17.08.2017 | 2. SNL
Bravo, Drava in Mura po tretjo zmago

Drugoligaši so z dvema tekmama že prebili led, nekateri od klubov so med tednom opravili s pokalnimi obveznostmi, zdaj pa je pred njimi že tretji krog 2. SNL. Po dveh tekmah se lahko s popolnim izkupičkom pohvalijo nogometaši Brava, Drave in Mure, ki bodo v Veržeju, Ravnah in Ljubljani lovili tretjo ligaško zmago sezone.

 

Sobota, ob 17.00: FARMTECH VERŽEJ - AŠK BRAVO
Sodnik: Armando Šorli
Prepoved nastopa: /

Bravo, ki je v uvodnem krogu slavil v Rogaški Slatini, nato pa pred svojimi pristaši ugnal še Nafto, se bo v soboto meril še z enim pomurskim drugoligašem. Tokratni nasprotnik čete trenerja Dejana Grabića prihaja z desnega brega reka Mure, nasproti Ljubljančanov bodo stali nogometaši Veržeja. Mlado moštvo Marka Lešnika je po uvodnem porazu, ko je bil v Prlekiji spretnejši Jadran, presenetilo aktualnega podpravaka. Dob je klonil po golu Matica Ficka, z zadetkom razlike pa so se veselili tudi Ljubljančani. Mrežo Nafte je zatresel Anže Zorc, ki se je Bravu pridružil to poletje, rumeno-modri pa tako sledijo tempu Mure in Drava. Kluba se v članski konkurenci še nista pomerila, so se pa nekateri od nogometašev, ki so zdaj del članskega moštva, že udarili v kadetskem in mladinskem prvenstvu. V sezoni 2015/16, so tri obračune dobili Ljubljančane, Veržej je vknjižil točko. Komu bo pripadel obračun moštev, ki se ponašata z izjemno mladima zasedbama?

 

Sobota, ob 17.00: KALCER RADOMLJE - ZARICA KRANJ
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: /

V soboto se bosta udarili tudi ekipi Radomelj in Zarice, ki imata na svojem računu točko. Kranjčani so po uvodnem porazu z Dravo, ki je po preobratu slavila z 1:2, v drugi domači tekmi remizirali z Ravenčani, medtem ko se Radomljani z gostovanja v Fazaneriji vrnili z visokim porazom. Mura je za hrbet vratarja Adama pospravila štiri zadetke, lanski prvoligaš je tako ostal pri točki iz prvega kroga, ko je v izdihljajih dvoboja s Kraševci zadel Anel Hajrić. Sobotna nasprotnika sta se med tednom dokazovala tudi v Pokalu Slovenije, Zarica je po sledeh Radomelj gostovala v Murski Soboti in po hitrem golu Matica Ahačiča izgubila s 5:2, varovanci trenerja Nermina Bašića pa so jezo po porazu v Prekmurju stresli nad Videmčane. V mreži tretjeligaša je končalo šest golov, dvakrat se je med strelce vpisal Hajrić, ki bo tudi v sobotni tekmi predstavljal eno od glavnih nevarnosti za nasprotna vrata.

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR RAVNE SYSTEMS - DRAVA PTUJ
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved nastopa: /

Ravenčani so se po uvodnem porazu z Muro v Kranju veselili zgodovinske drugoligaške točke. Nik Fasvald, ki je bil v preteklosti tudi član Celja, je Korošcem v obračunu z Zarico priigral remi, z osvojeno točko pa je Fužinar skočil na 12. mesto lestvice. Precej višje je sobotni nasprotnik zasedbe Edina Osmanovića, saj je ptujska Drava ena od treh ekip, ki v dveh tekmah še ni oddala točke. Simon Sešlar se je s svojimi varovanci veselil dveh zmag, uvodoma so Štajerci po preobratu ugnali Zarico, nato pa z učinkovito predstavo odpravili še Brice, ki so med tednom klonili tudi v pokalnem obračunu s Ptujčani. Fužinar ni imel pokalnih obveznosti, a bo domača obramba kljub temu na preizkusu, saj se lahko kurenti pohvalijo z najboljšim strelcem. Marko Panikvar se je, podobno kot Luka Bobičanec, član Mure, v dveh krogih podpisal že pod tri zadetke. Bo strelski niz nadaljeval tudi na Koroškem?

 

Sobota, ob 17.00: ROGAŠKA - CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: /

Rogaška je ena od štirih ekip, ki se je ob porazu razveselila tudi zmage. Slatinčani so morali v krstni drugoligaški preizkušnji priznati premoč Bravu, uspešnejši pa so bili v gosteh, saj so se iz Dolenjske vrnili s kompletom treh točk, ki ga je z dvema zadetkoma v domači mreži priigral visokorasli Nejc Brodnjak, eden od novih obrazov v moštvu trenerja Ibrahima Neskića. Črno-bele v soboto čaka dvoboj z eno od šestih neporaženih ekip, saj v Rogaški Slatini gostujejo Sežanci. Kraševci imajo na svojem računu štiri točke. Po neodločenem izidu v Radomljah, ko so brez zmage ostali v izdihljajih dvoboja, pa je bila končnica v tekmi z Ilirijo na strani kraškega drugoligaša. Erik Salkić je v 94. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen, ligaška zmaga pa je moštvu Uroša Baruta očitno dala dodatne energije, saj se je v prvem krogu Pokala Slovenije v Sežani opekel tudi velenjski Rudar.

 

Sobota, ob 17.00: NAFTA 1903 - KRKA
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: /

V pokalnem tekmovanju so bili dejavni tudi nogometaši Nafte in Krke, ki se bodo v soboto pomerili v sklopu tretjega kroga 2. SNL. Lendavčani so morali na domačem igrišču priznati premoč Celjanom, Fridlovi varovanci pa so klonili tudi v ligaškem obračunu z Bravom, potem ko so v prvem krogu z golom Marka Roginića ugnali Dobljane. Novomeščani v tem tednu kar dvakrat gostujejo na severovzhodu države, saj so v Prekmurju zaigrali že med tednom, ko so z goloma Luke Kambiča in Sachema Wilsona ugnali Hotizo, ki sicer tesno sodeluje tudi z Nafto, saj v dresu Hotize najdemo nekaj nekdanjih igralcev lendavskega kluba. Lendavčani in Novomeščani bodo v soboto odigrali prvo uradno tekmo, po dveh krogih pa bolje kaže Prekmurcem. Dolenjci so namreč še brez točke, bodo farmacevti v Lendavi našli pot do prvih točk?

 

Nedelja, ob 17.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ROLTEK DOB
Sodnik: Andraž Stojanoski
Prepoved nastopa: Robert Drugovič (Brežice)

V Brežicah bo odigrana ena od dveh nedeljskih tekem tretjega kroga 2. SNL. Posavci bodo pred svojimi gledalci gostili Dobljane, ki so v sezono zakorakali skromneje od pričakovanj. Za aktualnega drugoligaškega podprvaka sta bila usodna pomurska drugoligaša. Lendavčani in Veržejci so slavili s tesno razliko, ki pa je bila dovolj velika, da Dob po dveh krogih na svojem računu še nima točke. Brežičani so lahko z odprtjem druge drugoligaške sezone precej bolj zadovoljni, saj so uvodoma ugnali Brda, nato pa v Dekanih iztržili še točko. Gostovanja v Posavju veljajo za dokaj neugodna, a se lahko Dob pohvali, da je v minuli sezoni dobil oba gostujoča obračuna. Spomladi se je brežiška mreža tresla kar šestkrat, dvakrat se je med strelce vpisal Jernej Leskovar. Spremenjena ekipa trenerja Romiha v tej sezoni še ni našla poti do gola, bo šlo v tretji preizkušnji?

 

Nedelja, ob 17.00: BRDA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved nastopa: /

Tudi Brici se po dveh krogih drugoligaškega prvenstva ne morejo pohvaliti s točkovnim izkupičkom. Moštvo stratega Florjana Debenjaka je sezono odprlo s tremi porazi, saj so vinarji med tednom klonili tudi v pokalnem obračunu z Dravo. Ptujčani so bili boljši tudi nekaj dni pred tem, briška četa pa se je brez točk vrnila tudi z gostovanja v Brežicah. Zdaj rdeče-črne čaka še prva domača preizkušnja, v primorskem dvoboju pa se bodo udarili z letošnjim povratnikom v drugoligaško druščino. Dvoboji v Vipolžah so vselej veljali za sila neugodne za nasprotna moštva, a so Dekančani v sezono zakorakali uspešno in so po dveh krogih še neporaženi. Jadran je slavil v Veržeju, nato pa v tekmi z Brežicami iztržil še točko, ki jo je modro-belim priigral Aleks Petrovčič. Slednji je dvakrat natančno meril tudi v Pokalu Slovenije, v katerem so Primorci premagali mežiški TAB Akumulator.

 

Ponedeljek, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - MURA
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Drugoligaški ples se bo v sklopu tretjega kroga zavlekel do ponedeljka, ko bo prestolnica gostila zanimiv obračun Ilirije in Mure, ki si ga bo moč ogledati tudi v prenosu na Sportklubu. Tudi za Ilirijo in Muro velja, da se doslej še nista srečala, v sezono pa so bolje zakorakali Prekmurci. Prekmurska zasedba je z osmimi zadetki najučinkovitejše moštvo lige, v svojih vrstah pa ima tudi najboljšega strelca prvenstva, Luko Bobičanca. Strelec treh ligaških zadetkov se je med tednom izkazal tudi v pokalnem obračunu z Zarico, ki jo je moštvo trenerja Šimundže po preobratu preskočilo s 5:2. Štiri gole je Mura pospravila tudi v mrežo Radomelj in Fužinarja, Ilirija pa je bila štirikrat natančna v uvodnem obračunu s Krko. Slabše je šlo Ljubljančanom v obračunu s Sežanci. Zeleno-beli so na Krasu z goloma Zadnikarja in Vidica dvakrat izničili domačo prednost, a je Tabor v zadnjih sekundah srečanja prišel do tesne zmage. Kakšen bo ponedeljkov razplet?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA