21.08.2017 | A
Birsa zablestel z asistenco in evrogolom, v polno meril tudi Verbič

Srečko Katanec bo v četrtek na Brdu pri Kranju razkril reprezentančni seznam za tekmi proti Slovaški in Litvi. Selektorja izbrane vrste lahko pred pomembnima preizkušnjama v lovu na svetovno prvenstvo veselijo dobre predstave nekaterih nosilcev igre.

Konec pravkar zaključenega tedna je najbolj navdušil Valter Birsa. Primorec, ki je moral zaradi prepovedi igranja izpustiti obračun z Malto, ima za sabo morda kar najboljšo sezono kariere, s podobnimi koraki pa je vstopil tudi v novo tekmovalno leto. Chievo je v uvodnem krogu italijanskega prvenstva gostoval v Sloveniji bližnjem Vidmu in tudi po zaslugi Primorca v Verono odpeljal vse tri točke. Birsa je v 15. minuti podal za gol Ingleseja, a je Udinese izenačil še pred odmorom. Domači gledalci kljub temu niso dočakali preobrata, saj je ob začetku drugega polčasa na sceno stopil prav Birsa. Izkušeni reprezentant je neubranljivo sprožil z razdalje 22 metrov in dvoboj z evrogolom odločil v korist Chieva. Boštjan Cesar je tekmo spremljal s klopi.

Blizu zadetka je bil ob prvem nastopu v dresu Atalante tudi Josip Iličić, a mu je veselje preprečil okvir gola Rome. Kranjčan je zaigral v končnici dvoboja, v 70. minuti je zamenjal rojaka in dobrega prijatelja Jasmina Kurtića. Dvojec je po Palermu in Fiorentini združil moči še v tretjem italijanskem klubu, a so v prvem krogu Serie A v Bergamu slavili Rimljani. Vid Belec, ki se je s selitvijo v Benevento vrnil med italijanske prvoligaše, se je poražen vrnil z gostovanja v Genovi. Sampdoria je bila po preobratu boljša z 2:1.

Strelskega prvenca v letošnji sezoni danskega prvenstva se je razveselil tudi Benjamin Verbič. Kobenhavn je v šestem krogu Sönderjyse in ga premagal z izidom 3:2. Domača zasedba je dobila prvi polčas, v nadaljevanju pa so gledalci najprej videli preobrat gostujočega moštva, pri katerem pa tudi po zaslugi zadetka Verbiča ni ostalo. Nekdanji kapetan Celja je udaril v 81. minuti, nov preobrat pa je tri minute zatem dokončal Pavlović. Verbič je zabil še drugi gol sezone, na svojem računu pa ima vpisane že tudi štiri asistence, kar trikrat je podal v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov. Sikoška ni bilo med osemnajsterico Bröndbyja, ki je klonil pri Aarhusu.

Pričelo se je tudi špansko prvenstvo, v katerem ima slovenska izbrana vrsta za zdaj enega predstavnika. Jan Oblak je z Atleticom gostoval pri Gironi in v prvem polčasu klonil dvakrat. Katalonci niso uspeli zadržati prednosti, Madridčani pa so se tudi brez izključenega Griezmanna v zaključnih minutah izognili presenetljivemu porazu in vknjižili točko, delež k  le-tej je s svojimi obrambami pristavil tudi Oblak. Precej bolje je v sezono zakorakal St. Etienne, ki ima po treh krogih na svojem kontu devet točk. Robert Berić za zdaj še čaka na priložnost, saj je tudi tekmo z Amiensom, ki so ga zeleno-beli ugnali s 3:0, spremljal s klopi za rezerviste.

Na klopi je dvoboj Bayerna in Bayerja pričel tudi Kevin Kampl, ki je odigral zadnje pol ure dvoboja, a s soigralci ni uspel preprečiti poraza. Bavarci so bili boljši s 3:1. V drugi nemški ligi je še tretjič to sezono klonil Greuther Fürth, ki se mu je poleti pridružil Nik Omladič. Šmarčan je igral do 81. minute srečanja, Bavarci pa so dvoboj s Kielom prav tako izgubili s 3:1 in so brez točke na dnu lestvice. Bolje kaže Darmstadtu, ki je s sedmimi osvojenimi točkami še neporažen, nazadnje pa je brez pomoči Romana Bezjaka ugnal St. Pauli. Hamburški klub je izgubil s 3:0.

V Rusiji so ta vikend odigrali tekme sedmega kroga. Ufa Bojana Jokića je remizirala pri moskovskem Dinamu, pri golu gostov pa je bil vpleten tudi Jokić. Gorenjec je ob koncu polčasa zaposlil Vaneka, ki je Ufo popeljal do prednosti. Ufa je z desetimi točkami na sedmem mestu. Remiziral je tudi že pet tekem neporaženi Rostov, ki s 14 točkami zaostaja zgolj za Zenitom in Lokomotivo. Tudi po zaslugi Mihe Mevlje in Matije Bobna je domača mreža ostala nedotaknjena, Žan Majer pa tokrat ni dobil priložnosti. Nejc Skubic bo danes gostil Gencelrbirligi, Göztepe pa je klonil v Kayseriju. Za Rajka Rotmana in soigralce je bil usoden zadetek Varele, gostitelji pa so zapravili kar dve enajstmetrovki. Rotman je igral do 68. minute in v statistiko dodal rumeni karton.

Nekatere od reprezentantov med tednom čakajo evropski boji. Matej Palčič se bo z Mariborom boril za UEFA Ligo prvakov, ki jo lovi tudi Verbič, medtem ko Matijo Široka, Jureta Balkovca in Miho Blažiča čaka gostovanje v Marseillu. Domžalčani se bodo po domačem remiju na slovitem Velodromu borili za evropsko jesen.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA