Ankaran do prve zmage

Triglav Kranj - Ankaran Hrvatini 1:3 (1:1)

* Športni center Kranj, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Kovačič (Ljubljana).
* Strelci: 0:1 Brukić (25.), 1:1 Poplatnik (41./11 m), 1:2 Cerovec (62.), 1:3 Mate (85.).
* Triglav: Džafić, Šmir, Arh Česen, Zec, Krcić, Tijanić (od 76. Pušnik), Bukara (od 65. Kuhar), Robnik, Poplatnik, Kopač, Žurga (od 67. Majcen).
* Ankaran Hrvatini: Bužan, Primc, Burkić, Pahor, Badžim, Gliha, Nkama, Klapan, Vodeb (od 90. Karamatić), Cerovec, Meledje (od 80. Mate).
* Rumeni kartoni: Krcić, Šmit, Robnik; Nkama, Meledje, Gliha.
* Rdeči karton: /.

Ankarančani so v 10. krogu prišli do svoje sploh prve prvoligaške zmage. Do nje so se dokopali v Kranju, pri neposrednem tekmecu z dna lestvice. S tremi "gorenjskimi" točkami so se prebili pred izbrance Tončija Žlogarja, ki tako kot edini v ligi še niso zmagali.

Prvi polčas se je končal z neodločenim izidom 1:1. Več so poskušali domači, ki pa so se v 25. minuti znašli v zaostanku. Tim Vodeb je izvedel avt, žogo vrgel globoko v kazenski prostor domačih, kjer je z glavo zadel Emir Burkić. To je bil eden dveh strelov Primorcev v prvem polčasu.

Gostitelji so prišli do izenačenja v 41. minuti. Johan Chinwendu Nkama je po mnenju sodnika Slavka Vinčića spotaknil Mateja Poplatnika v kazenskem prostoru in posledično pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil prav Poplatnik. Zanj je bil to peti zadetek v sezoni in že četrti z najstrožje kazni.

V uvodu drugega dela sta imeli obe ekipi po eno priložnost. V 49. minuti je napadalec gostov Bradley Meledje pred vrati žogo z glavo slabo zadel in zgrešil cilj, na drugi strani pa se je izkazal Primož Bužan po poskusu Kristjana Arha Česna z glavo.

V 62. minuti pa so gosti izpeljali lep protinapad. Vodeb je žogo podal za hrbet domače obrambe, kamor je stekel Vinko Cerovec in nato žogo mimo Elvisa Džafića poslal v mrežo. Le minuto pozneje so imeli gostitelji novo priložnost, ko je Dejan Robnik malce z leve strani iz bližine zgrešil cilj.

V 79. minuti je s podobnega položaja kot prej Robnik streljal še Amer Krcić, toda Bužan je bil dobro postavljen. Takoj zatem je v kazenskem prostoru do strela prišel še Nejc Pušnik, toda vratar gostov je žogo ustavil na golovi črti.

V 85. minuti pa so Primorci potrdili zmago. Timotej Mate je streljal s 15 metrov malce z desne strani, žoga je vmes zadela Davida Zeca, spremenila smer in končala v mreži domačih.

Kranjčani bodo v 11. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Ankarančani pa bodo gostili Velenjčane.

 

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav Kranj - Ankaran Hrvatini
    Na Gorenjskem se bosta v uvodnem krogu druge četrtine prvenstva udarila novinca v PLTS. Kranjčani in Ankarančani še čakajo na krstno zmago sezone, bo deseti krog kateri od zasedb le prinesel razlog za slavje?

DELI NA