13.10.2018 | U19
Avstrijci odščipnili pomembni točki

Mladinska reprezentanca Slovenije je na drugi tekmi kvalifikacij za EP iztržila točko. Slovenci so ob polčasu dvoboja z Avstrijo vodili z goloma Svetlina in Štravsa, severni sosedje pa so v nadaljevanju, ko je bil v 65. minuti izključen Trontelj, izkoristili številčno prednost in v podaljšku zadeli za delitev točk.

KVALIFIKACIJE ZA EP U19 2019, SKUPINA 7:

AVSTRIJA U19 - SLOVENIJA U19 2:2 (0:2)

Strelec: Schmid (47'), Aganović (91'); Svetlin (15'), Štravs (34')
Sodniki: J. Brisard (FRA), B. Pages (FRA), B. Szalai (MAD).
Rumeni kartoni: Schmid; Kregar, Trontelj.
Rdeči kartoni: Trontelj (65').

Avstrija: Jenciragic, Trummer (46' Saracevic), Wallquist, Bacher, Wunsch, Ballo (46' Krienzer), Schmid, Anselm (74' Aganović), Schuster (46' Aiwu), Klarer, Sulzbacher. Selektor: Hermann Stadler.
Slovenija: Gril, Trontelj, Zec, Stojinović, Maher, Kregar (62' Kurtović), Prelec, Svetlin, Matko (68' Mutavčić), Kolmanič, Štravs (76' Urbančič). Selektor: Agron Šalja.

Začetne minute ob uvodnem otipavanju niso ponudile veliko zaključnih udarcev, a kljub temu ni bilo potrebno dolgo čakati na prvi zadetek. Tekla je 15. minuta tekme, ko so se Slovenci veselili vodstvo, po asistenci Kregarja pa je v polno meril Svetlin. Kregar je podajal tudi v 23. minuti, ko pa je Prelec zgrešil avstrijska vrata, pet minut zatem pa je moral prvič posredovati tudi Gril. Čuvaj slovenske mreže se je izkazal ob poskusu Anselma.

Med 30. in 32. minuto so si Slovenci priigrali kar tri udarce iz kota, v 34. minuti pa je prednost podvojil Štravs. V vlogi podajalca se je tokrat znašel osrednji branilec Stojinović, sicer klubskih soigralec iz vrst Celja. Kmalu zatem je bil izjemno nevaren tudi Matko, a je bil Jenciragić na pravem mestu in poskrbel, da Avstrijci na odmor niso odšli s tremi zadetki zaostanka.

Avstrijski selektor Stadler je pred začetkom drugega polčasa posegel po kar treh menjavah, severni sosedje pa so v drugi minuti nadaljevanja znižali slovensko prednost. Po podaji Sulzbacherja je bil natančen Schmid. Po premalo natančnih udarcih Anselma in Maherja je v 61. minuti poskušal Kolmanič, a je bil Jenciragić na pravem mestu.

V 65. minuti so se varovanci Agrona Šalja znašli v dodatnih težavah, saj je Trontelj v razmaku treh minut dvakrat porumenel po prekršku nad Saračevićem in bil poslan pod predčasno prho. Kljub temu so bili Slovenci še naprej nevarni za avstrijska vrata, Jenciragić je v 71. minuti odbil udarca Kolmaniča in Kurtovića, poskus Maherja pa je končal v avstrijskem bloku. Na drugi strani je bil dobro postavljen tudi Gril, ki je zaustavil strel Wunscha, avstrijska vrata pa je zgrešil Maher.

Avstrijski napadi so bili poplačani v sodniškem dodatku dvoboja, ko se je tekmec dokopal do izenačenja. Po asistenci kapetana Wallquista je za delitev točk zadel rezervist Aganović. Slovence zadnja tekma turnirja čaka v torek, ko bo nasproti stala ekipa Kosova.

Tekst: PDo
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA