Aluminij ugnal gorenjce

Aluminij - Triglav 2:0 (2:0)

* Športni park, sodniki: Balažič (Ljubljana), Podobnik (Veliki Gaber) in Švarc (Ivančna Gorica).
* Strelca: 1:0 Krajnc (13.), 2:0 Kidrič (34.).
* Aluminij: Janžekovič, Gliha, Kontek, Grgić, Jakšić, Muminović, Tahiraj (od 84. Ivančić), Horvat (od 90. Leko), Petrovič, Krajnc, Kidrič (od 68. Martinović).
* Triglav: Čadež, Elsner, Gajić (od 56. E. Kryeziu), Arh-Česen, Alić, Rogelj, Udovič, Tijanič, Mlakar, Afoakwa, Jurić (od 57. Žurga).
* Rumeni kartoni: Grgić, Horvat, Tahiraj; Gajić, Tijanič, Alić.
* Rdeči karton: Kontek (65.).

Gorenjcem se v Kidričevem ni uspelo oddolžiti za julijski poraz na prvi medsebojni tekmi sezone. Izbranci Dejana Dončića, ki so pred tem imeli dve zmagi na zadnjih treh tekmah, so bili tokrat večino tekme slabši tekmec in ostali na osmem mestu, medtem ko so se Kidričani, ti so zadnje skoraj pol ure igrali z igralcem manj, po treh tekmah brez zmage spet veselili treh točk in skoka na četrto mesto lestvice.

V prvem polčasu je bilo vse bolj ali manj v znamenju Aluminija, ki je bil odločnejši, konkretnejši, z več želje in ideje, kaj narediti.

Na drugi strani so bili Kranjčani brez bolnega Luke Majcna medli, brez prave agresivnosti, brez strela proti golu, tako da vodilni zadetek Kidričanov v 13. minuti niti ni bil tako nepričakovan.

Takrat je Francesco Tahiraj poslal žogo v kazenski prostor do vtekajočega Alena Krajnca, ki je nato matiral mladega Luko Čadeža.

Ta je znova klonil v 34. minuti. Po kotu z leve strani je najprej z glavo streljal Damir Grgić, Čadež je žogo odbil, a le na nogo Roka Kidriča, ki je zadel za 2:0 in postavil izid polčasa.

V 49. minuti je Lucas Horvat sprožil od daleč, izkazal pa se je Čadež, v 53. minuti pa je Krajnc zadel okvir vrat Triglava.

V 65. minuti pa so Kranjčani dobili nekaj vetra v svoja jadra, saj je bil izključen Ivan Kontek, potem ko je kot zadnji mož obrambe storil prekršek nad Tomom Žurgo.

Toda številčne prednosti Gorenjcem ni uspelo unovčiti, celo nasprotno - niti enkrat niso resneje ogrozili vrat Aluminija.

Kidričani bodo v 12. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Kranjčani pa bodo dan pozneje gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Triglav
    Kidričevo bo gostilo zaključno tekmo 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Nogometaši Aluminija se bodo za nove točke udarili s Kranjčani, ki so samozavest okrepili s skalpom Mure. Kdo bo imel v ponedeljek več razlogov za veselje?

DELI NA