09.08.2017 | 2. SNL
Bravo in Nafta odpirata drugi krog

Po uvodnem dejanju nove sezone so pred drugoligaši že nove tekmovalne obveznosti. Ljubitelji 2. SNL boste lahko v drugem krogu uživali v dveh neposrednih prenosih, pred kamerami Sportkluba se bosta za nove točke udarili ekipi Mure in Radomelj, v spletnem prenosu na NZS.si pa si bo moč ogledati obračun Dekančanov in Brežičanov.

 

Petek, ob 18.00: AŠK BRAVO - NAFTA 1903
Sodnik: David Šmajc
Prepoved nastopa: /

Že v petek bodo krog odprli nogometaši Brava in Nafte. Tako Ljubljančani kot Lendavčani so po selitvi med drugoligaše vstopili z zmago, Bravo je slavil v Rogaški Slatini, Nafta pa je na domačem igrišču ugnala podprvake Dobljane. Junak domače zmage je bil visokorasli hrvaški napadalec Marko Roginić, velja pa omeniti tudi nekaj obramb vratarja Jurice Valentića. Z nekaj dobrimi posredovanji si je pohvale prislužil tudi ljubljanski vratar Igor Vekić, v napadu pa sta nase opozorila debitanta v članski konkurenci. Almin Kurtović in Kristjan Sredojević, sicer člana mlajših reprezentančih selekcij, sta tlakovala pot do zgodovinske zmage Brava. Ljubljančani bodo v petek odigrali še krstno drugoligaško domačo tekmo, vodstvo kluba pa je na tribuni Športnega parka Šiška pripravilo tudi kotiček za nekdanje nogometaše. Kdo bo dobil prvi medsebojni dvoboj?

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: Jurij Požrl (Jadran) ter Robert Drugovič (Brežice)
Neposredni prenos: NZS.si

Uspešno sta v sezono zakorakali tudi zasedbi trenerjev Nevija Finkšta in Alberta Poborja. Jadran se je z gostovanja v Veržeju vrnil s tremi točkami in se po več kot dveh desetletjih med drugoligaše vrnil z zmago. Prleško mrežo sta v zaključku dvoboja zatresla nogometaša, ki sta bila med najzaslužnejšimi za napredovanje v 2. SNL, saj sta bila Gregor Ščulac in Luka Stepančič najboljša strelca kluba. Posavci, ki so bili s četrtim mestom v krstni drugoligaški sezoni eno najlepših presenečenj minulega tekmovalnega leta, so bili z golom Antonia Azinovića boljši od Bricev. Dekanska enajsterica ni doživela pretiranih sprememb, Finkšt zaupa nogometašem, ki so klub popeljali med drugoligaše, medtem ko je bilo več kadrovanja v Brežicah. V ekipi trenerja Poborja najdemo tudi nekaj nogometašev s prvoligaškimi izkušnjami, Žiga Jurečič, David Bučar in Jure Špiler so v preteklosti nosili dres Krškega, s prvoligaškimi izkušnjami pa se lahko pohvali tudi Danijel Zlatar. Nekdanji kapetan zagrebškega Hrvatskega Dragovoljca se je v Brežice preselil poleti. Več o tekmi si lahko preberete na tej povezavi. Kdo se bo pred kamero NZS veselil nove zmage?

 

Sobota, ob 17.30: ROLTEK DOB - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: /

Prve točke v novi sezoni bodo v sobotnem popoldnevu lovili Dobljani in Veržejci. Zdaj že dolgoletna člana drugoligaške druščine sta morala v minulem koncu tedna priznati poraz. Od Prlekov so bili boljši Dekančani, Dob pa je v zanimivem obračunu, ki je ponudil precej priložnosti, pokleknil v Lendavi. Dob in Veržej sta v drugoligaški konkurenci v štirih sezonah odigrala že 12 medsebojnih tekem, s šestimi zmagami pa so precej uspešnejši modri. Prleška četa s sedmih gostovanj v domžalski občini še ni prinesla točke, ob štirih neodločenih izidih so se treh zmag veselili Dobljani. Strateg Romih tudi v letošnji sezoni razpolaga s precej izkušenejšim moštvom, medtem ko ima Marko Lešnik na razpolago eno najmlajših ekip lige. V Veržej se je poleti preselilo tudi nekaj upov Maribora, Nino Irgolič, Marko Maučec, Jure Volmajer, Andraž Sorko in ostali pa bodo v Dobu pred vnovično zahtevno nalogo. Jim lahko uspe priti do prvih točk?

 

Sobota, ob 17.30: DRAVA PTUJ - BRDA
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: /

Spopad mladih moštev bo odigran tudi na Ptuju. V najstarejšem slovenskem mestu se bodo udarili Ptujčani in Brici, ki so sezono odprli s porazom v Brežicah. Za četo trenerja Florjana Debenjaka je bil usoden udarec Azinovića, Brici pa so drugo zaporedno sezono v 2. SNL odprli s porazom. Bolje je šlo Ptujčanom, ki so prav tako gostovali, a so se v Kranju veselili zmage. Kurenti so se v obračunu z Zarico hitro znašli v zaostanku, a so gostje po enajstmetrovki Marka Panikvarja še pred polčasom izničili domačo prednost, zmago in tri točke pa je v končnici srečanja priigral David Tomažič Šeruga. Nekdanji vezist Maribora spada med najbolj izkušene nogometaše prvenstva, saj je v prvoligaški konkurenci odigral kar 176 tekem. Z dvema zmagama v medsebojnih tekmah so za zdaj nekoliko uspešnejši Ptujčani, a so si Brici z zmago v zadnjem dvoboju lanske sezone zagotovili drugoligaško vozovnico za letošnjo sezono.

 

Sobota, ob 17.30: KRKA - ROGAŠKA
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved nastopa: /

Tudi na Portovalu se bosta udarili ekipi, ki se po prvem krogu ne moreta pohvaliti s točkami. Novomeščani so se poraženi vrnili z gostovanja v prestolnici, Ljubljančani pa so bili usodni tudi za Slatinčane. Bravo je za hrbet Filipa Lojena pospravil tri zadetke, še enega več so v obračunu z Ilirijo prejeli Dolenjci. Lučićevi varovanci so za razliko od Rogaške našli pot do nasprotnega gola, a drugoligaški prvenec Theodora Wilsona ni bil dovolj za točke, čeprav je Američan v 66. minuti dosegel izenačujoči zadetek. Prvi gol v drugoligaški konkurenci bodo lovili nogometaši Rogaške, trener Ibrahim Neskić pa lahko glede na lansko sezono največ upov polaga na svojega sina. Alen Neskić je bil s 24 goli drugi strelec 3. SNL sever, z učinkovitim strelcem na tretjeligaških zelenicah pa se lahko pohvalijo tudi farmacevti. Že omenjeni Wilson si je z 22 udarci zagotovil krono najboljšega strelca 3. SNL zahod.

 

Sobota, ob 17.30: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Armando Šorli
Prepoved nastopa: /

Eden najzanimivejših dvobojev drugega kroga bo odigran tudi v Sežani, kjer se bosta prav tako pomerila letošnja novinca v drugoligaški druščini. Domači Tabor bo gostil Ilirijo, ki je sezono odprla z visoko zmago nad Krko in se zavihtela tik pod vrh lestvice. Prenovljena ljubljanska zasedba se je v deževnem popoldnevu veselila kar štirih zadetkov, dolenjsko mrežo so zatresli Žiga Urtelj, Mustafa Nukić, Dejan Zadnikar in poletni novinec Erwin Tiganj. Mož znanega priimka – gre za sina Senada Tiganja – je v 92. minuti potrdil zmago Ilirije, sodniški dodatek pa so obžalovali Sežanci. Kraševci so namreč v Radomljah vse do 91. minute vodili z minimalno razliko, a gol Saše Guliča na koncu ni bil dovolj za zgodovinsko zmago. Tabor in Radomlje sta v prvem krogu odigrala edino tekmo, ki se je zaključila brez zmagovalca, bodo Sežanci v drugem krogu uspešnejši?

 

Nedelja, ob 17.30: MURA - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Matej Jug
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Drugoligaški nogomet se vrača tudi na soboško Fazanerijo. Članska ekipa Nogometne šole Mura je krstno preizkušnjo v 2. SNL prestala z odliko, saj se je četa trenerja Anteja Šimundže z Raven na Koroškem vrnila z visoko zmago. Fužinar je padel z izidom 1:4, ob Luki Bobičancu in Roku Sirku, ki sta zadela ob krstnem nastopu v črno-belem dresu, pa je pot do visoke zmaga z dvema goloma tlakoval tudi Alen Kozar. Mladi kapetan soboškega moštva je po uvodnem krogu tudi edini nogometaš z več kot zgolj enim dosežkom na svojem računu, že v nedeljo pa bo skušal svoj dosežek izboljšati v obračunu z Radomljami. Lanskoletni prvoligaš je med poletjem pošteno prevetril svojo slačilnico, Nermin Bašić je v začetno enajsterico postavil šesterico staroselcev. Za remi v obračunu s Sežanci je zadel novinec v radomeljskem napadu, Anel Hajrić pa se bo v nedeljo srečal tudi s trojico nekdanjih soigralcev, saj barve Mure branijo Lorbek, Karničnik in že omenjeni Sirk. Kdo bo imel po dvoboju, ki ga boste lahko spremljali tudi na Sportklubu 1, več razlogov za veselje?

 

Nedelja, ob 17.30: ZARICA KRANJ - FUŽINAR RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Igor Lovrić (Zarica)

Fužinar se po krstni preizkušnji v drugoligaškem tekmovanju podaja na prvo gostovanje v sklopu 2. SNL. Ravenčani so bili eni od štirih gostiteljev, ki so morali na domačem igrišču priznati premoč nasprotniku, v to skupino pa spada tudi tokratni nasprotnik Korošcev. Od Fužinarja je bila z 1:4 uspešnejša Mura, kranjska Zarica pa je morala pred svojimi gledalci priznati premoč ptujski Dravi. Gorenjci so srečanje odprli odlično, saj je Tom Žurga domače v prednost popeljal že v četrti minuti, a mlada zasedba ni znala zadržati vodstva. Žurga je sicer del skupine posojenih nogometašev Triglava, ki je na kaljenje v vrste mestnega rivala poslal še Verona Šaljo, Blaža Poljanca, Uroša Parežanina, Matica Ahačiča in druge mladce. Fužinar se je v zgodovinski drugoligaški sezoni oprl predvsem na koroške nogometaše, pravico nastopa pa je v tem tednu prejel tudi Tilen Pečnik, nazadnje član velenjskega Rudarja. Komu bo dvoboj v gorenjski prestolnici ponudil več veselja?

 

Tekst: PDo
Foto: Nafta 1903
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA