Aluminij končal jesen na stopničkah

Aluminij - Celje 4:1 (3:1)

* Športni park, sodniki: Jug (Tolmin), Vukan (Gornja Radgona) in Bensa (Kojsko).
* Strelci: 0:1 Džinić (7.), 1:1 Tahiraj (15.), 2:1 Kidrič (23.), 3:1 Leko (37.), 4:1 Tahiraj (84.).
* Aluminij: Janžekovič, Gliha (od 86. Grgić), Kontek, Martinović, Jakšić, Leko (od 83. Krajnc), Muminović, Petrovič, Horvat, Tahiraj, Kidrič (od 71. Ivančić).
* Celje: Rozman, Stojinović, Zaletel, Džinić, Vidmajer, Pišek, Cvek, Brecl, Pungaršek (od 76. R. Štraus), Novak (od 56. Ibišević), Vizinger (od 83. D. Štraus).
* Rumeni kartoni: Gliha, Muminović, Leko; Vidmajer, Ibišević.
* Rdeči karton: /.

Kidričani so po odmevni zmagi proti Olimpiji jesenski del končali še z zanesljivo zmago proti Celjanom. Ti so nastopili močno oslabljeni, brez Rudija Požega Vancaša in Mitje Lotriča, ki sta do tega kroga poskrbela za dve tretjini vseh celjskih zadetkov, in tako jesen končali na petem mestu. Najboljša ekipa na domačem terenu Aluminij, pri katerem je za četrto zaporedno domačo zmago z dvema goloma in podajo blestel Francesco Tahiraj, pa je po koncu jesenskega dela sezone tretja.

Celjani so tekmo dobro začeli in povedli v sedmi minuti, potem ko je Tadej Vidmajer podal iz kota z desne strani, Elvedin Džinić je z glavo žogo poslal v prečko, od tam pa se je odbila čez golovo črto. Zatem je šla vsa voda na Aluminijev mlin.

V 15. minuti so domači izenačili, potem ko je Francesco Tahiraj prodrl po levi strani, prehitel Džinića, nato obrnil še Žana Zaletela in iz bližine dosegel svoj osmi gol sezone. Osem minut pozneje so Kidričani povedli, po Tahirajevi podaji z desne strani je z glavo zadel Rok Kidrič in tako vpisal svoj šesti gol sezone.

V še hujših škripcih so se Celjani znašli v 37. minuti, potem ko je Tahiraj izvrstno streljal od daleč, zadel je vratnico tik pod stičiščem prečke in vratnice, žoga pa se je nato odbila do Nikole Leka, ki jo je poslal v prazno mrežo za 3:1.

V uvodu drugega dela sta pri domačih neuspešno poskušala Dejan Petrovič in Tahiraj, na drugi strani je v 58. minuti močno sprožil Janez Pišek, Luka Janžekovič pa je žogo odbil. V 65. minuti so gosti prek Nina Pungarška dosegli zadetek, a iz prepovedanega položaja (podobno jim je "uspelo" že v prvem delu).

V 69. minuti je bil pri domačih spet nevaren Leko, a s približno desetih metrov žogo poslal čez gol. V 78. minuti je znova močno streljal Pišek, a spet neuspešno, zato pa je bil v 84. minuti uspešnejši Aluminij, Kruno Ivančić je najprej prišel sam pred Matjaža Rozmana, ta je žogo odbil, a le do Tahiraja, ki je na svoj strelski račun sezone dodal še deveti zadetek.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Celje
    Kidričani so uspešno sezono potrdili z odmevno zmago nad Olimpijo, tretje mesto na lestvici pa bodo potrjevali v dvoboju s Celjem. Prav grofje so z zgolj točko zaostanka prvi zasledovalec rdečih. Kdo bo prezimil na tretjem mestu?

DELI NA