24.04.2017 | A
Berić meril v polno, Oblaka čaka mestni derbi

Za slovenskimi nogometaši je pester teden, ki je največ veselja prinesel Robertu Beriću in Janu Oblaku, saj se je reprezentančni vratar z Atleticom preko Leicester Cityja prebil v polfinale UEFA Lige prvakov, za finalno vstopnico pa se bo 2. in 10. maja udaril z mestnim rivalom Realom.

Oblak je v povratni četrtfinalni tekmi v Angliji sicer klonil po dobri uri igre, ko je Vardy zadel za izenačenje, a so imeli Madridčani po zmagi v prvi tekmi in gostujočem golu na drugi tekmi že izdatno prednost. Je pa Oblak svojo mrežo že 13. to sezono zaklenil v sklopu španskega prvenstva, Atletico pa je z golom Griezmanna vknjižil minimalno zmago v gosteh pri Espanyolu. Rdeče-beli so tako obdržali tretje mesto, pred tretjo Sevillo pa imajo tri točke prednosti. Prav četrtouvrščeni Andaluzijci so bili prevelik zalogaj za Granado, v dresu katere je Rene Krhin še drugič zapored zaigral od prve minute in tokratno srečanje zaključil na igrišču. Granada po porazu v sosedskem obračunu še naprej zaseda mesta, ki vodijo med drugoligaše.

Precej bolje kaže St. Etiennu, ki je včeraj tudi po zaslugi Roberta Berića vknjižil še 46. točko sezone. Krčan, ki se je veselil še osmega zadetka v sezoni, petega ligaškega, se je s soigralci na domači zelenici meril z najbližjim zasledovalcem Rennesom. Prav posavski napadalec je pet minut pred odmorom svoje moštvo po hitrem protinapadu povedel v vodstvu, ki pa ni zdržalo do zaključka polčasa, saj so gostje po zaslugi Mexerja hitro izenačili, z izidom 1:1 pa se je dvoboj tudi končal. Končnica tekme je bila vnovič usodna za Kevina Kampla in njegov Bayer. Leverkusenčani so gostovali v Freiburgu in v zaključnih minutah že pogledovali proti točki, ki pa jo je v 88. minuti odnesel Stenzel. Kampl je odigral celotno srečanje, Bayer pa se po že 14. porazu sezone nahaja v nevarnih vodah, saj ima pred 16. mestom, ki pelje v dodatne kvalifikacije za obstanek v Bundesligi, vsega štiri točke prednosti.

V Serie A se je prestižne zmage veselil Empoli Mihe Zajca, ki pa ni sodeloval pri zmagi nad Milančani. Vidnejšo vlogo pa je pri zmagi nad Interjem odigral Josip Iličić, ki je tekmo sicer pričel na klopi, v igro pa vstopil po dobri uri igre, ko so Firenčani zaostajali z 1:2. Sledil je izjemen preobrat vijoličastih, ki so med 63. in 70. minuto Samirja Handanovića premagali kar trikrat. Ljubljančan je sicer v uvodu drugega polčasa zaustavil najstrožjo kazen, dvoboj pa se je po pestri končnici zaključil z rezultatom 5:4. Firenčani so se z zmago sedmemu Interju približali na točko razlike, Atalanta pa po novi zmagi še naprej drži peto mesto. Jasmin Kurtić je ob zmagi nad Bologno, ki je v Bergamu padla s 3:2, odigral celotno tekmo.

Slabše gre v zadnjih tednih Chievu. Verončani so namreč izgubili že petič zapored, tokrat so na domači zelenici pokleknili pred Torinom, ki je bil boljši z 1:3. Valter Brisa je igral do 64. minute, medtem ko je reprezentančni kapetan Boštjan Cesar srečanje spremljal s klopi. Nič kaj bolje se v zaključenem tednu ni godilo niti Frosineneju. Klub Luke Krajnca je doživel dva boleča poraza. Krajnc je zaigral na obeh tekmah, na praznični ponedeljek je bila z 2:3 boljša Novara, v soboto pa z 2:0 še Novara. Frosinone je po dveh porazih zdrsnil na tretje mesto lestvice Serie B. Nekoliko bolje se je godilo Carpiju, ki je v ponedeljek z Vidom Belcem in Aljažem Struno ugnal Bari, v soboto pa slovenski dvojec ni uspel preprečiti poraza s Cittadello. Pirančan je tekmo sklenil že v 57. minuti, ko je prejel neposredni rdeči karton, Carpi pa po 37 krogih zaseda deveto mesto.

Še naprej pa v hrvaškem prvenstvu dobro kaže Maticu Črnicu in Romanu Bezjaku, ki sta se tokrat razveselila povečanja prednosti pred Dinamom. Zagrebčani so namreč izgubili derbi s Hajdukom, a so Rečani pomoč Dalmatincev izkoristili zgolj deloma, saj so v Pulju remizirali z domačo Istro. Bezjak je igral do 65. minute, Črnic pa je odigral zadnjih deset minut. Vodilna ekipa lige ima sedem krogov pred koncem sezone pred serijskem prvakom pet točk naskoka.  V obračunu trojice reprezentantov v Prvi ligi Telekom Slovenije sta krajšo potegnila Matija Širok in Žan Majer, ki sta dvoboj v Ljudskem vrtu pričela v začetni enajsterici Domžal, medtem ko je Milivoje Novaković v igro vstopil v nadaljevanju srečanja, ki so ga z 1:0 dobili Mariborčani.

Maribor se je tako približal naslovu prvaka, le-temu pa se na Danskem bliža tudi Benjamin Verbič. Vojničan po dveh zaporednih tekmah z zadetkom tokrat ni meril v polno, je pa sodeloval pri zmagi Kobenhavna nad Midtjyllandom, ki je klonil s 3:1. Verbič in soigralci so obdržali 13 točk prednosti ter tako nadaljevali niz neporaženosti, ki v danskem prvenstvu traja že 32 tekem. S spoštovanja vredno serijo se lahko pohvali tudi Miha Mevlja, saj branilec Rostova nasprotnikom s soigralci že pet tekem zapored ni dovolil gola. Mevlja se je lahko ob tem razveselil še prve zmage po štirih zaporednih remijih, ruski podprvak pa je na domačem igrišču s 3:0 premagal vodilni Spartak. Rostov je tako skočil na peto mesto lestvice, tudi pred Ufo, v dresu katere Bojan Jokić ni uspel preprečiti domačega poraza proti CSKA-ju. Bočni branilec je tako kot Mevlja odigral vseh 90 minut.

Prestižne točke se je v dvoboju z vodilnim APOEL-om razveselil tudi Jan Koprivec, ki je v golu Anorthosisa sicer klonil tri minute pred koncem dvoboja.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA