Generalni sekretar

MARKO VAVPETIČ

Generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije

Datum rojstva: 30. 11. 1971 v Ljubljani

Izobrazba: univerzitetni diplomirani ekonomist

Igralska kariera:

 • Mladinske kategorije NK Svoboda
 • NK Svoboda – sezona 1991/92 – 1. SNL
 • NK Svoboda – sezona 1992/93 – 1. SNL
 • ND Črnuče
 • NK Livar Ivančna Gorica
 • NK Livar Ivančna Gorica – sezona 2000/2001 – 2. SNL
 • GPG Grosuplje – sezona 2001/2002 – 3. SNL center

 

Delovne izkušnje:

 • Proxy BPD, d.o.o. - borzni posrednik – 15. 10. 1997 – 30. 6. 1999
 • Argonos BPH, d.o.o. - borzni posrednik – 1. 7. 1999 – 31.8.2001
 • Skupina Pulsar – direktor – 1. 9. 2001 - 
 • Skupina HID – lastnik in direktor – 1. 12. 2014 - 

 

Generalni sekretar NZS je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist, ki je pretežni del svoje karierne poti deloval v industriji investicijskih skladov, zadnjih nekaj let pa uspešno vodi svoje družbe, ki se ukvarjajo s poslovnim in finančnim svetovanjem, upravljanjem družb in naložb ter nepremičninskimi projekti.

Vavpetič je bil v mladosti tudi nogometaš, kot član viške Svobode, v dresu katere je tudi pričel nogometno pot, dve sezoni odigral v prvoligaški konkurenci. Kasneje je aktivno nogometno pot nadaljeval v Črnučah, Ivančna Gorica in Grosupljem. Nogomet je ostal v njegovem srcu tudi po tem, ko je delo nadaljeval kot direktor večih investicijskih skladov. Na povabilo pokojnega dr. Branka Elsnerja in Aleša Zavrla je sodeloval pri začetkih Otroške nogometne šole Ljubljana, kjer je deloval v odboru za finance.

Znanje, ki ga je Ljubljančan pridobil v dobrih dvajsetih letih poslovnega delovanja, bo uspešno uporabljal in prenesel na nogometno področje. Nogomet je v zadnjih desetletjih iz športne igre prerasel v globalno gospodarsko dejavnost, s tem pa se je delovanje z nogometnih igrišč razširilo tudi na finančno in strateško upravljanje, kar bo poleg vodenja zveze tudi osnovna naloga generalnega sekretarja.

Po mnenju generalnega sekretarja je potrebno nadaljevati v smeri, ki jo je začrtalo prejšnje vodstvo, ter klubom na vseh ravneh tekmovanj pomagati na poti njihovega razvoja in uspešnosti ter mednarodne konkurenčnosti. V prvem mandatu na čelu zveze bo Vavpetič posvetil posebno pozornost izboljšanju infrastrukture v najširšem pomenu, varnosti vseh udeležencev na nogometnih prireditvah, igri in odločitvah s poudarkom na fair-playju, v središču pozornosti pa bosta še evropsko prvenstvo v futsalu, ki ga gosti Slovenija ter razvoj ženskega klubskega in reprezentančnega nogometa.

Vrhunski rezultati na mednarodnem prizorišču ter množičnost udejstvovanja pred domačim pragom, sta za Vavpetiča ključna dejavnika, ki vplivata na razvoj športne panoge ter posledično njeno uspešnost. Nogometno zvezo bo v začrtanem obdobju s sodelavci vodil v smeri popularizacije in pridobivanja čim širše baze ljubiteljev tega športa, saj si želi, da bi preko posebej postavljenih programov, namenjenih otrokom, vplival na zdrav življenjski slog, trajnostni razvoj in ne nazadnje ustvarjanje in razvoj športnikov na najvišji ravni.

 

DELI NA