Aluminij zmagal v Celju

Celje - Aluminij 1:2 (1:0)

* Arena Z'dežele, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Praprotnik in Kasapović (oba Ljubljana).
* Strelci: 1:0 Dangubić (22.), 1:1 Vrbanec (80./11 m), 1:2 Rogina (90.).
* Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner (od 69. Križan), Džinić, Štraus (od 86. Jazbec), Pišek, Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić, Šušnjara (od 52. Cvek), Lupeta.
* Aluminij: Janžekovič, Jurčević, Muminović, Jakšić, Vrbanec, Petrovič, D. Mensah, Krajnc (od 62. Nunić), Tahiraj (od 90. Rogina), Škoflek, I. Mensah.
* Rumeni karton: Travner, Cvek; Tahiraj, I. Mensah, D. Mensah.
* Rdeči karton: /.

Kidričani so na dosedanjih štirih gostovanjih v Celju osvojili le točko. Dolgo je kazalo, da tudi danes ne bodo dobre volje zapustili mesta ob Savinji. Toda Matic Vrbanec in Anton Rogina sta v zadnjem delu tekme poskrbela za preobrat in prvo zmago Aluminija po sedmem krogu. Od takrat pa na svojo zmago čakajo Celjani, ki pod vodstvom Dušana Kosića v ligi še niso zmagali.

Prvi polčas so dobili Celjani z golom Filipa Dangubića. Ta je svoj četrti zadetek v sezoni dosegel v 22. minuti po izvrstni podaji Luke Žinka za Aluminijevo obrambo. Dangubić je bil sicer med bolj razpoloženimi na igrišču, v 29. minuti je pobegnil gostujočim branilcem, nato pa žogo z roba kazenskega prostora poslal le malo mimo gola. Tri minute zatem so Celjani prek Elvedina Džinića, ki je sprožil od daleč, dosegli še en zadetek, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja Dangubića razveljavljen.

Gosti so bili manj konkretni, a vseeno imeli eno izjemno priložnost. V 18. minuti je namreč Žiga Škoflek neoviran streljal z 20 metrov, toda zatresel je vratnico. Tik pred koncem polčasa je s približno 20 metrov poskusil še Francesco Tahiraj, celjski vratar Metod Jurhar pa z njegovim strelom ni imel veliko dela.

V drugem polčasu gledalci dolgo časa niso videli kakšne posebej nevarne akcije enih in drugih, v 67. minuti pa je Matic Vrbanec dobro izvedel prosti strel s približno 20 metrov malce z desne strani, a je zadel le zunanji del mreže celjskih vrat. V 74. minuti je na drugi strani tik pred vrati do žoge prišel Džinić, a jo z volejem poslal čez gol.

V 78. minuti so imeli gosti novo lepo priložnost, ko je pred gol pritekel Žiga Škoflek, toda tudi on je ob Tadeju Vidmajerju žogo poslal čez vrata. Dve minuti pozneje pa je sodnik Asmir Sagrković dosodil najstrožjo kazen za Aluminij, potem ko je žoga po podaji Tahiraja z leve strani v roko zadela Denija Štrausa. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Vrbanec, ki je tako zadel tretjič v sezoni. Za popoln preobrat pa je v tretji minuti sodniškega dodatka poskrbel rezervist Anton Rogina, ki je po podaji Ibrahima Mensaha zadel z roba kazenskega prostora.

Celjani bodo v 14. krogu prihodnjo soboto gostovali v Kranju, Kidričani pa bodo dan pozneje gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Aluminij
    Celje je v Novi Gorici izgubilo prvič po menjavi trenerja, a se je Dušan Kosič z varovanci veselil visoke pokalne zmage nad Muro. Kidričani so v pokalnem obračunu s Krko iztržili remi, kdo pa bo boljši v ligaškem dvoboju?

DELI NA