Grabiča, zato ni presenetljivo, da ima še nekaj nalog: »V tej ekipi imam še dodatno vlogo. S trenerjem Grabičem sem večkrat v stiku, posreduje mi dodatne zadolžitve in me spodbuja, da hrabrim soigralce in jim skušam posredovati svoje izkušnje. Vse skupaj skušamo povezati v uspešne rezultate.«

Čeprav našega sogovornika še ne moremo šteti med nogometne veterane, se je nekdanji član Interblocka, Triglava, Zavrča, Drave in Aluminija že pred časom odločil, da se bo preizkusil tudi v vlogi trenerja. Mlade nogometaše je treniral že na Ptuju, v Bravu pa je zadolžen za selekcijo do 11 let. »Mislim, da mi je to dalo še dodatno perspektivo, na nogomet sem pričel gledati še iz drugega pogleda. Trenerske izkušnje mi pomagajo tudi v položaju, ki je zahteven za celotno člansko ekipo, ne zgolj za najmlajše soigralce,« o trenerski vlogi pravi branilec Ljubljančanov.

Tudi Roškarja smo za konec povprašali še o učinkih in vplivih televizijskih prenosov. »To je pozitivna sprememba letošnje sezone. Tega smo vsi zelo veseli, saj nenazadnje igramo za gledalce, da se jim pokažemo in jih zabavamo s svojo igro. Še toliko lepše je, če si lahko tekmo kdaj ogledajo iz domačega naslonjača,« pred nedeljskim spopadom, ki se bo pričel ob 15:30, zaključuje Roškar.

 

Fotografija osebe Nogometna zveza Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2023 | Prva liga Telemach
    Tabor do točke v zaključku
    Nogometaši Brava in CB24 Tabora Sežane so se v 34. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 02.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Tabor
    Bravo je v praktično zadnji sekundi dvoboja z Muro tudi matematično potrdil obstanek v Prvi ligi Telemach. Ljubljančani lahko neobremenjeni odigrajo obračun s Taborom, ki nujno potrebuje zmago.
  • 05.03.2023 | Prva liga Telemach
    Tabor in Bravo z remijem
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Brava so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 02.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Bravo
    Bravo z nedeljskim gostovanjem v Sežani vstopa v ero po Dejanu Grabiću, ki je postal trener Mure. Ljubljančani lovijo prvo zmago po osmih tekmah čakanja, Tabor pa v nadaljevanju sezone še ni klonil.
  • 06.11.2022 | Prva liga Telemach
    Bravo ob koncu strl Tabor
    Nogometaši Brava so v 16. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 2:1 (0:1).
  • 03.11.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Tabor
    Bravo v Fazaneriji med tednom ni uspel presenetiti Mure, v nedeljo pa v Šiško, ki sta jo poraženi zapuščali ekipi Olimpije in Celja, prihaja prebujeni Tabor.
  • 26.08.2022 | Prva liga Telemach
    Visoka zmaga Brava v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 7. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu z 0:4 (0:1).
  • 25.08.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Bravo
    Bravo je vpisal še četrti zaporedni poraz, rumeno-modro krivuljo pa bo Dejan Grabić navzgor skušal obrniti na Krasu. Mu bo uspelo?
  • 14.05.2022 | Prva liga Telemach
    Tri točke Brava v Sežani
    Nogometaši Brava so v 37. krogu Prve lige Telemach v Sežani premagali CB24 Tabor z 1:0 (1:0).
  • 13.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Bravo
    Bo Tabor krog pred koncem potrdil deveto mesto? Kraševci se bodo od domače zelenice poslovili s tekmo proti Bravu, ki je med tednom klonil v pokalnem finalu. Kakšen bo odziv Ljubljančanov?

DELI NA